Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

"Βούλωσ' το μωρή, μην το μάθει η γειτονιά!"



Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε , προκάλεσε η δημοσιοποίηση σε ηλεκτρονικό Μέσο Ενημέρωσης της λίστας με τα ονόματα των 36 πολιτικών που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή.
Συγκεκριμένα ο κ. Τέντες υπογραμμίζει στο έγγραφό του, ότι «με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται η προσβολή βασικών κανόνων που διέπουν την ποινική προδικασία (αρχή της μυστικότητας)».
Η παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, συνεχίζει ο Τέντες, «αφενός παρακωλύει την αποτελεσματικότητα του ανακριτικού έργου της Δικαιοσύνης και για τον λόγο αυτό θίγει σοβαρά το δημόσιο συμφέρον και αφετέρου οδηγεί σε ηθική μείωση των ελεγχομένων, η οποία είναι απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη για την πολιτική ομαλότητα, όταν πρόκειται για πρόσωπα με τις ανωτέρω ιδιότητες».

Ξεμπρόστιασμα των ανωτάτων κλιμακίων της Δικαιοσύνης για άλλη μία φορά!!!
Ο Ρουβάς και η Αλεξίου στα λιοντάρια και τη χλεύη του κόσμου. Το ίδιο και ο ορθοπαιδικός- ψυχίατρος- μηχανικός και όποιος άλλος «ανώνυμος»  ελεύθερος επαγγελματίας, φοροδιαφεύγει. Το δικό του το όνομα φάτσα κάρτα στις φυλλάδες, δεν παραβιάζουν καμία αρχή μυστικότητας. Δεν κινδυνεύει κανένα δημόσιο συμφέρον.
Όλη τους η πρεμούρα είναι να μην θιγούν οι Ιερές Αγελάδες της πολιτικής.
Μην πάρει χαμπάρι ο κόσμος ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει σαπίσει και θα μας μολύνει όλους. Σαν την πανούκλα.
Αυτό το όλο σκηνικό της μεταπολίτευσης, μόνο με γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο από την αρχή αλλάζει. Ούτε με κουκουλώματα ούτε με μερεμέτια.

Αλλά ξέρω κύριε Τέντε την αγωνία σας: ”Απειλείται η πολιτική ομαλότητα της χώρας με τις διαρροές!”
Κινδυνεύει να ενισχυθούν οι δυνάμεις του αντικοινοβουλευτισμού (Χρυσή Αυγή), γι’ αυτό βουλώστε το και κουκουλώστε τα αναμεταξύ σας.

Τούτες τις μέρες περισσότερο από ποτέ κύριοι αξιωματούχοι της πολιτικής και της δικαιοσύνης, αποκαλύπτεται η ακρίβεια των φράσεων που ακούσαμε επί μακρόν από τα επίσημα χείλη των κυβερνώντων: «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα». Γ. Α. Παπανδρέου
«Λεφτά υπάρχουν» Γ. Α. Παπανδρέου
«Μαζί τα φάγαμε» Θ. Πάγκαλος


Και σε τούτο είσαστε συνυπεύθυνοι κι εσείς οι δικαστικοί λειτουργοί.
Καμία επίκληση  κινδύνου από την ενίσχυση των χρυσαυγίτικων ερπετών δεν αποτελεί ελαφρυντικό για τη στάση σας.
Το μόνο που ισχυροποιείτε στο κοινό αίσθημα, είναι η απαξίωση του δικού σας «μαγαζιού» και η αναγκαιότητα ύπαρξης των λαϊκών δικαστηρίων.

Πότε θα βγει να σκούξει κάποιος, αυτός ο κόσμος είναι σάπιος;

3 σχόλια:

  1. Aκριβώς!! διαλέγουν αυτοί ποιά χαρτιά τους θα κάψουν για να σώσουν την ...παρτίδα τους. Όμως όταν η "φωτιά" ξεφεύγει από τον έλεγχό τους και αρχίζει να καίει πρωτοκλασσάτους της κομπίνας και της σαπίλας τότε όλοι μαζί σκούζουν ότι κινδυνεύει η Ελλάς!!
    ”Χτυπάνε τους θεσμούς, κινδυνεύει το πολίτευμα”! Έτσι νιώθουν(;)
    Είναι για να γελάει κανείς αν φανταστεί ότι οι ίδιοι θεωρούν το τομάρι τους στηλοβάτη της Δημοκρατίας και του πολιτεύματος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Μαριάννα,
      "οι ίδιοι θεωρούν το τομάρι τους στηλοβάτη της Δημοκρατίας και του πολιτεύματος!!"
      Τα είπες όλα σε μία φράση!
      Η διαφθορά στις τάξεις τους απαγορεύεται να δημοσιοποιηθεί(!), διότι απαξιώνεται και πλήττεται η Δημοκρατία!
      Λογική ολοκληρωτικών καθεστώτων...

      (Ο Θεός μόνο να δίνει δύναμη στους "μικρούς" λειτουργούς της Δικαιοσύνης που αναζητούν το Δίκαιο παλεύοντας με τα θηρία, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους...)

      Διαγραφή
  2. Nαι Ανατολή, νομίζω ότι μόνον ο Θεός μπορεί να δίνει πια δύναμη σε όλους τους "μικρούς" τούτης της Χώρας που ο καθένας από το μετερίζι του, δίνει το δικό του αγώνα, για την αλήθεια και το δίκιο, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής του! αυτό ξαναπές το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή