Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τι αξία έχει ένα εικοσάρικο;


550 ευρώ μισθός. Βέβαια είναι λίγοι μήνες που δουλεύεις, αλλά και πάλι 550 ευρώ; Και ο επόμενος μετά τις μειώσεις, τα αναδρομικά κλπ, με τους πρόχειρους υπολογισμούς που έκανες, θα σου ‘ρθει γύρω στα δυο κατοστάρικα. Μια δουλειά ήθελες, μια δουλειά για να βγάζεις το μεροκάματο, χωρίς να σε συντηρούν οι δικοί σου. Σταμάτησες και τις σπουδές σου.

Την βδομάδα που πέρασε, πήραν τηλέφωνο στην υπηρεσία σου και σας καλέσανε οι γείτονες (σε κάποια γειτονιά της Αθήνας, ας πούμε), να ελέγξετε ένα διαμέρισμα.  Η μοναχική γιαγιά που έμενε δίπλα τους, δεν έδινε σημεία ζωής και το σπίτι έζεχνε από τη μπόχα. Πεθαμένη θα ‘ναι η γριά. Ελάτε να δείτε σας είπαν. Φτάσατε στην κλειστή πόρτα, η βρώμα σας έπνιγε, καλέσατε κλειδαρά.

Εκείνος διέρρηξε την πόρτα. Απλώνει το χέρι: 20 ευρώ. Κοιτάζεστε μεταξύ σας. Ποιος θα πληρώσει τον κλειδαρά;
Κανείς δεν είχε τόσα λεφτά πάνω του. Εσύ είχες. Έβγαλες απ’ την τσέπη σου ένα εικοσάρικο, τον πλήρωσες και μπήκατε μέσα.
Η γιαγιά κατάκοιτη, ένας μπόγος πάνω στο κρεβάτι, ανάμεσα στα σκεπάσματα, σε ούρα και κόπρανα, ανέπνεε. ΄Ηταν ζωντανή. Ευτυχώς.
Ένα εικοσάρικο. Από τα 550 ευρώ που παίρνεις μισθό σαν Ειδικός Φρουρός.

Να είσαι πάντα καλά και να βαδίζεις στο δρόμο της αρετής. Όπως σου έμαθε η μάνα σου. Στη μάνα σου, που της πήρες δώρο απ’ τον πρώτο σου μισθό, όπως της έταξες "το μισό φόρεμα" δηλαδή μια μπλούζα,  γιατί δε φτάναν τα λεφτά για "ολόκληρο". Και της χρωστάς το υπόλοιπο.
Να μην την ντροπιάσεις ποτέ, Κ.....

Σημ1. Ξέρω ότι η μάνα σου δε θα μπορέσει να το διαβάσει (αν και γι’ αυτήν το έγραψα), γιατί της έχουν κόψει το τηλέφωνο.
Σημ.2.Η ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε μια καραπ...τάνα δημοσιογράφο όπου σε συζήτηση αφιερωμένη στα βουλευτικά προνόμια και τους παχυλούς μισθούς των υπερήφανων βουλευτών μας, υποστήριζε με πάθος ότι χρειάζεται οι βουλευτές να παίρνουν αυτούς τους αξιοπρεπείς και πλούσιους μισθούς, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, αυτά τα λεφτά που τους λείβονταν για να ζουν "αξιοπρεπώς", θα τα έβρισκαν από αλλού, θα έμπαιναν σε "πειρασμό". Μτφ: Πρέπει δηλαδή να τους πληρώνουμε μαύρο χαβιάρι, για να μην χρηματίζονται.

1 σχόλιο:

  1. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΠΟΥ Η ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΧΑΣ,ΕΦΘΑΣΕ ΣΤ'ΑΡΘΟΥΝΙΑ ΚΟΠΕΛΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή