Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Τι θέλει να πει ο ποιητής;;;


Τι είπε πάλι το στόμα του στις δηλώσεις απ’ τη Βουλή απόψε; Τι εκστόμισε ο άθλιος, ο λαοπλάνος, ο παπαροδικηγόρος; (Όσο κατάφερα να τον παρακολουθήσω γιατί έβριζα και μου ανέβηκε η πίεση):
Αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο πρέπει λέει να δεχτούμε ότι αποφασίζουνε για να αποδείξουμε την «υπερηφάνεια» του ελληνικού λαού (ποια υπερηφάνεια, ρε; δούλοι και ραγιάδες είμαστε, αλλιώς θα ‘χαμε πάρει τα κουζινομάχαιρα), ότι όλα αυτά που αποφασίζονται από την Κυβέρνηση τα παίρνουν για να διατηρήσουμε τις κατακτήσεις των προγόνων μας που τις έχουν κερδίσει με αίμα εδώ και 60 χρόνια (τις κατακτήσεις αυτές που σε 1 χρόνο τις γκρεμίσανε με τη βαριοπούλα και ξεπουλάνε ό, τι μας κληρονόμησαν).
Τι αποφθέγματα του Τσώρτσιλ ανέγνωσε ως άλλος εθνάρχης, για ιδρώτα, αίμα και δάκρυα που υποσχέθηκε στο βρετανικό λαού (εν ώρα πολέμου), όπως και η αφεντιά του.

Αλλά το πιο εξοργιστικό που με άφησε άφωνη, που με κατατρόμαξε, όσον αφορά τη χυδαιότητά του, όσον αφορά τον στόχο που κρύβει, ήταν όταν επιχειρηματολόγησε την αναγκαιότητα του χαρατσιού στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων πολιτών.
Το χαράτσι αυτό λοιπόν για το κεραμίδι που βάζουμε στο κεφάλι μας, είναι δίκαιο και αναλογικό ως μέτρο. Και ότι οι Έλληνες έχουν επενδύσει στα ακίνητα που φορολογεί (οσάν να είναι όλα επιχειρήσεις και εισπράττουμε κέρδη από την εκμετάλλευσή τους). Η ακίνητη περιουσία λοιπόν που φορολογεί είναι μια επένδυση που αξίζει 1 τρισεκατομμύριο και για να εξακολουθήσουμε να τη διατηρήσουμε, για να την προστατέψουμε, πρέπει να πληρώσουμε αδιαμαρτύρητα αυτό το ποσό που μας επιβάλλει για το καλό μας, κάτι σαν «ασφάλιστρο κινδύνου», για να εξακολουθήσουμε να την έχουμε!!!
Γιατί ρε, παπάρα;;; Αλλιώς θα μας δημεύσεις τα σπίτια;;; Υποθήκη θα σου τα βάλουμε;;; Κερατά!!
Το σπίτι που μου έδωσε προίκα ο πατέρας μου; Το σπίτι που αγόρασα με το εφάπαξ από τη σύνταξή μου; Το σπίτι που πήρα με δάνειο και φτύνω αίμα να ξεπληρώσω τις δόσεις κάθε μήνα και ανήκει ούτως ή άλλως στην Τράπεζα ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο; Είσαι σοβαρός;
Μαζί τ’ αγοράσαμε;;;
Τι κρύβετε πίσω από τις λέξεις:

Επικίνδυνα πράγματα. Η εγχώρια κυβέρνηση και τα εξωχώρια αφεντικά της, έχουν βάλει στόχο, εκτός από τη δημόσια περιουσία και την ιδιωτική. Την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων. Ο Θεός να με βγάλει ψεύτρα.
(Προ ημερών συνέδεσε την αξία των ιδιωτικών ακινήτων με το δημόσιο χρέος, λέγοντας στο ξεκάρφωτο ότι το δημόσιο χρέος είναι μόνο 350 δις, ενώ η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων αξίζει σχεδόν 1 τρις)
Αυτά που διαφαίνονται είναι άκρως επικίνδυνα και ανησυχητικά.....

3 σχόλια:

  1. Ηρεμησε κοπελια.Η ιδιοκτησια ειναι μια μαλακια.Στο υπογραφω σαν ιδιοκτητης.Μεταφορικα και ουσιαστικα.Εκτος κι αν κοιμωμαστε αγκαλια με τουβλα,σοβαδες και κουφωματα.Ειναι ανικανοι να διαχειριστουν την περιουσια του ελληνικου κρατους,οχι και να παρουν την δικη σου.Μια καλη ομως αντιδραση θα ειναι να αρχιζουμε να καταλαμβανουμε τα οποια ακινητα ιδιοκτησιας του κρατους αφου ειναι και δικα μας,και αμεσως μετα τα δικα τους.Ειναι τοσο αρκετα που μετα μπορουμε να τιναξουμε στον αερα τα δικα μας κι ετσι να παρουν τ'αρχιδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @AdeGia,
    χαίρομαι που σε ακούω τόσο χαλαρό. Θα ήθελα να ήξερα αν θα είσαι έτσι και όταν κόψουν το ρεύμα στους νοικάρηδές σου επειδή εσύ δεν πλήρωσες το τέλος.
    Και για μένα που δεν εκμεταλλεύομαι εμπορικά τα σπίτια μου, ναι έχουν αξία ακόμα και οι πόρτες και τα πλακάκια. Είμαι συναισθηματικά δεμένη μαζί τους. Για πολλούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙ,ΤΟΧΩ ΑΥΤΟ,ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ 300αρια ΑΚΙΝΗΤΑ,ΜΕ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗ,ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΝΑ ΠΛΕΝΩ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ 28 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ.
    Ο ΓΑΠ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙ ΥΠΟΥΛΟ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ,ΕΠΕΤΑΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή