Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Στο κυνήγι των αποδείξεων


Ο κόσμος ξεγλωσσισμένος έχει αρχίσει να κάνει υπολογισμούς. Θα πιάσει το αφορολόγητο; Θα μαζέψει το πλαφόν των αποδείξεων για να γλυτώσει κάνα κατοστάρικο φόρο, από τα φορολογημένα και ξαναφορολογημένα εις τριπλούν εισοδήματα του 2011;
Στα χέρια πιάνονται για μια απόδειξη συγγενείς, φίλοι και συμπέθεροι που κάνουν το λάθος να βγούν να φάνε παρέα στην ταβέρνα. Την απόδειξη ποιος θα την πάρει στο τέλος; Εκεί που παλιά τις καλές εποχές, τσακώνονταν για το ποιος καμακιάζει τη γυναίκα του ενός ή του άλλου την ώρα του φαγητού ή τη χουφτώνει κάτω απ’ το τραπέζι, τώρα πιάνονται μαλλί με μαλλί για το ποιος θα πάρει την απόδειξη που θα φέρει στο τέλος το γκαρσόνι. Τη γυναίκα ποιος τη χέζει.

Η απελπισία έχει οδηγήσει κάποιους πολίτες σε πιο δραματικές σκέψεις. Κάτι δάσκαλοι σ’ ένα σχολειό συζητούσαν την ιδέα να συστήσουν συμμορία με κατσαβίδια και σουγιάδες και να επιτίθενται νύχτα στα ψιλικατζίδικα απαιτώντας απ’ τους μαγαζάτορες να τους κόψουν μια απόδειξη 100 ή 200 ευρώ.

Με τα ίδια μου τα αυτιά άκουσα ένα νοσοκόμο να βρίζει καραβίσια τη γυναίκα του που είχε το θράσος να έχει 3(!) βαφτιστήρια που τους στοιχίζανε ετησίως 300 ευρώ σε χαρτζηλίκωμα και να την απειλεί στο τέλος να πάει να βρει «όπου διάολο θέλει αυτές τις αποδείξεις για τα 300 ευρώ, δεν πα να κάτσεις και του περιπτερά που σε γλυκοκοιτάζει, αρκεί να σου δώσει 300 ευρώ αποδείξεις, αλλιώς θα μας γ....μήσει όλους ο Βενιζέλος».

Αυτοί που την έχουν πατήσει άσκημα είναι κάτι φραγκοφονιάδες που δεν ξοδεύανε ούτε πενηνταράκι και τα κάνανε μασούρι. Τώρα θα τους ξεσκίσει η Εφορία. Οι γυναίκες τους που έχει μαυρίσει το μάτι τους απ’ τη στέρηση τόσα χρόνια δίπλα τους, τώρα παίρνουν το αίμα τους πίσω.  «Τσιφούτη, που μου ‘φαγες τα καλύτερά μου χρόνια, τώρα θα σου τα φάει η Εφορία! Καλά να πάθεις που δε μ’ άφηνες να πάρω ένα κραγιόν. Ούτε στον τάφο σου δε θα προλάβεις να τα πάρεις! Ο Βενιζέλος θα σου τα πάρει πρωτίτερα!»

Αλλά αυτοί που ζουν δραματικές στιγμές βγάζοντας τα κομπιουτεράκια και κάνοντας υπολογισμούς για τις δαπάνες του οικογενειακού τους προϋπολογισμού, είναι οι πολιτικοί (βουλευτές και υπουργοί).
Πώς να δικαιολογήσουν με χαρτούρα τόσο χρήμα; Μάτι δεν κλείνουν τα βράδια. Είναι να τους λυπάται η ψυχή σου. Έχουν επιστρατεύσει ακόμα και τις μανάδες τους στο χωριό να τους στέλνουν τις αποδείξεις απ’ το μπακάλη.
Ιδού ένα δείγμα του μεγαλύτερου αγχωμένου φορολογούμενου τούτες της μέρες:

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Η ... ΣΥΝΕΠΕΙΑ:
    http://www.youtube.com/watch?v=huBZbhlrLDk&feature=player_detailpage
    vantonios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Αγαπητέ μου Αντώνη,
    Τι ήθελες και με σύγχισες με το βίντεο;;;
    Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ προσωπικώς έχω αρχίσει να νοσταλγώ αυτή την ποντικονυφίτσα τον Παπακωνσταντίνου. Μου φαίνεται σήμερα εως και συμπαθής.
    Το Βενιζέλο δεν τον αντέχω, θα μας φάει ζωντανούς. Σα λαίμαργος και μοβόρος σκύλος.
    Πιο σκατόψυχο άνθρωπο, μόνο το Μητσοτάκη έχω συναντήσει. (Και επιπλέον γαυγίζει συνεχώς, ίσως σώσουμε τ' αυτιά μας τουλάχιστον, αν κάποιος του φορέσει φίμωτρο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή