Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Της μάνας σας



Πόση ξεφτίλα θα ανεχτούμε ακόμα ως πολίτες με στοιχειώδη αυτοσεβασμό;
Φαίνεται πως ο οργανισμός μας έχει πάθει ανοσία σε κάθε σιχαμερό ερέθισμα.

Και καταπίνουμε ότι μας πετάνε στα μούτρα από νόμους, ληγμένα τρόφιμα, γενόσημα, μέχρι τηλεοπτικά σκουπίδια. Σειρές, ειδήσεις, εκπομπές διαφημίσεις. Ο κάθε αρρωστημένος εγκέφαλος μας ταΐζει σκατά και εμείς τα τρώμε.
Το ξαχαρβάλωμα και η ανομία δε γίνεται μόνο στη χώρα και στις ζωές μας, αλλά και στη λειτουργία του εγκεφάλου μας.

Τις τελευταίες μέρες δεν υπέπεσε οπως φαίνεται στην αντίληψη του ΕΣΡ (που είναι πολύ ευαίσθητο στην προστασία της κοινής αισθητικής και ηθικής!!;;;;;), μια εμετική διαφήμιση από ένα πολυκατάστημα ηλεκτρικών συσκευών, γνωστής χυδαίας τηλεοπτικής αισθητικής . Όπου εμφανίζεται η μάνα του πρωταγωνιστή μια παλιόγρια και βγάζει τη μασέλα της για να βουτήξει μια εφημερίδα από ένα άγνωστο ή μηχανεύεται ένα κόλπο για να μαζέψει λαχανικά, αναψυκτικά, παπούτσια (που τα μυρίζει! κιόλας) και άλλα αντικείμενα που πετάνε στον κανακάρη της εξασφαλίζοντας έτσι τον επιούσιο τζάμπα.

Το κωλομάγαζο που διαφημίζεται, ανήκει σε γερμανική αλυσίδα
Προφανώς οι Γερμανοί τέτοια εικόνα έχουν για τους Έλληνες (υποψηφίους πελάτες τους): ότι είναι ζήτουλες, τζαμπατζήδες, κλεφτρόνια, ατσιγγάνοι και ξεφτιλισμένοι.


Το θέμα είναι ότι όποιος πάει και ψωνίσει από αυτό το μαγαζί, είναι μεγάλος μαλάκας!!!!

Το άλλο ξέρασμα, θα το βρείτε πατώντας εδώ.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σε καλή μεριά



Οι υψηλές κεφαλές του ΔΝΤ και της Ευρώπης μαζί με τα δικά μας δουλικά, συνεδριάζανε και ξανασυνεδριάζανε για να δούνε τι θα γίνει με το χρέος μας κι αν θα μας σώσουν κι άλλο δανείζοντάς μας και αποφασίσανε πως θα συνεχίσουν να μας δανείζουνε (τα συμφωνημένα), επειδή σύμφωνα με τους λογαριασμούς τους, θα καταφέρει η Ελλάδα το 2020 να έχει το χρέος που είχε το 2009, όταν μας ανέλαβαν.

Μιας και μίλησα για υψηλές κεφαλές, σήμερα το πρωί ο Τσίπρας συναντήθηκε για τσάι στη Μεγάλη Βρετανία με τους πρέσβεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους έκανε κομπλιμέντα για να τον συμπαθήσουν, να δουν αυτοπροσόπως πως δεν τρώει ανθρώπους και να τον στηρίξουν αύριο που θα γίνει κυβέρνηση.
Γιατί αν δεν πάρεις το χρίσμα από τους ξένους για να γίνεις κυβέρνηση, από ποιον θα το πάρεις; Απ’ το λαό; Αυτός το πολύ-πολύ να σε ψηφίσει.

Ο Τσίπρας ως διεκδικητής της εξουσίας και αντίπαλον δέος των ξεπουλητάδων και των δωσίλογων που μα κυβερνούν, δεν συναντιέται με τους απεργούς των ΟΤΑ, τους χειμαζόμενους Έλληνες, τα πρωτοβάθμια σωματεία, το λαό, δεν μπαίνει μπροστάρης στην αντίσταση, όοοοοχι, συναντιέται και κάνει δημόσιες σχέσεις με τα υψηλά προσώπατα της διεθνούς σκηνής.
Το λαό, ποιος τον χέζει...
«Το θέμα είναι παιδάκι μου να σε συμπαθήσουν οι ξένοι. Οι δικοί σου θέλουν δε θέλουν, δικοί σου είναι σε συμπαθούν», όπως έλεγε και η γιαγιά μου.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τι έμαθα ολόκληρη τη βδομάδα



Η δόση τελικά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα έρθει τα Χριστούγεννα.
Θα τη φέρει ο Άγιος Βασίλης.
Ο Προβόπουλος σήμερα δήλωσε πως η ανάπτυξη θα έρθει το 2025 στις 27 Ιούλη στις 3 και μισή το μεσημέρι ακριβώς και αυτό είναι εγγύηση γιατί του το αποκάλυψε ο Πιτ Παπαδάκος αυτοπροσώπως (τη Βιργινία Λεούση δεν την εμπιστεύεται, όλο έξω πέφτει).

Ο Πάγκαλος ζήλεψε που ο Τατσόπουλος δήλωσε πως έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα και όλη η Ελλάδα ασχολείται μαζί του και έτσι αύριο σχεδιάζει να δηλώσει πως κι αυτός έχει φάει τα μισά γουρουνόπουλα της Αττικής, αλλά δεν το έχει κάνει θέμα γιατί είναι σεμνός και όχι καυχησιάρης.
Ο Ψυχάρης σήμερα καλεί σε συλλαλητήριο το λαό της Αθήνας εναντίον των ξενόδουλων και δωσίλογων ηγετών στο Σύνταγμα. Οι δημοσιογράφοι του συγκροτήματος θα  μοιράσουν σε όλους τους διαδηλωτές ελληνικές σημαίες και ένα πακέτο κοφτό μακαρονάκι.

Ο Ράιχενμπαχ ζήτησε να συναντηθεί με το Γλέζο για να του ζητήσει λεπτομέρειες για το ακριβές ποσό που χρωστάει η χώρα του στην Ελλάδα από τον καιρό της γερμανικής κατοχής. Υποσχέθηκε στον Έλληνα βουλευτή ότι η Γερμανία θα εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό σε είδος. Γάλατα, σοκολάτες, λουκάνικα, μπύρες, ασπιρίνες Μπάγιερ κρέμες Νιβέα και αισθησιακά Ντι Βι Ντι.
Ο Ράιχενμπαχ του εξήγησε πως για συμπαράσταση στο σημερινό οικονομικό δράμα των Ελλήνων κι ο ίδιος κάνει μπάνιο κάθε Σάββατο και σταμάτησε να βάφει τα μαλλιά του. Τον πληροφόρησε πως είναι δύσκολο να πείσει το Φούχτελ που είναι γκομενιάρης και αρνείται να τα ξεβάψει.
Ο Μίμης Ανδρουλάκης παρουσιάζει στο θέατρο Μπάντμινγκτον το καινούργιο του βιβλίο με τον τίτλο: Το πουλάκι τσίου στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή με τη Μέριλιν, το Μπάμπη Παπαδημητρίου και τους Αδερφούς Μαρξ.
Το βιβλίο θα προλογίσει η Άντζελα Δημητρίου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Πάρε με τηλέφωνο




«Αν από Δευτέρα κάποιος καρκινοπαθής δε βρίσκει το φάρμακό του, να καλέσει στο γραφείο μου στο τηλέφωνο 213 214 2886» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Θέλω να κλάψω μα δεν μπορώ. Θέλω να ουρλιάξω, να βρίσω, να φτύσω, μα δε βρίσκω την ευκαιρία. Δε συναντώ εκ του σύνεγγυς, το υποκείμενο που θα γίνει αποδέκτης του θυμού και της αηδίας μου.

Χτες το βράδυ καταφέραμε και συγκεντρώσαμε τα 350 ευρώ. Οι κλήροι πουλήθηκαν όλοι. 350 ευρώ για μια χημειοθεραπεία δώρο. Προσφορά στον Π.Β. πατέρα της φίλης που αναγκάζεται να κάνει τις χημειοθεραπείες του σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, καθότι κανένα δημόσιο νοσοκομείο δεν διαθέτει το φάρμακο του (σπάνια μορφή καρκίνου).
Είμαστε ικανοποιημένοι και περήφανοι.

Ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας, ο μαέστρος να γίνει καλά. Να έχει πάθος και αγωνιστικότητα όπως πάντα. Και πίστη.

"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως.
Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα
πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο
"

Νέα πρόβλεψη Προβόπουλου

Θέλετε αξιολόγηση και απολύσεις στο δημόσιο;
Ξεκινήστε από αυτόν τον μαλάκα.


24 Δεκεμβρίου 2012:

20121124-190055.jpg

24 Απριλίου 2012:

20121124-190132.jpg

26 Οκτωβρίου 2010:
20121124-190155.jpg 

Αν θέλετε να δείξετε επιείκια, μετατάξτε τον. 
Κάντε τον κλητήρα στην ίδια τράπεζα.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Μπι Μπι Σι πιάνουμε;



-Οι Έλληνες τα ‘χουν φτύσει. Στην Ελλάδα λέει αυτοκτονούν σαν τα κουνούπια στη λάμπα!
-Τι λες βρε παιδί μου; Είναι σίγουρο αυτό, γιατί δεν άκουσα τίποτα στο ΜΕΓΚΑ…
-Πιο σίγουρο δε γίνεται. Το έγραψε το Reuters!
 -Δες αν πιάνουμε BBC. Να μαθαίνουμε τα νέα από την Ελλάδα και τους Συμμάχους.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Μικροαστούλη και λεβαντινοραγιά ακόμα νομίζεις πώς έτσι θα γίνουμε Ευρωπαίοι;



ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΡΟΧΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ

του Δημήτρη Καζάκη
Αν ακόμη υπάρχει έστω κι ένας αφελής έλληνας πολίτης που επιμένει να ρωτά γιατί τα κάνουν όλα αυτά ενώ ξέρουν – δεν μπορεί να μην ξέρουν! – ότι χειροτερεύουν την κατάσταση, τότε για μια ακόμη φορά θα του εξηγήσουμε το προφανές. Αυτό που βιώνουμε ως χώρας και λαός δεν είναι μια αντιλαϊκή πολιτική που γίνεται χειρότερη, αλλά η ρευστοποίηση ολόκληρης της χώρας. Η κατάσταση της χώρας και του λαού οδηγείται στα άκρα για να συντελεστεί αναίμακτα και με μπαμπεσιά η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της χώρας. Να εθιστεί ο λαός να είναι αυτός και οι γενιές που έρχονται δουλοπάροικος των δανειστών και κυρίως των Γερμανών.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην χώρα μας είναι μια επιχείρηση Anschluss, όπως αυτή που έγινε από την ναζιστική Γερμανία στην Αυστρία το 1938 και όπως έγινε από την ρεβανσιστική Δυτική Γερμανία στην πάλαι ποτέ Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία το 1989. Οι περιφέρειες και οι δήμοι της Ελλάδας, θα προσαρτηθούν στα αντίστοιχα κρατίδια και δήμους της Γερμανίας προκειμένου να λεηλατηθούν και να εξασφαλίσει η Γερμανική άρχουσα τάξη την δική της διέξοδο από την κρίση, αλλά και την παγκόσμια θέση της.

Με την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, αλλά και του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2013, το ελληνικό κράτος τέθηκε σε τροχιά επίσημης διάλυσης, ενώ η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μετατράπηκε και πλήρη κατάλυσή της. Για να προλάβουμε τον κάθε αμόρφωτο μικροαστούλη λεβαντινοραγιά που ίσως νομίζει πώς έτσι θα γίνουμε Ευρωπαίοι και πιθανόν ισότιμοι των Γερμανών, το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσει πρώτα το τι απέγιναν τα 8 και πλέον εκατομμύρια των ανατολικογερμανών, πρώην πολιτών της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπέστησαν τοAnschluss του 1989. Όσοι από αυτούς είναι τυχεροί να έχουν δουλειά στην συντριπτική τους πλειοψηφία αμείβονται κάτω από 400 ευρώ (7,4 εκατομμύρια αναφέρουν οι Γερμανικές στατιστικές για το 2010) και το Γερμανικό κράτος τους συμπεριφέρεται χειρότερα απ’ ότι οι χιτλερικοί στους εβραίους κατά τον μεσοπόλεμο. Για κούληδες ψάχνει η Μέρκελ και οι ομοϊδεάτες της «ευρωπαιστές», όχι για ισότιμους πολίτες με δικαιώματα.

Για να καταλάβουμε τι σημαίνουν όλα αυτά θα θυμίσουμε ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δημοσιοποίησε ορισμένα ονόματα αιρετών που βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας, απεσταλμένο της Καγκελαρίας στην Ελλάδα, κ. Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ ή συμμετέχουν στην Ελληνογερμανική Συμμαχία των Δημάρχων. Τους αποκάλυψε άλλωστε ο κ. Φούχτελ, όπως και το αντικείμενο των συνομιλιών τους. Δεν είναι άλλο από το ξεπούλημα των βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, σε ιδιώτες εγχώριους και μη. Ο κ. Φούχτελ και η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσαν την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως προς τη σπουδή της κυβέρνησης και των αιρετών να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων.
Προς τι όλο αυτό το ενδιαφέρον; Μήπως για να έρθουν οι οργανωμένοι και έμπειροι Γερμανοί να μας φτιάξουν τους δήμους; Το ακούμε αυτό από ορισμένους. Η αλήθεια είναι άλλη. Οι Γερμανικοί δήμοι είναι καταχρεωμένοι σε βαθμό κακουργήματος. Με άλλα λόγια οι Γερμανικοί δήμοι και τα κρατίδια είναι στο χείλος της χρεοκοπίας. Είναι λοιπόν αναγκασμένα να χρηματοδοτηθούν είτε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που θα σημάνει εκτίναξη του δημόσιου χρέους και ελλείμματος με αποτέλεσμα να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας οι οίκοι αξιολόγησης και να εκτιναχθούν τα επιτόκια δανεισμού που σήμερα είναι γύρω 1% και δεν δημιουργούν πρόβλημα δανεισμού στην χώρα. Έτσι η Γερμανία θα γευτεί κι αυτή τον φαύλο κύκλο της χρεοκοπίας όπως και οι χώρες του Νότου.

Σε επιβεβαίωση αυτών των προθέσεων την Παρασκευή (9/11) έγινε στην Κολωνία ολόκληρη γιορτή για την συναδέλφωση (Anschluss) της Κολωνίας με την Θεσσαλονίκη παρουσία του κ. Φούχτελ, του κ. Μπουτάρη και του κ. Τάσου Τέλλογλου. Ο τελευταίος λίγο πριν είχε δώσει το στίγμα της όλης εκδήλωσης γράφοντας: «Όσοι πρωταγωνιστούν στις πράξεις αυτές [διαμαρτυρίας] φαίνεται ότι επιθυμούν να χρωστούν παντού και να μην πωλούν τίποτα. Όταν χρωστάς, πουλάς, και όταν έχεις ανάγκη κάθε ευρώ για να ξεχρεώσεις, πουλάς όσο-όσο. Έτσι ήταν και έτσι θα παραμείνει.» (Protagon, 3/11) 
Καταλάβαμε τώρα τι γίνεται και τι διακυβεύεται γι’ αυτή την χώρα; Καταλάβαμε γιατί πρέπει να μιλάμε με όρους εθνέγερσης; Ελπίζω να το καταλάβει ο λαός μας πριν χρειαστεί να διώξουμε τους σύγχρονους ναζί και τους συνεργάτες τους με το αίμα μας, όπως το κάναμε με την παλιά ναζιστική κατοχή.

Το άρθρο γράφτηκε στις 13/11/2012 για το περιοδικό Crash, αλλά δεν δημοσιεύτηκε.
Απόσπασμα (Ολόκληρο το άρθρο εδώ)

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ηρωικού εισαγγελέα



«Η πιο σκοτεινή ώρα της ημέρας είναι λίγο πριν ξημερώσει».

Αντιμέτωπος με πειθαρχική δίωξη επειδή σε επιστολή που ανήρτησε στο Διαδίκτυο μίλησε για «κυβέρνηση δωσίλογων που προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές» βρίσκεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανιών Ιωάννης Πενταγιώτης και μια ακόμη συνάδελφός του η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κεφαλληνίας Βικτωρία Μαρσιώνη, η οποία επικρότησε με σχόλιο της τα όσα αναφέρονταν στην επιστολή. 

Το περιεχόμενο και το ύφος της επιστολής του κ. Πενταγιώτη, η οποία γράφτηκε με αφορμή τις κινητοποιήσεις των δικαστών, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο οποίος όχι μόνο διέταξε πειθαρχικές έρευνες σε βάρος των δυο εισαγγελέων αλλά ζήτησε εγγράφως να ενημερωθεί από τη Βουλή αν θα κινηθεί σε βάρος τους σε περίπτωση που κρίνει πως τα όσα ανέφεραν οι δυο εισαγγελείς προσβάλλουν η περιυβρίζουν το Κοινοβούλιο! Οι έρευνες που διατάχθηκαν σε βάρος των δυο εισαγγελέων θα διενεργηθούν από τις εισαγγελείς Εφετών Πάτρας και Χανίων και οι ποινές που προβλέπονται είναι από απλή επίπληξη έως οριστική απόλυση από το δικαστικό σώμα. Πρώτο Θέμα

Ανήκουστα πράγματα, πρωτοφανή για την Ιστορία της χώρας!
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θίχτηκε και διώκει πειθαρχικά τον Εισαγγελέα Χανίων Πενταγιώτη για την επιστολή- καταπέλτη που δημοσίευσε και την Εισαγγελέα Κεφαλληνίας που επικρότησε την επιστολή!
Δεν είμαστε καλά, η χώρα έχει καταρρεύσει πράγματι. Ο εισαγγελέας επί 2,5 χρόνια που παραβιάζεται το Σύνταγμα και διασύρεται η χώρα δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του να διατάξει καμιά έρευνα σε βάρος των ελεεινών υποκειμένων που χρεοκόπησαν  τη χώρα και καταλύουν συστηματικά το Σύνταγμα, ανθρώπων που θα έπρεπε να τους ασκήσει δίωξη ποινική ως κοινούς απατεώνες και κυνηγά τους συναδέλφους του που είπανε 5 αλήθειες από αυτές που λένε καθημερινά χιλιάδες πολίτες στη χώρα!

Παρεμβαίνει ο κύριος Εισαγγελέας εκ μέρους των «υβρισθέντων» ως δωσίλογων για να τους αποκαταστήσει, τη στιγμή που δεν τολμούν να το κάνουν οι ίδιοι οι «υβρισθέντες»!!!!
Τους είπε δωσίλογους, χαρακτηρισμό που τους αποδίδουν επωνύμως πλήθος ελλήνων πολιτών προφορικώς και γραπτώς εδώ και 2,5 χρόνια και ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ μέχρι τώρα δεν έκανε σε κανένα πολίτη μήνυση για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε απλώς πολίτης που κατηγορείται αδίκως και ψευδώς.
Και το κάνει ο εισαγγελέας για λογαριασμό τους!
Ντροπή στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως η λειτουργία αυτή του πολιτεύματος έχει μετατραπεί σε Φιλιππινέζα της σάπιας πολιτικής εξουσίας.

Κύριε Τέντε αν επιθυμείτε πραγματικά να αποδώσετε δικαιοσύνη, εσείς που ζητάτε τη γνώμη της Βουλής για το εάν τα λόγια του Πενταγιώτη προσβάλλουν ή περιυβρίζουν το Κοινοβούλιο, διώξτε ποινικά και το λαό της Αθήνας που επί 2 χρόνια έξω από το κοινοβούλιο το αποκαλούσε «μπορντέλο».

Συγχαρητήρια στον Εισαγγελέα Χανίων, η χώρα χρειάζεται τούτη τη στιγμή καινούργιους Πολυζωίδηδες και Τερτσέτηδες. Να είναι σίγουρος ο Πενταγιώτης ότι ο λαός των Χανίων είναι μαζί του και τυχόν καταδίκη στο υπηρεσιακό του μητρώο θα είναι τιμή για κείνον γιατί υπηρέτησε την αντίσταση της μαύρης περιόδου 2009-201?

Σπάστε τον φαύλο κύκλο του φόβου και της σιωπής!
Το δωσίλογο καθεστώς βρίσκεται υπό το κράτος πανικού, και κάνει παιδαριώδη λάθη.
Ο Λαός είναι μαζί σας!
Αντίσταση κι αγώνας μέχρι την απελευθέρωση της πατρίδας απ’ τους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. 
Μέχρι την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της Εθνικής Κυριαρχίας.

Υ.Γ. Κύριε Τέντε. Ξεθάψτε και δικάστε κι αυτόν. 

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Δικαστής στο πέλαγος!

Χτες αναρωτιώμουν πού πήγαν όλοι οι δικαστές.
Σήμερα ανακάλυψα ότι ένας Δικαστής από τα Χανιά όρθωσε το ανάστημα του και βροντοφώναξε αλήθειες. Από αυτές που λέγαμε όλοι εμείς οι απλοί πολίτες εδώ και 2 χρόνια και μας χαρακτήριζαν περίπου ως τρομοκράτες ή εχθρούς των σωτήρων της πατρίδας.
Οσοι από εσάς δεν αντέχατε την αλήθεια, αυτήν την αλήθεια που ήταν μπροστά στη μούρη σας, δείτε την να την περιγράφει ένας άνθρωπος εν ενεργεία δικαστής με λέξεις που μπήγονται στην καρδιά σα σφαίρες.
Ένας άνθρωπος που λέει τους δωσίλογους δωσίλογους και την προδοσία προδοσία.

Σημ. Εύχομαι η πληροφορία που έφτασε στα αυτιά μου πως ο Δικαστής διώκεται πειθαρχικά να μην αληθεύει. Αλλά κι αν αληθεύει τιμή του θα είναι. Θα εγγραφεί στο μητρώο του ως πράξη αντίστασης στην Νέα Κατοχή.


Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:

Αγωνιζόμαστε
ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος, των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ.
Εδώ υπάρχει και μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται.


Αγωνιζόμαστε
ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση «δωσίλογων» που προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας το λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του.
Αγωνιζόμαστε
ενάντια στο φαύλο αυτό καθεστώς της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το οποίο νομοθετεί ενάντια στη θέληση και βούληση του λαού υποστηρίζοντας ότι διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.

Αγωνιζόμαστε
ενάντια στη λειτουργία της βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης «yes men» που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές. Αλήθεια τι δημοκρατική πρακτική που είναι αυτή. Την επικροτούμε ως δικαστική εξουσία.
Αγωνιζόμαστε
ενάντια στην ανεργία που έχει ξεπεράσει το 30%, αγωνιζόμαστε για τις οικογένειες των 3.000 συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την εξαθλίωση που τις οδήγησε η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας.
Αγωνιζόμαστε
ενάντια στον ορυμαγδό των νέων αυτών μέτρων λιτότητας και ισοπέδωσής μας, τα οποία κατά τους κυβερνώντες παίρνονται για το καλό μας και για να υπάρξει ανάπτυξη, όμως εδώ και δύο χρόνια συνεχώς βαθαίνει η ύφεση και δεν υπάρχει διέξοδος και τέλος.

Αγωνιζόμαστε
για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία. Αλήθεια μήπως δεν έχετε αντιληφθεί ότι ήδη ζούμε σε καθεστώς κατοχής, δουλείας, αποικιοκρατίας γερμανικής προέλευσης. Ποιος πιστεύει ότι είμαστε ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος που θα δώσει ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή του, στο φαύλο κύκλο που μας οδηγεί η προδοτική αυτή πολιτική που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας ως ελληνικό κράτος και πολίτες.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στην αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτησή μας από την εθνική κυριαρχία στην οποία προβήκαμε στο άρθρο 14 παράγραφος 5 της δανειακής σύμβασης που υπόγραψε ο υπουργός οικονομικών το Μάιο του 2010 χωρίς την έγκριση και κύρωσή της από τη βουλή και με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της Τρόικας και του ΔΝΤ, οι οποίοι με τις ευλογίες των πολιτικών μας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε αποικία ή μήπως βρίσκονται.

Αγωνιζόμαστε
για να διατηρήσει ο καθένας το σπίτι του που με μόχθο και κόπο και με τις οικονομίες του έφτιαξε και αγόρασε και να μη του το πάρει η τράπεζα γιατί με την περικοπή του μισθού του δεν έχει πια τα χρήματα για να πληρώνει το στεγαστικό του δάνειο. Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε αυτό τον τόπο και όχι να μεταναστεύουν, να μένουν άνεργα και να αμείβονται με 500 ευρώ. 
Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες με γνώμη και άποψη και όχι δούλοι, απλοί διεκπεραιωτές και εφαρμοστές των άθλιων νόμων που ψηφίζει η βουλή αυτή των άθλιων εκπροσώπων μας οι οποίοι για άλλη μια φορά αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλλήματα περί δήθεν καταστροφή μας αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των δανειστών μας θεωρούν ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.
Η μέχρι τώρα στάση μας και η κλιμάκωση του αγώνα μας όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική και παράνομη όπως θέλουν μερικοί να πιστεύουν και να παρουσιάσουν αλλά αντίθετα υπηρετεί το λαό και το Σύνταγμα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε. 


Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η προκλητική ισοπέδωση των ατομικών, κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας. Αγωνιζόμαστε για την προστασία των αδύνατων. 


Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η φυλή μας, το έθνος μας, η Ελλάδα μας, ο τόπος μας που τόσο ξεδιάντροπα αφανίζεται από τους δήθεν αντιπροσώπους του, από αυτούς που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στην ανομία. Ας πληροφορηθεί λοιπόν η ηγεσία μας, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς και οι εκλεκτοί συνάδελφοι που διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω. Η μόνη διέξοδος στην κρίση είναι η σθεναρή και αποφασιστική στάση μας για να τεθεί τέρμα στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δικαιοσύνης που βιώνουμε και για να υπάρξει μέλλον στον τόπο μας. Διαφορετικά αν πάψει να υφίσταται και ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας, της δικαιοσύνης που τώρα τελευταία με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας βάλλεται από παντού και κυρίως από το εσωτερικό του, την ηγεσία του αλλά και τους ίδιους τους λειτουργούς του δεν θα υπάρχει, δεν θα έχει μείνει όρθιο τίποτα πια. Τότε ας συνεχίσουμε να μασάμε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι εργολάβοι - καναλάρχες και οι πολιτικοί πάτρωνές τους που θαυμάζουμε στη βουλή και ας συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις. 


Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. 
Γιάννης Πενταγιώτης

Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Μα πού πήγαν όλοι οι δικαστές;



Σήμερα είναι Σάββατο 17 Νοεμβρίου του 2012.
Σήμερα σύμφωνα με τον κύριο αυτόν:

  "Στις 16 Νοεμβρίου τελειώνουμε αν δεν πάρουμε τη δόση..."


και τον κύριο αυτόν:
20 Οκτωβρίου: "Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου επαρκούν τα αποθέματα σε ευρώ της χώρας"!!!
 
η χώρα έχει τελειώσει, έχει χρεοκοπήσει από χτες αφού δεν έχει πάρει τη δόση των 31 δις της επαιτείας. Η χώρα πλέον δεν έχει ταμειακά αποθέματα, δεν έχει ρευστό, έχουμε πτωχεύσει!

Κύριοι δικαστές, εισαγγελείς και λοιποί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, μπορώ να βρω 2 αδικήματα του Ποινικού Κώδικα με τις μικρές μου γνώσεις περί Δικονομίας, που βαρύνουν τους 2 αυτούς κυρίους και που θα έπρεπε να κινηθείτε εναντίον τους και να τους διώξετε:
"Διασπορά ψευδών ειδήσεων" και "εξαπάτηση της κοινής γνώμης".

Κύριοι δικαστές, τις τελευταίες 2 μέρες είχατε μεγάλο φόρτο εργασίας και θα πρέπει να είστε εξουθενωμένοι:
Ασκήστε έφεση εναντίον της αθωωτικής απόφασης του Βαξεβάνη, άσκησατε  ποινική δίωξη σε βάρος των συντελεστών της ηλίθιας παράστασης «Corpus Christi» για "καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία", διώκετε έναν μπλογκ για ανάρτηση που αφορά εφοπλιστή και 3 διαδηλωτές που επιτέθηκαν στον γκαουλάιτερ Φούχτελ στη ΔΕΘ για "παράνομη βία,  διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητης λόγω και έργω εξύβρισης και απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας".

Η Δικαιοσύνη μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ότι είχε πρόβλημα με την όραση, αλλά τώρα υποπτευόμαστε ότι έχει και με την ακοή.
Και τυφλή και κουφή.

Πολύ φοβάμαι ότι οδεύει προς συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας και ανήκεστων βλαβών.
Αλλά αυτό που με φοβίζει πιο πολύ είναι που δε γνωρίζω τι θα την αντικαταστήσει στο έργο της...


Φονιάδες!

Δολοφόνοι παιδιών και αμάχων.
Γεμίσατε ξανά με πτώματα και συντρίμμια τη Γάζα, αυτή την πολιορκημένη από στεριά και θάλασσα πόλη.
Όσο κι αν εξοντώνετε ένα λαό, αυτός σε πείσμα των καιρών εξακολουθεί να υπάρχει.
Ως πού θα φτάσει η απανθρωπιά σας; 
Ως πού θα φτάσει η αλαζονεία για την ανωτερότητα της ράτσας σας;
Γιε μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιά μου...


 
Δε μας ακούει, γιατί;;

 Άγγελοι...
 
Παλαιστίνια μπροστά στο (πρώην) σπίτι της στο Μπέιτ Χανούν


Ισραηλινοί φαντάροι σκεπάζουν το φακό του Reuters με τη διαταγή απαγόρευσης βίντεο και εικόνας!

«Ποιος σκοτώνει τους πολίτες στη Γάζα;» αναρωτιέται ο διάσημος αμερικανός διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκι σε νέο του άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα stopwar.org.uk.

Ο καθηγητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) γράφει, μαζί με άλλους διανοούμενους, για τους θανάτους δεκάδων αμάχων στη Γάζα, τις αιματοχυσίες που πολύ συχνά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παραβλέπουν, σε αντίθεση με τις απώλειες στο ισραηλινό «στρατόπεδο».

Την 11η Νοέμβριου, Ημέρα Μνήμης για τις χώρες της κοινοπολιτείας, οι πολίτες θυμήθηκαν όλους όσους έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο άρθρο, το περασμένο σαββατοκύριακο κανείς δεν άκουσε για όλους εκείνους τους απλούς πολίτες που έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα λόγω των ισραηλινών επιθέσεων.

Σύμφωνα με το κέντρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Παλαιστίνης, την περασμένη εβδομάδα, πέντε Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και τρία μικρά παιδιά.
Τέσσερις από τους θανάτους προήλθαν από ισραηλινές επιδρομές εναντίον μια ομάδα νέων που... έπαιζαν ποδόσφαιρο. Μάλιστα, άλλοι 52 πολίτες τραυματίστηκαν, από τους οποίους 6 γυναίκες και 12 παιδιά. 
Σύμφωνα με το άρθρο, τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επικεντρώνονται και -δυστυχώς -αναφέρονται κυρίως στους θανάτους στρατιωτών ή προσωπικού ασφαλείας στη λωρίδα της Γάζας. 

Ο Τσόμσκι φέρει ως παράδειγμα ένα άρθρο του Associated Press την 13η Νοεμβρίου, το οποίο αναδημοσιεύτηκε από το τηλεοπτικό-ειδησεογραφικό δίκτυο CBC για τους θανάτους στρατιωτικών στη Γάζα, χωρίς, ωστόσο,  να γίνεται καμία αναφορά στους απλούς πολίτες που σκοτώθηκαν.

«Το γεγονός ότι οι περισσότεροί νεκροί ήταν πολίτες, δείχνει ότι δεν ενδιαφέρουν πολύ το Ισραήλ οι στοχευόμενες δολοφονίες αλλά κυρίως η μέθοδος της συλλογικής τιμωρίας», αναφέρεται στο άρθρο, ενώ γίνονται αναφορές και σε άλλα ΜΜΕ που αποφάσισαν να «παραλείψουν» τις απώλειες των αμάχων.
Ωστόσο, ακόμα και μέσα ενημέρωσης που αναφέρονται στους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινές επιθέσεις στη λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζουν το γεγονός ότι το Ισραήλ απλά απάντησε στα παλαιστινιακά πυρά και στους τραυματισμένους ισραηλινούς στρατιώτες.

Όλα ξεκίνησαν στις 5 Νοέμβριου όταν ένας αθώος πολίτης, ο 20χρονος Παλαιστίνιος Ahmad al-Nabaheen, πυροβολήθηκε από Ισραηλινούς όταν εθεάθη να περιπλανιέται κοντά στα σύνορα. Οι γιατροί έπρεπε να περιμένουν έξι ώρες προτού τους επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή με αποτέλεσμα ο Ahmad να χάσει τη ζωή του!
Έπειτα, στις 13 Νοεμβρίου, ένα 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο έξω από το σπίτι του σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά.

Ο Τσόμσκι αναφέρει ότι βρέθηκε στη Γάζα προ ημερών και όπως αποκαλύπτει, για δύο συνεχόμενα βράδια οι πολίτες δεν μπορούσαν να κοιμηθούν λόγω των πυραύλων που συνεχώς «έπεφταν» από το Ισραήλ.
«Σκοπός ήταν καθαρά ο εκφοβισμός του πληθυσμού και το έκαναν με επιτυχία» αναφέρει ο Τσόκσκι και καλεί τους δημοσιογράφους ανά τον κόσμο να κάνουν το καθήκον τους και να αρνηθούν να γίνουν όργανα «αυτού του συστήματος της πολιτικής της απόκρυψης».
 

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

«Αυτά που υπέγραψα δεν τα έγραψα εγώ, άλλοι τα γράψανε»




Ποια Δικαιοσύνη; Η Δικαιοσύνη και κάθε έννοια δικαίου έχει πάρει τα βουνά από τούτη τη χώρα. Και χωρίς Δικαιοσύνη ούτε Δημοκρατία υπάρχει, ούτε κοινωνική συνοχή, ούτε τίποτα που να κρατά όρθια μια χώρα.
Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, θεωρώντας ότι κακώς οι συνάδελφοί της τον αθώωσαν πρωτοδίκως.

Την ίδια μέρα ο Υπουργός της Δικαιοσύνης ομολογεί δημοσίως ότι «παριστάνει» τον Υπουργό, ότι δηλαδή είναι μια μαριονέτα στη θέση αυτή, ότι ψήφισε στη Βουλή πριν από μερικές μέρες θετικά για τα μέτρα του μνημονίου «με το μαχαίρι στο λαιμό, μέτρα που δεν τα έγραψε αυτός αλλά άλλοι τα γράψανε» και κανένας εισαγγελέας δε συγκινήθηκε.
Πού έχουνε πάει οι δικαστές στην Ελλάδα, διακοπές;
Φταίει έπειτα ο Παναγούλης να προειδοποιεί για Λαϊκά Δικαστήρια;

Κύριοι δικαστές, μην αφήσετε τους πολίτες να κάνουν τη δική σας δουλειά. Προστατέψτε το Σύνταγμα, όσο είναι ακόμα καιρός. Μην επιτρέπετε να το σέρνουν στη λάσπη.

Πού χάθηκε η περηφάνια και ο αυτοσεβασμός από τούτη τη χώρα;
Δείτε αυτό το ανθρωπάκι, το λειψό δείγμα πολιτικού ανδρός, τι δηλώνει:
Από: Άνεμος
Οι δηλώσεις αυτές του Ρουπακιώτη είναι ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, με την ποινική έννοια του όρου, δηλ. για παράβαση του άρθρου ΠΚ 134.
Οι δηλώσεις του συνιστούν ομολογία κατάλυσης της Λαϊκής Εξουσίας (Συντ.1) η οποία συνιστά το ΘΕΜΕΛΕΙΟ της Δημοκρατίας και του Συντάγματος, κι εκφράζεται με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Νομοθετικής Εξουσίας, δηλ. της Βουλής. «Τα μέτρα που ψήφισα τα ψήφισα με το μαχαίρι στο λαιμό!!!», «τα μέτρα αυτά δεν τα έγραψα εγώ αλλά άλλοι (η τρόικα)»  και «υπάρχει ένας υπουργός που να μην υπέγραψε μέτρα που έγραψαν άλλοι;....
ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: O YΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.

Οι δηλώσεις αυτές είναι λόγος όχι μόνο παραίτησης του Ρουπακιώτη, όχι μόνο της Κυβέρνησης, αλλά και ανάγκη άμεσης σύγκλισης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για την ωμή κατάλυση θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος, ενώ τα κόμματα θα πρέπει να ενεργοποιήσουν άμεσα την μήνυσή μου για Εσχάτη Προδοσία που συγκαλύπτεται στην Βουλή!
Ο Προδότης αυτός, πρέπει να παραιτηθεί άμεσα, μαζί με την Προδοτική Κυβέρνηση.

Ο λόγος στην Αντιπολίτευση και κυρίως στον Λαό πλέον.
Οι Προδοτικές Συνειδήσεις, σαν τον Ρουπακιώτη, δεν έχουν θέση στην Ελλάδα...δεν είναι Έλληνες
Δημ Αντωνίου
ΠHΓH

Ανταπόδωση

Καινούργια φουρνιά μέτρων για την πλάτη μας: Ανάμεσα στ' άλλα,  (φορολόγηση αυτού του δείγματος εφάπαξ που απόμεινε να χορηγούν στους συνταξιούχους, φορολόγηση των ενοικίων μέχρι του βαθμού της εξαύλωσης), άκουσα και για τη μείωση των δωρεάν εισιτηρίων στους φαντάρους σε ένα (!) και μάλιστα με το πιο φτηνό μεταφορικό μέσο.   
Σκεφτόμουν πως τούτοι εδώ που μας κυβερνούν, ντόπιοι και ξένοι, δεν έχουν άλλο όραμα παρά την πιο φτηνή ζωή, για μας τους Έλληνες πολίτες:


Το πιο φτηνό μεροκάματο (της Βουλγαρίας), το πιο φτηνό φάρμακο (το γενόσημο), το πιο φτηνό εισιτήριο, το πιο φτηνό φαΐ (από τα ληγμένα)...
Αύριο θα εμπλουτίσουν τον κατάλογο και με άλλες τέτοιες λύσεις «εξορθολογισμού» και «εξοικονόμησης» που θα κατεβάσει το σάπιο τους κεφάλι, στην προσπάθειά τους να μας εξοντώσουν.

Ελπίζω να έρθει εκείνη η μέρα που θα τους ανταποδώσουμε κι εμείς την προσφορά, παρέχοντάς τους το πιο φτηνό φέρετρο,
όταν θα έρθει η ώρα να τους παραχώσουμε.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ένας για τρεις

Ίσως έχει δίκιο ο παπάρας ο Γερμανός με το βαμμένο μαλλί.
Υπάρχει και φωτογραφικό ντοκουμέντο που ενισχύει την άποψή του:

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Φούχτελ: «Ένας Γερμανός κάνει τη δουλειά που κάνουν τρεις Έλληνες»



Το γομάρι που οργώνει την Ελλάδα επιθεωρώντας το οικόπεδο και κλείνοντας δουλειές με τους πρόθυμους κατά τόπους δημαρχοπατέρες, άρχισε τις επιπλήξεις:
Γιατί έχετε τόσους υπαλλήλους στους Δήμους; Στη Γερμανία έχουμε λιγότερους, το ένα τρίτο από τους δικούς σας και η δουλειά βγαίνει ρολόι.
Γιατί έχετε τόσους παπάδες, τόσους δασκάλους, τόσους νεκροθάφτες, τόσες πουτάνες; Έβγαλε το μπολκάκι του και άρχισε το μέτρημα. Τους μετρά τους ξαναμετρά και πάντα περισσότερους τους βρίσκει.
Βρίσκει και τα σπίτια πολλά, οι Γερμανοί δεν δίνουν σπίτια να προικίσουν τα παιδιά τους, στα παπάρια τους τα γράφουν, ας κάνουν το κουμάντο τους όταν μεγαλώσουν τα μαλακισμένα.

Μην απορείτε για το θράσος του. Μόνο να απορείτε γιατί τόσο καιρό αρνείστε να παραδεχτείτε ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή. Ότι υπάρχουν διορισμένοι επιθεωρητές και κουμανταδόροι εδώ και 2 χρόνια στο ελληνικό έδαφος.
Αρνείστε να παραδεχτείτε ότι η χώρα μας δεν έχει πια εθνική κυριαρχία.
Και ότι αυτή που βρίσκονται σε κυβερνητικούς θώκους είναι απλώς οι Φιλιππινέζες των Γερμανών. Οι δωσίλογοι και γερμανοτσολιάδες υπηρέτες τους.
Όχι δεν ήταν υπερβολικός ο Παναγούλης, απλώς σας προειδοποίησε.

Πάντα σε μια κατεχόμενη χώρα κάποια στιγμή εμφανίζονται οι δυνάμεις αντίστασης.

Από: dailynews24
Σε επικριτικές δηλώσεις για τον αριθμό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα προχώρησε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, εντεταλμένος για την ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Φούχτελ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο και την Παρασκευή στο συνεδριακό κέντρο "Ν.Γερμανός" της ΔΕΘ, και ανέφερε αυτό το στοιχείο για να δείξει το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα με την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ απέναντι στη διαθεσιμότητα και κινητικότητα συναδέλφων τους που προωθεί η κυβέρνηση.

«Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Φούχτελ.

«Οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές εάν δεν υλοποιηθούν. Για τους ανέργους θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», είπε και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο είναι η μετεκπαίδευση. Όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του να μπορεί να αναζητήσει νέους δρόμους, να προχωρήσει με νέο σκεπτικό».
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θησαυρός που πρέπει να εκμεταλλευτούμε γιατί μέχρι τώρα το καθεστώς των ΟΤΑ και της Ευρώπης ήταν μόνο για θέματα χρηματοδοτήσεων. Τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει άλλο ρόλο», ανέφερε ο κ.Φούχτελ.

Ο κ. Φούχτελ σημείωσε πως «καμία χώρα που προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις δεν έχει χάσει». Όπως είπε, «και η Γερμανία που τόλμησε παλαιότερα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις τώρα έχει χαμηλό ποσοστό ανέργων». Ο κ. Φούχτελ συμβούλεψε στους Έλληνες «θάρρος και τόλμη για να μην βρεθείτε στη θέση των χωρών που δεν τόλμησαν».