Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Ουάου! Πώς δεν το σκέφτηκα;




Τι μαλακία να πω για να με παίξουν;
Βαρέθηκα να κάθομαι άπραγος…
Υπάρχει ένας σεμνός Έλλην πολιτικός που ονομάζεται Πέτρος Δούκας.
Είναι σεμνός καθότι είχε πολύ διακριτικό βίο και το τελευταίο διάστημα δεν εργάζεται. (Έτσι τουλάχιστον αναγράφει το βιογραφικό του εδώ).

Αυτός ο ενάρετος πολιτικός, έγραψε μερικές εξαιρετικές προτάσεις σχετικά με την βελτίωση της οικονομίας στη χώρα.

Ξεκινά με μια μικρή αισιόδοξη εισαγωγή σχετικά με το πως η χώρα ξέφυγε την καταστροφή (όχι των Μάγιας, της δραχμής) και συνεχίζει με την ι-δι-ο-φυ-ή σκέψη του για την πάταξη της ανεργίας, η οποία έχει μετατρέψει τους μισούς Έλληνες σε κοπρόσκυλα και λαπάδες.
Διαβάστε, πληζ:

Πέτρος Δούκας: Προτάσεις για ένα Ελληνικό NEW DEAL
Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Τα μέτρα ψηφίστηκαν. Ψηφίστηκε και ο Προϋπολογισμός. Εκταμιεύονται και οι δόσεις! Το φάντασμα της δραχμής απομακρύνθηκε, ή τουλάχιστον απομακρύνθηκε αισθητά, οι δε Εταιροι μιλάνε με πολύ καλά λόγια γιά τον Πρωθυπουργό και το έργο του.
Η δε Αντιπολίτευση έπεσε έξω σε όλες τις προβλέψεις της: για τη δραχμή, γιά το ύψος των δανειακών επιτοκίων (το οποίο είναι ιδιαίτερα χαμηλό), κλπ., και έφυγε γιά διακοπές στη Βραζιλία!


Αλλά η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη!
Δύο πρώτες βασικές επισημάνσεις:
1. Με τόσο βαρύ φορολογικό σύστημα, δυσκολα θα έρθει να επενδύσει κανείς στη Χώρα μας, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται γιά τη βελτίωση στα δημοσιονομικά, τα εργασιαά, κλπ.
2. Και το ‘κλίμα’ να βελτιωθεί, θα πάρει χρόνο γιά να μειωθεί αισθητά η ανεργία! Η ανεργία και μάλιστα η ανεργία των νέων είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη!


ΙΙ. ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ// ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Όλοι η άνεργοι να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας.
Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), η άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα.


Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες εντελώς δωρεάν!

Γιατί λέω εντελώς δωρεάν;
Γιατί είναι σημαντικό οι άνεργοι να ξετριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή.
Παράλληλα, θα βγεί και κάποιο επωφελές έργο. Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και ζήτηση για περισσότερο έργο!


Δεν αντέχει η Ελληνική κοινωνία τόση ανεργία. Γιατί ανεργία σημαίνει ανέχεια, ψυχολογική κατάρρευση, αλλά και μη παραγωγή έργου!

Αλλά και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι Πρωτοετείς και Δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι 5 βδομάδες αντίστοιχα με τους ανέργους, σε αντίστοιχες εργασίες!

Πότε πιάνω δουλειά, μπάρμπα;

Αν αντέχετε, διαβάστε και το υπόλοιπο πόνημα, εδώ.

6 σχόλια:

  1. Γαμάτο... ούτε ο Σεφερλής τέτοια πετυχεσια.

    Καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία έχει γίνει της τρελής στο Τουίτερ!!
      Θυμήθηκαν όλοι: α) Τα δομημένα ομόλογα, β) το Βατοπέδι και γ) όταν 1 μέρα πριν τις εκλογές επί Μητσοτ, έδωσε στο Κόκαλη το Ξυστό. Μπουμπούκι ο τύπος.
      Εγώ ευχαρίστως θα τον έβαζα να σπάει χαλίκι...

      Διαγραφή
  2. "Κι εμείς να σας κοιτάμε με σαδιστική χαρά και να τα ξύνουμε..."
    Ξύπνα μαλάκα Ελληνάρα...
    (Σόρρυ για το...κοσμητικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποσο μου θυμιζει το Ναζιστικο ρητο εξω απο το στρατοπεδο συγκεντρωσης "η εργασια απελευθερωνει" Αντε με το καλο και οι σιδερενιες μπαλες στα ποδια! ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Βάσω,
      το θέμα είναι να φροντίσουμε να αντιστραφούν οι ρόλοι.
      Και η γκιλοτίνα σου θυμίζω, για άλλους είχε φτιαχτεί και άλλους λαιμούς έκοψε...

      Διαγραφή