Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Να καταργηθεί το άσυλο!

Ίσως να φαίνεται κάπως περίεργο, αλλά η υπερήφανη εξέγερση του αιγυπτιακού λαού αποδεικνύει περίτρανα πως έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν πως πρέπει να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο στην Ελλάδα.

Το πανεπιστημιακό άσυλο λειτουργεί σαν δόλωμα. Πιάνουν όλοι την κουβέντα για το άσυλο και ξεχνάνε πως πρέπει να εξεγερθούμε και να ανατρέψουμε το σάπιο πολιτικό καθεστώς και την πολιτική, επιχειρηματική και μιντιακή χούντα. Το τυρί το είδες, τη φάκα δεν την είδες.
Αν στην Αίγυπτο υπήρχε πανεπιστημιακό άσυλο, θα έβγαζαν όλη τη δύναμή τους οι διαδηλωτές στην υπεράσπιση του ασύλου και θα την γλίτωνε ο Μουμπάρακ.

Επίσης, το άσυλο πρέπει να καταργηθεί, γιατί –μόλις ξεσπάσει η εξέγερση- μπορεί να πάει να χωθεί ο Παπανδρέου στη Νομική και να μην μπορεί να τον αγγίξει κανείς.
Θα είναι μεγάλη ξεφτίλα να υπερασπιζόμαστε τώρα το άσυλο και αύριο να μπουκάρουμε μέσα σε ένα πανεπιστήμιο για να βγάλουμε τον Παπανδρέου.

Αν αύριο γίνει η Αθήνα Κάιρο;

Από: City press
Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν

Εάν αύριο βγει ο κόσμος στους δρόμους (αυτή θα είναι και η τελευταία φάση του δράματος) και μετακομίσει το Κάιρο στην Αθήνα, τι θα κάνει ο "νεραϊδοχτυπημένος" και ο "θίασος των παράξενων;" Τι θα κάνουν οι 156 γυμνοσάλιαγκες που παριστάνουν τους βουλευτές και τι θα κάνουν τα εξαπτέρυγα των προθύμων "Μπακογιάννη-Μητσοτάκη-Κούβελα" και"Καρατζαφέρης;" Δώστε τις δικές σας απαντήσεις…

Το σχέδιο διαφυγής είναι οργανωμένο και καλοσχεδιασμένο, αυτό εννοούσε ο ΓΑΠ όταν έλεγε έχουμε σχέδιο. Και «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» έχει μεριμνήσει η Goldman Sachs… Τα ελικόπτερα θα ξεκινήσουν από την ταράτσα του Υπουργείου Εσωτερικών… Επιβάτες ο γνωστός προσωπικός κύκλος του ΓΑΠ… Μπαμπούκης, Αντρίκος, Νίκος, Παπακωνσταντίνουμ, Μπιρμπίλη, Βάρτζελη κλπ Τους άλλους άστους να φάνε το ξύλο… Καλό το σχέδιο, αλλά έχει ένα βασικό ελάττωμα … Τα ελικόπτερα δεν πετάνε μόνα τους!!!
Όσο για το ντουέτο των προθύμων, αγνοούνται τα ίχνη τους…

Στην παλιά τη γειτονιά

Καλή βδομάδα!
Παρακολουθούσα προχτες κάποια παλιά ελληνική ταινία και πέτυχα ένα αγαπημένο τραγούδι, ένα διαμαντάκι.

Το βίντεο είναι από:  giorgos100

Ένα υπέροχο τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκη που ακουγόταν στην ταινία του Σακελλάριου: "Της νύχτας τα καμώματα", του 1957.
Το εκπληκτικό με το τραγούδι αυτό είναι ότι ενώ φαίνεται να το τραγουδά ο Ορφέας Κρεούζης, γνωστός ρεμπέτης της εποχής (που όμως έφυγε νωρίς και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι), στην πραγματικότητα τραγουδά πλέι μπακ ο Τάκης Μπίνης. Στην ορχήστρα πάντως μπουζούκι παίζει ο Μπάμπης Μπακάλης.
Το μουσικό κομμάτι ακουγόταν αρχικά στην ταινία "Στέλλα", τη μουσική της οποίας είχε γράψει ο Μάνος επίσης.
Το 1957 το ξαναέβαλε με λόγια αυτή τη φορά στην ταινία: "της νύχτας τα καμώματα". Ο αρχικός τίτλος του κομματιού ήταν: "Το παλιό δρομάκι". (Δεν είμαι σίγουρη ποιος έχει γράψει τους στίχους, υποθέτω ο Σακελλάριος, όπως στις περισσότερες ταινίες του).
Ας κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο όλοι σε κάποια  γειτονιά παλια, στην παιδική μας ηλικία ίσως... 
Στην παλιά τη γειτονιά    
Μουσική: Μάνος Χατζηδάκης
Στίχοι: Αλέκος Σακελλάριος (;)  
Ερμηνεία: Τάκης Μπίνης

Απόψε ήρθα πάλι στην παλιά την γειτονιά
και κοίταζα και κοίταζα την γρύλια την κλειστή,
την γρύλια που μου έκλεισες με τόση απονιά,
απόψε στην παλιά ξανάρθα γειτονιά.

Απόψε ήρθα πάλι στο δρομάκι το στενό,
δεν το βλεπε, δεν το 'βλεπε του φεγγαριού το φως,
σαν την καρδιά μου μαύρο ήτανε και σκοτεινό,
απόψε το παλιό δρομάκι το στενό.

Απόψε το φεγγάρι που με είδε μοναχό,
μου κράτησε, μου κράτησε λιγάκι συντροφιά,
κατάλαβε για χάρη σου το πόσο δυστυχώ,
απόψε που με είδε τόσο μοναχό.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου είναι η μόνη που κερδίζει από το Μνημόνιο, ενώ ένας ολόκληρος λαός στενάζει.


Καμιά τεχνογνωσία δεν είχε το ΔΝΤ και Σία για να λύσει το ελληνικό πρόβλημα. Εκαναν αυτό που κάνουν σε όποια χώρα κι αν πάνε: Εχουν μερικά μέτρα έτοιμα, πατιτούρα και εκ του προχείρου. Τα γνωστά δηλαδή: μειώστε μισθούς και ανεβάστε φόρους. Αλλά για όλα τα υπόλοιπα που είδαμε μετά, εδώ όπως και αλλού, άλλοι είναι οι υποβολείς και οι συμβουλάτορες και εισηγητές των μέτρων.
Η εγχώρια ολιγαρχία  του πλούτου.

Δεν είναι μυστικό αυτό. Σιγά μην είχαν ιδέα περί κλειστών επαγγελμάτων οι Τροϊκάνοι. Σιγά μην καταλάβαιναν τα golden boys των Βρυξελλιών και του ΔΝΤ πως δουλεύει η ελληνική παραοικονομία, το 40% του τζίρου, και όλες οι άλλες ελληνικές οικονομικές ιδιαιτερότητες και πατέντες. Τίποτε δεν γνώριζαν από αυτά. Που τις βρήκαν τις χιλιάδες επί χιλιάδων σελίδων με μέτρα, τόσο γρήγορα; Ποιος τις συνέταξε; Αυτά τα παιδαρέλια με ύφος 10 καρδιναλίων που το πολύ να είχαν επισκεφθεί στις διακοπές τους την Ελλάδα;

Η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου είναι που υποβάλλει τα μέτρα του ΔΝΤ παντού και είναι αυτή που κερδίζει όπου πάει το ΔΝΤ. Μαζί με τους εξωχώριους συνεταίρους της.
  • Απαξιώνουν κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις και μετά τις ιδιωτικοποιούν, διαμοιράζοντας τα ιμάτια του δημόσιου πλούτου μεταξύ τους και στο τζάμπα.
  • Απαξιώνουν ολόκληρους τομείς της εθνικής οικονομίας, από τα περίπτερα και τις κατασκευές, μέχρι την βιομηχανία ζάχαρης, ξύλου και μετάλλου και μετά έρχονται και αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί.
  • Δημιουργούν στρατιές ανέργων για να έχουν πάμφθηνο ντόπιο εργατικό δυναμικό. Ανασφάλιστο και δεμένο με ατομικές συμβάσεις. (Σε μας, μας κουβάλησαν και τους δυστυχισμένους του μισού πλανήτη για φόβητρο και εναλλακτική, τους οποίους φυσικά και εκμεταλλεύτηκαν άγρια ήδη.)
Ποιος κερδίζει; Το δημόσιο; Ο λαός; Η κοινωνία;
Οι ολιγάρχες τους πλούτου της χώρας κερδίζουν. Οι ιδιοκτήτες της χώρας κερδίζουν. Και σιγά το κόλπο.
Το Μνημόνιο εξάλλου δεν έγινε για να πετύχει αυτό ή η χώρα. Έγινε για να κονομήσει το ΔΝΤ, που ήταν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, να εξασφαλιστούν οι φίλοι τους και παλιοί δανειστές μας, να κονομήσουν κάτι “κεντρικοί τραπεζίτες” που μας δάνεισαν τώρα τα 110 δις, και τα κολλητάρια τους στην αρπαχτή. Εγχώριοι και ξένοι.

Η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου παίρνει τώρα ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά που συγκεντρώνει η κυβέρνηση ως εισπράκτορας του ΔΝΤ. Και που επιθυμεί να συγκεντρώνει στην θέση της, ως καλύτερος εισπράκτορας, η επόμενη κυβέρνηση. Σιγά την φιλοδοξία πατριώτες κι εσείς.
Η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου. Πείτε το, ξαναπείτε το και συνηθίστε να το λέτε. Αριστεροί και δεξιοί Έλληνες. Και μη “χαλιέστε” οι μεν με τους δε. Η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου είναι η μόνη που κερδίζει από το Μνημόνιο, ενώ ένας ολόκληρος λαός στενάζει. Και η πατρίδα μας ξεπουλιέται “πέντε φράγκα το χωνάκι”. Διότι γνωρίζουν και τους πολύτιμους πόρους που κρύβει το έδαφος της χώρας εδώ και δεκαετίες.
Είναι όλοι αυτοί των οποίων τα συμφέροντα τα δύο μεγάλα κόμματά μας έχουν για πρώτο τους μέλημα. Είναι όλοι αυτοί που ποτέ δεν διανοήθηκαν και δεν θα διανοηθούν τα δυο μεγάλα κόμματά μας, να φορολογήσουν.

Είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτής της χώρας που ουσιαστικά πήραν τα μέτρα που πήραν με το Μνημόνιο και ότι ακολουθήσει και είναι οι μόνοι που θα βγουν κερδισμένοι. Τα κόμματα απλώς εκτελούν εντολές.

Αλεξάνδρεια

Τούτες τις μέρες η καρδιά μου στην Αλεξάνδρεια βρίσκεται.
Με τις χιλιάδες των εξεγερμένων, των ανυπότακτων ψυχών. Αλεξάνδρεια, η αγαπημένη πατρίδα της Υπατίας, το λίκνο του ελληνικού πολιτισμού. Τον καθαρό, αυθεντικό ουρανό της Αλεξάνδρειας που η Υπατία μελετούσε τα βράδια προσπαθώντας να καταγράψει τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων, τον ουρανό αυτόν που την ενέπνεε για να λύνει τις διοφαντικές εξισώσεις ή να ανακαλύπτει τα μυστήρια που σχηματίζουν οι κωνικές τομές.

Κάνω ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και βρίσκομαι εκεί στον ευλογημένο τόπο που η ελληνική γλώσσα, το ελληνικό πνεύμα, ο ορθός λόγος, η ομορφιά, ο ελληνικός πολιτισμός σ' όλες του τις μορφές, μεσουρανούσε. Πριν τον γκρεμίσουν οι βάρβαροι, πριν τον δολοφονήσουν οι αμόρφωτοι γιδοβοσκοί, οι χριστιανοί καλόγεροι, όπως δολοφόνησαν και Εκείνη. Τη γυναίκα- σύμβολο, τη μοναδική γυναίκα επιστήμονα, για 15 αιώνες. Το υπέρλαμπρο αστέρι των πνευματικών επιστημών.

Τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο διωγμός των ιδεών.

Το βίντεο είναι από: rainbowcreta

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Θεέ μου προφύλαξέ με από τους φίλους μου, τους εχθρούς μου τους αναλαμβάνω εγώ. (Αντίγονος Β΄Γονατάς, Μακεδόνας βασιλιάς)

Πολλοί σοσιαλιστές βρε παιδί μου. Έπηξε η Μεσόγειος στο Σοσιαλισμό και δεν το ξέραμε, (ούτε και η Μεσόγειος το ήξερε). Μετά το Γιώργο το δικό μας, Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σοσιαλιστής και μέλος της Διεθνούς αυτής (των ληστών), υπήρξε και ο Μπεν Αλί δικτάτορας της Τυνησίας αλλά και ο αξιαγάπητος Αιγύπτιος στα μάτια εκατομμυρίων Αράβων, Χόσνι Μουμπάρακ.
Φαντάζομαι ο Πρόεδρος θα τον διαγράψει κι αυτόν από τη Λέσχη μετά την πτώση του, άρον άρον και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις.

Όλα τα χαϊδεμένα παιδιά της Δύσης, οι εκλεκτοί ευρωπαίων, Αμερικάνων, ΔΝΤ κλπ πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον σαν τα κοτόπουλα.
Τόση αχαριστία πια από τους λαούς που κυβερνούν, τόση αγνωμοσύνη;
Αλλά τι περιμένεις από αμόρφωτους χωριάτες….

Σημ. Αυτό που μου τη δίνει είναι η ανανδρία. Τη θεωρώ μέγιστο ελάττωμα, εμετικό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου χαρακτήρα. Τους φίλους σου δεν τους προδίδεις, δεν τους εγκαταλείπεις ποτέ. Όποιοι κι αν είναι αυτοί, ό,τι κι αν έχουν κάνει. Η προδοσία και μάλιστα τόσο άμεσα, είναι ανανδρία, είναι παλιανθρωπιά.  Το φίλο, σύντροφο και εκλεκτό όλων αυτών, Μπεν Αλί, νύχτα τον διέγραψε ο Γιώργος, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ.
Θυμάμαι σα χτες την περίπτωση Τσαουσέσκου. Οι εφημερίδες μας, οι έγκριτοι δημοσιογράφοι και οι φωτισμένοι πολιτικοί του 3ου δρόμου το ’89, έγραφαν διθυραμβικά σχόλια για την επιτυχία αυτού του ηγέτη να μηδενίσει το εξωτερικό χρέος της χώρας του, να καταφέρει η χώρα του να είναι αριθμητικώς και λογιστικώς εντάξει σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρντς. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους η Ρουμανία ήταν πρότυπο για την Ευρώπη και ο Τσαουσέσκου μεγάλο κεφάλι.
Μερικούς μήνες αργότερα οι πεινασμένοι και εξεγερμένοι Ρουμάνοι τον έστησαν στον τοίχο.
Τότε οι δικοί μας φωστήρες, ανακάλυψαν ένα δικτάτορα.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

εβδομάδα ανυπακοής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ας κάνουμε κάτι που θα τους πονέσει στ' αλήθεια. Ας βοηθήσουμε όλοι να μειωθούν τα έσοδα. Τα έσοδα από το αίμα και τον ιδρώτα μας που πάνε κατευθείαν στις τσέπες των τοκογλύφων.
Μασκαράδες που λιβανίζουν νυχθημερόν την "πράσινη ανάπτυξη" και το καημένο το περιβάλλον που πλέει τα λοίσθια. Καραγκιόζηδες, που έκαναν τη μεταφορά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πιο ακριβή απ' ότι με το αυτοκίνητο.
Αντίσταση και ανυπακοή.
Τα διόδια τους έκαναν να τρέμουνε. Η μικρή μπάλα, γίνεται χιονοστιβάδα σιγά- σιγά.
Θα φάνε τα νύχια τους απ' τη λύσσα...
Και το εισιτήριό σου:
Καλή επιτυχία!!!!!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Της πατρίδας μου η σημαία...

Σαν σήμερα 27 Ιανουαρίου 1979 καθιερώνεται ενιαίος τύπος εθνικής σημαίας, η οποία θα φέρει 9 παράλληλες οριζόντιες λωρίδες, 5 λευκές και 4 μπλε εναλλασσόμενες, με το σταυρό στο άνω αριστερό άκρο.
Μέχρι τότε υπήρχαν διαφορετικοί τύποι σημαίας, η επίσημη ίδια με τη σημαία του στρατού ξηράς η οποία καταργήθηκε και η εθνική σημαία ίδια με αυτή του πολεμικού ναυτικού, η οποία καθιερώνεται τελικά σε καθολική βάση.

Δείτε την καλά, μπας και μάθετε να την περιγράψετε με ακρίβεια. (Όσο για το αν ξέρετε να τη ζωγραφίζετε, αφήστε το καλύτερα…)

Quiz
Ερωτ: Σας θυμίζει κάτι; Όχι δεν την έβαψαν οι ιερόσυλοι οι κομμουνιστές. Για ψάξτε το λίγο…

Απαντ: Ας το πάρει το ποτάμι… Πρόκειται για τη σημαία της Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών. Της πρώτης πολυεθνικής στην ιστορία και της πιο μακρόβιας ίσως της διαβόητης Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών (HEIC), που έδρασε από το 1600 μέχρι το 1858.
Περισσότερα εδώ και εδώ.

Χτίστε φυλακές να βάλουμε μέσα τους φοροφυγάδες!

Θα φυλακιστούν άμεσα 200.000 άνθρωποι που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Ιδού η μόνη λύση!

Γράφει ο 29-26
Οι οφειλέτες του Δημοσίου σύμφωνα με τα ΝΕΑ  είναι περίπου 827.000 άνθρωποι. Από αυτούς 200.000 χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο. Συνδυάστε το αυτό με την εμμονή που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ότι ''...δεν είναι δυνατόν να αφήνουµε να κυκλοφορούν ελεύθεροι αυτοί που χρωστάνε στο ∆ηµόσιο, ανεξάρτητα από το αν μπορούν να πληρώσουν ή όχι''.

Και φτάσατε στο λογικό συμπέρασμα. Θα φυλακιστούν άμεσα 200.000 άνθρωποι που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Με βάση το νέο νόμο, οποιοσδήποτε οφείλει πάνω από 5.000 € θα οδηγείται με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη φυλακή. Αν υποθέσουμε ότι κάθε φυλακή χωράει περίπου 2 χιλιάδες άτομα και οι ήδη υπάρχουσες είναι τίγκα, πρέπει άμεσα να κατασκευαστούν 100 φυλακές ανά τη χώρα. Εναλλακτικά μπορούν (και για λόγους οικονομίας) να φτιαχτούν 2-3 στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου θα στοιβάζονται οι φοροφυγάδες έως ότου γεννήσουν τα λεφτά και ξεπληρώσουν επιτέλους τα χρέη τους.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Γιουχαΐστηκε ο Σημίτης...


Αποδέκτης της λαϊκής δυσαρέσκειας έγινε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Το μεσημέρι ο κ. Σημίτης γιουχαΐστηκε από ομάδα νεαρών έξω από το πολιτικό του γραφείο στην οδό Ακαδημίας. Οι περιπτώσεις αποδοκιμασίας εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου πληθαίνουν συνεχώς, ως απόρροια της απογοήτευσης των πολιτών για τις αλλεπάλληλες δέσμες σκληρών μέτρων αλλά και την αδιαφάνεια που χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή του τόπου. Υπενθυμίζεται ότι, προσφάτως είχε γιουχαϊστεί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Χίτλερ για τα διόδια!

Πολύ γέλιο!!!

Το βίντεο είναι από: konv78

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η 85χρονη ακτιβίστρια του Λος Αντζελες



Η Τζούλια Μποτέλο δεν φοβάται να δράσει: «ενωμένοι», λέει, «είμαστε δυνατότεροι»

«Η ζωή μας τελειώνει όταν σιωπούμε για πράγματα που μας αφορούν» είχε πει ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, και αυτά τα λόγια επαλήθευσε μια 85χρονη Αμερικανίδα.
Είναι η Τζούλια Μποτέλο, μια συμπαθέστατη γριούλα που κέρδισε λίγες αράδες δημοσιότητας στα... περιθωριακά έντυπα στις ΗΠΑ, μια και τα mainstream δεν έκριναν σοβαρή την περίπτωσή της.

Η Μποτέλο συνελήφθη από αστυνομικούς (με πλήρη εξάρτυση) ως ταραχοποιός, επειδή παρεμπόδιζε την είσοδο τράπεζας στο κέντρο του Λος Αντζελες. Μαζί με άλλους 22 νεαρότερους συμπολίτες της, η Μποτέλο έκανε καθιστική διαμαρτυρία στα σκαλιά της Chase Bank, επειδή, αν και πλήρωνε τα γραμμάτιά της, η τράπεζα είχε προχωρήσει στη διαδικασία έξωσής της και κατάσχεσης του σπιτιού της. «Οι Αμερικανοί παίρνουν τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι καθημερινά σε όλη τη χώρα» ανέφερε σε σχετικό κείμενο η οργάνωση Ενωση Υπερασπιστών Κατοικιών, που είχε οργανώσει την καθιστική διαμαρτυρία, στην οποία πήγε η Τζούλια Μποτέλο.

Και δεν ήταν η πρώτη της φορά. Πριν από 10 χρόνια είχε διαπιστώσει τη δύναμη της «φωνής» της όταν απαίτησε από την κοινότητά της να βάλει φώτα στους δρόμους. Τότε, η Μποτέλο είχε τραυματιστεί από πτώση, ενώ βάδιζε τη νύχτα στους μη φωτιζόμενους δρόμους της γειτονιάς της. Μετά τη διαμαρτυρία της «οι δρόμοι μας φωτίζονται ανελλιπώς» σχολίασε η ίδια στη διάρκεια συνομιλίας με ανθρώπους που έσπευσαν να της συμπαρασταθούν κατά τη σύλληψή της.

Η υπόθεση της 85χρονης έφερε και πάλι στην επικαιρότητα την αναλγησία των τραπεζών, αλλά και την κυβερνητική «αδυναμία να θεραπεύσει τα συστημικά προβλήματα της οικονομίας», κατά την κυνική παραδοχή του υπουργείου Οικισμού και Αστικής Ανάπτυξης. Η Μποτέλο είχε ενταχθεί στο κυβερνητικό Πρόγραμμα Εφικτών Οικιστικών Τροποποιήσεων (ΗΑΜΡ), που λειτουργεί υπό την εποπτεία επιτροπής του Κογκρέσου. Στόχος του ΗΑΜΡ είναι να αποφευχθούν οι κατασχέσεις μόλις 800.000 σπιτιών από τον αρχικό στόχο προστασίας τεσσάρων εκατομμυρίων σπιτιών, που είχε εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών.

«Αν είμαστε ενωμένοι είμαστε δυνατότεροι. Γι' αυτό, δεν φοβάμαι να μιλήσω και να ζητήσω καλύτερη ζωή στην κοινότητά μας» είπε η γιαγιά-Μποτέλο, κάνοντας πολλούς να κοκκινίσουν από ντροπή -όχι από το θέαμα της σύλληψής της, αλλά από τη σιωπή τους.
Σημ. Ανατολής: Αφιερωμένο το άρθρο στην αγαπημένη φίλη Δ.Μ. που προ ημερών συμπλήρωσε τα 81  χρόνια της και την έχει πάρει λίγο από κάτω!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ρατσιστικό ανέκδοτο


Είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων, πολύ κατώτεροι.
Λίγο απέχουμε από το να γίνουμε ο περίγελος της Ιστορίας, έτσι όπως χάσκουμε αποβλακωμένοι στην τηλεόραση κάθε βράδυ.

Θυμάστε εκείνο το ρατσιστικό ανέκδοτο της δεκαετίας του ’90: «Αλβανός τουρίστας»;
Μετά την εξέγερση Αλγερίας, Τυνησίας, Υεμένης, Αλβανίας(!), το ανέκδοτο θα μπορούσε άνετα να γίνει στις μέρες μας: «Έλληνας εξεγερμένος».

Σακοράφα για ΓΑΠ: «Οποιοσδήποτε άλλος, θα είχε διαφύγει στο εξωτερικό»

Από: tempo.gr
Μεγάλος θόρυβος έχει προκληθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ύστερα από συνέντευξη της ανεξάρτητης πια βουλευτή, Σοφίας Σακοράφα, η οποία εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου και στην οικογενειοκρατία.
«Οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός επιχειρούσε μια τέτοιου μεγέθους επίθεση θα είχε ήδη διαφύγει στο εξωτερικό. Έχω ξαναπεί ένα επίθετο, τίποτε άλλο, ένα μόνο επίθετο, το επίθετο Παπανδρέου, "κρατάει" μια ολόκληρη παράταξη δέσμια των επιλογών του. Είναι, όμως, η ώρα του πολιτικού απογαλακτισμού από σύμβολα και ονόματα που έχουν σημείο αναφοράς στο παρελθόν. Είναι η ώρα να διακρίνουμε πολιτικές και να αποδώσουμε τις ιστορικές ευθύνες ή τα ιστορικά εύσημα αναλόγως των πολιτικών πράξεων και όχι των οικογενειακών καταβολών», δήλωσε η κ. Σακοράφα στη «Real News».
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι στην ίδια εφημερίδα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προτείνει την επιστροφή όλων των διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και συνεπώς της κ. Σακοράφα, ωστόσο εκείνη είναι απόλυτα αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και απαντά με τους εξής στίχους: «Έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ και το μεγάλο ΟΧΙ να πούμε… Έπειτα από αυτή τη μέρα, καθένας χαράζει το δρόμο του…»
 
Αναμφίβολα, αξίζει ένα ακόμα μεγάλο μπράβο στη Σοφία Σακοράφα, που δεν στρογγυλοκάθισε στην καρέκλα της και διαχώρισε από την πρώτη στιγμή τη θέση της από το ΠΑΣΟΚ. Η κοινωνία δεν ξεχνάει και όταν έρθει η ώρα σίγουρα θα την ανταμείψει! Δυστυχώς, τέτοιου ήθους πολιτικοί είναι υπό... εξαφάνιση σε αυτό το κατοχικό κοινοβούλιο...

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Οι μαθητές μαθαίνουν καλύτερα όταν γράφουν

Μπορεί η τεχνολογία να έχει μπει για τα καλά στις ζωές των ανθρώπων, ωστόσο, φαίνεται πως δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Daily Mail, τα παιδιά και οι φοιτητές που γράφουν με το χέρι, μπορούν να εμπεδώσουν καλύτερα μία πληροφορία από αυτούς που χρησιμοποιούν τον Η/Υ.

Αυτό συμβαίνει επειδή η ανάγνωση και η γραφή περιλαμβάνει τη χρήση των περισσότερων αισθήσεων, σύμφωνα, πάντα, με τη γνώμη των επιστημών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Κατά τη διάρκεια του γραψίματος με το χέρι, οι διάφορες κινήσεις που χρειάζονται αφήνουν ένα αποτύπωμα στο τμήμα του εγκεφάλου που ονομάζεται «αισθητικοκινητική», αυτή η διαδικασία βοηθά στην αναγνώριση των γραμμάτων και στην εμπέδωση της πληροφορίας.

Αντίθετα, το απλό άγγιγμα ενός πληκτρολογίου δεν μπορεί να επιδράσει με την ίδια δύναμη στον εγκέφαλο. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν ενισχύει τον μηχανισμό εκμάθησης με τον ίδιο τρόπο.

Σε δοκιμές που έγιναν σε δύο ομάδες εθελοντών ζητήθηκε να μάθουν ένα άγνωστο αλφάβητο και στην πρώτη ομάδα έπρεπε να το μάθουν, γράφοντάς το με το χέρι, ενώ στη δεύτερη, πληκτρολογώντας το στον υπολογιστή.

Με εβδομαδιαίο έλεγχο της μνήμης, διαπιστώθηκε ότι η ομάδα που είχε χρησιμοποιήσει τη γραφή και την ανάγνωση μπόρεσε να συγκρατήσει καλύτερα και για περισσότερο χρονικό διάστημα το άγνωστο αλφάβητο.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ο κήπος είναι ανθηρός


Η Αννούλα ξαναχτύπησε! Μετά την κατάργηση του μαθήματος της Ιστορίας Β’ και Γ’ Λυκείου και τη μετατροπή του σε μάθημα επιλογής στο Λύκειο θεωρητικής κατεύθυνσης, επιστρέφει δρυμήτερη και εξαγγέλλει την καθιέρωση της εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας, από την Α’ Δημοτικού.

Ποιοι είναι τούτοι που μας κυβερνούν; Πρίγκηπες, αμερικανοαναθρεμμένοι, κλειστά μέλη της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, μεγαλομανείς, νεόπλουτοι που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους ως αγγαρεία. Αγγαρεία που κυβερνούν ένα μάτσο αγράμματους και απολίτιστους χωριάτες, που βάλθηκαν να «εκπολιτίσουν»  με το ζόρι. Ευρωλιγούρηδες και συμπλεγματικοί κυριευμένοι από ένα βαθύ σύμπλεγμα κατωτερότητας απέναντι στην οικονομική και πολιτική ελίτ της Δύσης.
Βάλθηκαν να μετατρέψουν ένα λαό χωρίς ιστορία και γλώσσα, χωρίς μνήμη, χωρίς ταυτότητα, καταγωγή και ρίζες. Ίσως γιατί οι ίδιοι ντρέπονται για το DNA τους.
Έρχεται μια φωνή απ’ το παρελθόν, μια φωνή που τραγικά προφήτευε 50 χρόνια πριν, κοινωνώντας την αγωνία του στη νέα γενιά:
 «...είμαστε ένας λαός με παλικαρίσια ψυχή, που κράτησε τα βαθιά κοιτάσματα της μνήμης του σε καιρούς ακμής και σε αιώνες διωγμών και άδειων λόγων. Τώρα που ο τριγυρινός μας κόσμος μοιάζει να θέλει να μας κάνει τρόφιμους ενός οικουμενικού πανδοχείου, θα την απαρνηθούμε άραγε αυτή τη μνήμη; Θα το παραδεχτούμε τάχα να γίνουμε απόκληροι;»
Γ. Σεφέρης (από μια ομιλία του στις 16 Απριλίου του 1964, στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης)

Ποια είναι άραγε τα σχέδιά τους;
-Να μετατρέψουν τους Έλληνες σε φτηνούς εργάτες στις φάμπρικες που σχεδιάζουν να σπείρουν στην ελληνική επικράτεια, οι πολυεθνικές εταιρίες αυτού του «οικουμενικού πανδοχείου», στο όνομα μιας καταραμένης ανάπτυξης;
(για το λόγο τούτο απαιτείται να γνωρίζουν οι νέοι άνθρωποι 2-3 ξένες γλώσσες απ’ τα γεννοφάσκια τους, ενώ η μητρική τους γλώσσα, ας πάει να κουρεύεται)
- Ή να αφελληνίσουν τους Έλληνες; Βρε μπας και είχε δίκιο ο αξιότιμος     κύριος Χένρι Κίσιγκερ όταν σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον το Σεπτέμβριο του 1994, είχε δηλώσει: «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις  πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».
Το βίντεο είναι από: NikosAggelo

Endlösung: Τελική Λύση

Τα σαΐνια που μας κυβερνούν υπό τις οδηγίες της Τρόικας, μετά από ενδελεχή έρευνα απεφάνθηκαν: Για την οικονομική καταστροφή της χώρας υπεύθυνοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Αυτοί ευθύνονται για τα δεινά του έθνους των τελευταίων 200 ετών και συγκεκριμένα: τη γρίπη των χοίρων, την εξάπλωση του ιού του AIDS, την υπογεννητικότητα, τον αποκλεισμό της Εθνικής στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, ενώ βάσιμες υποψίες υπάρχουν ότι ευθύνονται και για τη Μικρασιατική Καταστροφή. (Οι περισσότεροι απ’ τους εθελοντές της εκστρατείας είναι γνωστό τοις πάσοι ότι ήταν δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι βαριόνταν να πολεμήσουν).
Γερμανοί ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο ευθύνης των δημοσίων υπαλλήλων ΚΑΙ στο λοιμό της Αθήνας κατά τον 430 π.Χ. (Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό μετά την ανακάλυψη πως την περίοδο εκείνη κατά τον εγκλεισμό των Αθηναίων εντός των Τειχών, οι σκουπιδιάρηδες απεργούσαν με αποτέλεσμα η μπόχα να πνίξει τους δύστυχους Αθηναίους, οι οποίοι πέθαναν από χολέρα).

Κι αφού η Ελλάδα ανακάλυψε τους δικούς της Εβραίους, περιμένουμε με ανυπομονησία την εξαγγελία ίδρυσης στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι καιρός πια να δοθεί Τελική Λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

“Κατεδαφίζεται" η ιρλανδική κυβέρνηση των τροϊκανών


Aπό: DefenceNet






















"Kατεδαφίζεται" η ιρλανδική κυβέρνηση που έστειλε τη χώρα στο ΔΝΤ και την τρόϊκα: Τέσσερις υπουργοί της Ιρλανδίας παραιτήθηκαν χθες, μια ημέρα μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Μάικλ Μάρτιν, ο οποίος ηγείτο του μετώπου κατά του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν, ανακοίνωσαν τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης.  
Πρόκειται για τους υπουργούς Υγείας Μέρι Χάρνεϊ, Δικαιοσύνης Ντέρμοτ Αχερν, Μεταφορών Νόελ Ντέμπσεϊ και Άμυνας Τόνι Κίλιν,  όπως αναφέρουν η εφημερίδα «Irish Times» και το πρακτορείο «RTE».
Οι παραιτήσεις αυτές στερούν από την ιρλανδική κυβέρνηση περισσότερο από το ένα τέταρτο των υπουργών της και σύμφωνα με τα τοπικά Μ.Μ.Ε.  ανοίγει ο δρόμος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, πριν τις γενικές εκλογές του Μαρτίου.
Ο Μάρτιν παραιτήθηκε μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που κέρδισε ο πρωθυπουργός Κόουεν για την ηγεσία του κόμματός του, του Φιάνα Φέιλ. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος και επέκρινε τον Κόουεν για τον τρόπο που χειρίστηκε την οικονομική κρίση.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι κάνουν αιτήσεις για βιβλιάριο απορίας


Περίπου 7.500 παραπάνω είναι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Νομαρχία Αθηνών το εξάμηνο Γενάρη – Ιούνη 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009.

Σύμφωνα με στοιχεία, πολλοί από τους ανθρώπους που για πρώτη φορά έκαναν αίτηση είναι επαγγελματοβιοτέχνες που έκλεισαν το μαγαζί τους
Περίπου 22.000 άνθρωποι που ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και είναι ανασφάλιστοι χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, απευθύνθηκαν μέσα στο πρώτο 6μηνο (Γενάρης – Ιούνης) του 2010 στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών για να εξασφαλίσουν βιβλιάριο υγείας για απόρους ή κάποιο επίδομα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Την ίδια ώρα λοιπόν ο Πρίγκιψ Παύλος, ο Πορφυρογέννητος, δηλώνει σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν περπατάει στον δρόμο και βλέπει την ανθρώπινη δυστυχία:  «Ναι περπατάω, πάω το παιδί μου στο σχολικό».

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Βρέχει...

Καλή βδομάδα!
Χρόνια πολλά σ' όσους γιορτάζουν.
Βρέχει. Και πριν προλάβω να πω: επιτέλους! το βαρέθηκα ήδη.
Δεν είμαι φίλος της βροχής, φαίνεται...
Ή το ανικανοποίητον της ανθρώπινης φύσης...

Το βίντεο είναι από: Nacionalrecords

Κι άλλο ένα.
Ένα αγαπημένο μου τραγούδι από τα πρώτα του Βασίλη (1978), σε μουσική Αντώνη Βαρδή και στίχους του Πάνου Φαλάρα. Περιλαμβάνεται στο 'Αλμπουμ που έχει τίτλο το όνομά του (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ).
Το βίντεο είναι από: FeNiAv
Πάλι βρέχει
Ερμηνεία: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Μουσική: Αντώνης Βαρδής
Στίχοι: Πάνος Φαλάρας

Πάλι βρέχει
τα τρένα όπως πάντοτε θα φεύγουν για καινούριες ξενιτιές
πάλι βρέχει
κοιτάζω απ' το τζάμι τις σκιές κι εσύ απόψε όνειρο σαν χτες
πάλι βρέχει, πάλι βρέχει.
 
Πάλι βρέχει
στους δρόμους όπως πάντοτε την ώρα τούτη πέφτει ερημιά
πάλι βρέχει
η νύχτα τρομαγμένη στη γωνιά κι εσύ θλιμμένη θύμιση ξανά
πάλι βρέχει, πάλι βρέχει.
 
Πάλι βρέχει
στην πόλη που ερήμωσε με πνίγει το τραγούδι της βροχής
πάλι βρέχει
οι φίλοι στο καράβι της γραμμής κι εσύ εδώ σαν όνειρο να ζεις
πάλι βρέχει, πάλι βρέχει.

Ωραίο το φουστάνι σου, Γιώργο μου…

Σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού ο αξιολάτρευτος για τους Τυνήσιους Πρόεδρος της χώρας Μπεν Άλι, την κοπάνησε στο εξωτερικό όταν αγρίεψαν τα πράγματα, φορώντας … μπούργκα!
Οι δικοί μας πάλι δεν είναι ανάγκη να καταφύγουν σε τόσο άκομψες μεταμφιέσεις. Άμα ξυρίσουν το μουστάκι (όσοι διαθέτουν), κάνουν ένα ελαφρύ μακιγιάζ, βάλουν ένα φουστανάκι και καμιά γόβα 43 νούμερο (θα βρουν στα μαγαζιά, μην ανησυχούν. Οι σημερινές μουλάρες τέτοια νούμερα φοράνε, από 40 και πάνω), μια χαρά θα περάσουν από το Ελ. Βενιζέλος. Το Next Top Model, πάει εκδρομή!
Υ.Γ. Ο τίτλος της ανάρτησης είναι παραπλανητικός. Δεν υπονοεί τίποτα. Τον δανείστηκα από ένα βιβλίο του Βασίλη Καββαθά.  

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Η χαμένη τιμή της Κατερίνας Μπλουμ


Όταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος βρίσκεται στο στόχαστρο του Τύπου.
Βιώνει τη συκοφάντιση και την ατίμωση.
Κάποια στιγμή παύει να δέχεται παθητικά τη λάσπη και αντιδρά δυναμικά.
Χάινριχ Μπέλ: Η χαμένη τιμή της Κατερίνας Μπλουμ, 1974
Ένα εκπληκτικό βιβλίο από το Γερμανό νομπελίστα συγγραφέα για τις αιτίες που γεννούν την ατομική βία και που μπορεί αυτή να οδηγήσει…
Αν δεν το έχετε διαβάσει, να το κάνετε.

(Με αφορμή τη σύλληψη της 27χρονης Γερμανίδας Φαίη Μ., της φερόμενης ως τρομοκράτισσας αυτής και όλου της του σογιού, σύμφωνα με τα σαΐνια της ενημέρωσης).
Περισσότερα διαβάστε εδώ.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Νέα απ' το μέτωπο

Λεφτά υπάρχουν!

Ποιος είπε ότι «τα ταμεία είναι άδεια. Όταν λέμε άδεια, εννοούμε άδεια. Δεν υπάρχει σάλιο!» Μπαρμπούτσαλα. Τελικά λεφτά υπάρχουν. Εκατομμύρια ευρώ, όχι τίποτα ψιλά. Απλώς ψάχνουν τις κατάλληλες τσέπες για να χωθούν. Και οι πιο κατάλληλες τσέπες είναι αλήθεια ότι είναι αυτές οι φαρδιές και βαθιές τσέπες που κρύβουν τα ράσα…

Βέβαια άργησαν λιγάκι να τα δώσουν, περίμεναν να βγει το πόρισμα για το Βατοπέδι κι έτσι αφού σκάνδαλο δε βρήκαν όσο κι αν φαγώθηκαν να ψάχνουν, οι κυβερνώντες είπαν να τελέσουν το χριστιανικό τους καθήκον προς τους Αγίους Πατέρες που αδημονούσαν να εισπράξουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρει και τα του Θεού τω Θεώ».

 

Χορηγία 2.250.000 εκατομμυρίων ευρώ στις Μονές του Αγίου Όρους

Οικονομική χορηγία 2.250.000 πρόκειται να δοθεί μετά από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών στις Ιερές Μονές Αγίου Όρους. Η απόφαση προβλέπει και την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής στη ΔΟΥ Πολύγυρου στο όνομα των Ιερών Μονών.

Το ύψος της ετήσιας οικονομικής χορηγίας καθορίστηκε κατά το οικονομικό έτος 2010 και έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2011.

Αναλυτικά τα ποσά οικονομικής χορηγίας για το έτος 2010


Ο Πρόεδρος μίλησε!

Τι, ποιος πρόεδρος; Καλέ ο «μάτσο» τύπος που φέρει τη βαριά ιδιότητα του Προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος. Ο κύριος Γιάννης Παναγόπουλος. Και βέβαια όπως όλοι οι σοφοί και βαθιά σκεπτόμενοι άνθρωποι, μιλούν μετά από βαθιά σκέψη και περισυλλογή. Δε μιλούν έτσι επιπόλαια και εν θερμώ. Το ψάχνουν το θέμα. Μπορεί να τους πάρει κανένα οχτάρι μήνες, αλλά αξίζει τον κόπο μπροστά στις βαθυστόχαστες σκέψεις τους και τις εκπληκτικές ανακαλύψεις που κάνουν.

Τι ανακάλυψε ο κύριος Παναγόπουλος μαζί με 102 στελέχη της ΠΑΣΚΕ και μας το ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου;

 

Με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλο, 102 «πράσινα» στελέχη σωματείων αποδοκιμάζουν την ασκούμενη πολιτική

 

Την ώρα που κλιμακώνεται η κόντρα των συνδικάτων των μέσων μαζικής μεταφοράς, 102 συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ υπέγραψαν διακήρυξη με την οποία αποκηρύσσουν την κυβερνητική πολιτική. Οι συνδικαλιστές ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στην οικονομική πολιτική που υπαγορεύει το μνημόνιο και δηλώνουν την αντίθεσή τους στα μέτρα που λαμβάνονται για μισθούς, εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό σύστημα.

«Τα μέτρα είναι σκληρά, άδικα και αντικοινωνικά»
τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος υπογραμμίζοντας την αντίθεσή του με το μνημόνιο, «παρ΄ ότι», όπως είπε, «αντιλαμβάνομαι την κρίση δανεισμού που αντιμετωπίζει η χώρα μας».
Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι η ασκούμενη πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες του ΠαΣοΚ. Στη συνέχεια, ο κ. Παναγόπουλος έκανε δηλώσεις υπέρ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων τα οποία χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτο θεσμό».
Τέλος, για το ενδεχόμενο επιβολής νέων σκληρών μέτρων με πίεση από την τρόικα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λειτουργεί ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των δυνάμεων του κεφαλαίου». Το Βήμα

 

Κάτι μου λέει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, θα κάνει μια πολύ επαναστατική ανακάλυψη που θα αλλάξει το ρουν της Ιστορίας: Θα ανακαλύψει ότι η γη είναι στρογγυλή.

Υ.Γ. Τι σας έγραφα προχτές για το ξύλο; Ότι το μόνο που φοβούνται και τρέμουνε είναι το ξυλοφόρτωμα από το αγριεμένο πλήθος; Δεν έγραφα καλύτερα ένα Joker...

Το βίντεο είναι από: mauroprovatos