Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μέτρα για την κάσα!



Τα 7 δισεκατομμύρια περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, γίνανε 9,5 δις!
9,5 δις λιγότερα σε μισθούς των εργαζομένων, συντάξεις των γερόντων και επιδόματα αναπήρων και ανέργων. Πραγματική σφαγή. Και κανείς νοήμων πολίτης δεν έχει καταλάβει το λόγο: Για να μας δώσουν κι άλλο δάνειο (να αποκτήσουν τα ταμεία του κράτους ρευστότητα); Για να ξεπληρώσουμε τα προηγούμενα χρέη των προηγούμενων δανείων; Για να μην καταρρεύσει το ευρώ; Για να μην καταστραφούν οι τράπεζες; Για να μη φτωχύνουν οι πλούσιοι;
Η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια του τραγικού και αγγίζει τα όρια του γελοίου.

Το πιο εξωφρενικό από όλα, είναι ότι οι άθλιοι παπαγάλοι του συστήματος για να καταδείξουν την ορθότητα και αναγκαιότητα των μέτρων, επιστράτευσαν τους τυφλούς της Ζακύνθου και κάποιες συντάξεις συνδικαλιστών τις οποίες ανακάλυψαν όλως τυχαίως σήμερα.
Είναι απορίας άξιο έως που θα φτάσει το θράσος και η αλητεία τους στην προσπάθειά τους να στηρίξουν με νύχια και με δόντια, για μια ακόμα φορά αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα.

Είναι ικανοί να προπαγανδίσουν την ευθανασία των γερόντων άνω των 70 ετών, για να ξαλαφρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από το βάρος των συντάξεων. 

Ως πότε θα τους κοιτάμε; Ως πότε θα τους ακούμε; Τι ακόμα θα ανεχτούμε αδιαμαρτύρητα;

3 σχόλια:

  1. Δειλοι μοιραιοι αβουλοι ανταμα προσμενουμε ισως καποιο θαμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως το θάμα έρθει από την ...μονοήμερη απεργία της Τετάρτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η βεντζίνα - τα αίτια - είναι χυμένη παντού, το τσαφ αναμένουμε που μπορεί να'ναι αύριο, μπορεί σ'ένα μήνα, μπορεί σε έξι, κανείς δεν μπορεί να ξέρει...
    Στην Αργεντινή πάντως άναψε από τη δέσμευση των καταθέσεων.
    mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή