Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Oμιλία ΓΑΠ στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ


(τα σχόλια εντός παρενθέσεως, προσφορά του καταστήματος)

Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 και μέχρι τότε, όχι μόνο θα έχουμε πετύχει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση, αλλά θα έχουμε ολοκληρώσει τόσες και τέτοιας σημασίας αλλαγές (Πανούκλα θα την έχω κάνει την Ελλάδα, αγνώριστη), που θα έχουν βάλει τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία της Ελλάδας (στο διάολο ολοταχώς) στο μέλλον, διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός στην  ομιλία του.
 
«Σήμερα, η δική μας παράταξη θα βγάλει την χώρα από την επιτήρηση και την εξάρτηση (που εμείς τη βάλαμε μετά από σκληρό αγώνα), και θα την κάνει να σταθεί ξανά στα πόδια της (με το Πι, με πατερίτσες, θα δείξει)», υποστήριξε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Πατριωτικό για μας είναι ό,τι ενώνει και εμπνέει τους Έλληνες» (10 εκατομμύρια Έλληνες μας βλαστημούνε), πρόσθεσε, ενώ απάντησε και σε όσους υποστηρίζουν ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει εγκαταλείψει τις αρχές και τις αξίες του.



Όταν οι άλλοι μιλούν για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, των μεταρρυθμιστών και το υποτιθέμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ», εγω μιλώ για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το σύνολο των ανθρώπων που μας οδήγησαν εδώ (όλοι θα φάμε το ξύλο, μη βγάλετε την ουρά σας απέξω, ρεμάλια που με κρίνετε πέρα δώθε) και σήμερα σε μία ακόμη μάχη για μία καλύτερη Ελλάδα, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Όσοι μας λένε ότι εγκαταλείψαμε τις ιδέες και τις αξίες έχουν μείνει στην εποχή του διεθνούς διπολισμού και στη θεοποίηση του κράτους ως μοχλού ανάπτυξης. Δεν θεοποιούμε και δεν δαιμονοποιούμε ούτε την αγορά ούτε το κράτος (αυτό που έχει απομείνει, τέλος πάντων), παρατήρησε και υποστήριξε πως η δογματική αριστερά αδυνατεί να εκφράσει μία ριζοσπαστική αντίληψη για το κράτος (έχει μείνει μόνο στα γαλακτοκομικά και τα εμφιαλωμένα νερά από όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται στην κουζίνα, δεν έχει πάρει ακόμα τα κουζινομάχαιρα). Δεν μπορούμε, συμπλήρωσε, να κρύβουμε συντηρητικές λογικές πισω από επαναστατικά συνθήματα, εμείς όμως στο ΠΑΣΟΚ, είμαστε αριστερά (καθώς βγαίνουμε, δεξιά καθώς μπαίνουμε), γιατί παραμένουμε φορέας ριζοσπαστισμού (γιατί τρομάξατε; ριζοσπαστισμού είπα, όχι AIDS!).

Στην πολιτική μας ιστορία μάθαμε πολλά παρά τις δυσκολίες, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου και καναμε πράξη το πιστεύω μας ότι ενας λαός μπορεί να ορίζει τη μοίρα του (όταν δεν είναι μαστουρωμένος). Και σήμερα, κρατάμε το τιμόνι της χώρας στα χέρια μας (κι όταν το κρατάμε, δεν αλλάζουμε την αλυσίδα) και δίνουμε μία μάχη την οποία και θα κερδίσουμε, υπογράμμισε. «Εμαστε περήφανοι για την πατρίδα και σίγουροι για τις δυνατότητες μας(αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τον τυφώνα Αιρίν)».

Όλα αυτά τα χρόνια από το 1974 και μετά, υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ συνέβαλε στην πρόοδο και τη δημιουργία μίας καλύτερης Ελλάδας (τη βλέπετε με τα μάτια σας), κάναμε πράξη τη λαϊκή εξουσία και σήμερα καλούμαστε να εμβαδύνουμε(;) (έχουμε εμβαθύνει τόσο που σε λίγο θα βρούμε αμυγδαλές) στη δημοκρατία, δημιουργώντας ένα πραγματικό δίκτυο αλληλεγγύης (έχουμε βολέψει 2-3 χιλιάδες λαμόγια). Σήμερα, πρόσθεσε, εμείς, το ΠΑΣΟΚ, καλούμαστε να βγάλουμε τη χώρα από την επιτήρηση και θα τα καταφέρουμε. (Οσοι επιζήσετε, θα το δείτε, σας το υπόσχομαι).

Βαρέθηκα, δε σχολιάζω άλλο!!!!
Η σάτιρα σηκώνει τα χέρια ψηλά...

2 σχόλια:

  1. Και η επιστήμη επίσης σηκώνει ψηλά τα χέρια για να μας ....φασκελώσει.
    Είπα και γω,βρε μπας αντί να ζητήσουμε απ΄την δικαιοσύνη να παρέμβει,μήπως με όσα λέει να καλέσουμε το ΕΣΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @blackbedlam,
    αγαπημένη φίλη, σήμερα σκεφτόμουν πως απορούσαμε τόσον καιρό με τους Ιταλούς και τους ειρωνευόμασταν για το γεγονός ότι έχουν έναν γεροπαραλημένο σαβουροπηδήκουλα να τους εκπροσωπεί διεθνώς και να τους γελοιοποιεί ως λαό και ως έθνος.
    Απορούσαμε για το πώς το ανέχονται...
    Ό, τι κοροϊδεύεις, το λούζεσαι τελικά, έλεγε η μαμά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή