Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Φονιάδες!

Δολοφόνοι παιδιών και αμάχων.
Γεμίσατε ξανά με πτώματα και συντρίμμια τη Γάζα, αυτή την πολιορκημένη από στεριά και θάλασσα πόλη.
Όσο κι αν εξοντώνετε ένα λαό, αυτός σε πείσμα των καιρών εξακολουθεί να υπάρχει.
Ως πού θα φτάσει η απανθρωπιά σας; 
Ως πού θα φτάσει η αλαζονεία για την ανωτερότητα της ράτσας σας;
Γιε μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιά μου...


 
Δε μας ακούει, γιατί;;

 Άγγελοι...
 
Παλαιστίνια μπροστά στο (πρώην) σπίτι της στο Μπέιτ Χανούν


Ισραηλινοί φαντάροι σκεπάζουν το φακό του Reuters με τη διαταγή απαγόρευσης βίντεο και εικόνας!

«Ποιος σκοτώνει τους πολίτες στη Γάζα;» αναρωτιέται ο διάσημος αμερικανός διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκι σε νέο του άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα stopwar.org.uk.

Ο καθηγητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) γράφει, μαζί με άλλους διανοούμενους, για τους θανάτους δεκάδων αμάχων στη Γάζα, τις αιματοχυσίες που πολύ συχνά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παραβλέπουν, σε αντίθεση με τις απώλειες στο ισραηλινό «στρατόπεδο».

Την 11η Νοέμβριου, Ημέρα Μνήμης για τις χώρες της κοινοπολιτείας, οι πολίτες θυμήθηκαν όλους όσους έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο άρθρο, το περασμένο σαββατοκύριακο κανείς δεν άκουσε για όλους εκείνους τους απλούς πολίτες που έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα λόγω των ισραηλινών επιθέσεων.

Σύμφωνα με το κέντρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Παλαιστίνης, την περασμένη εβδομάδα, πέντε Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και τρία μικρά παιδιά.
Τέσσερις από τους θανάτους προήλθαν από ισραηλινές επιδρομές εναντίον μια ομάδα νέων που... έπαιζαν ποδόσφαιρο. Μάλιστα, άλλοι 52 πολίτες τραυματίστηκαν, από τους οποίους 6 γυναίκες και 12 παιδιά. 
Σύμφωνα με το άρθρο, τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επικεντρώνονται και -δυστυχώς -αναφέρονται κυρίως στους θανάτους στρατιωτών ή προσωπικού ασφαλείας στη λωρίδα της Γάζας. 

Ο Τσόμσκι φέρει ως παράδειγμα ένα άρθρο του Associated Press την 13η Νοεμβρίου, το οποίο αναδημοσιεύτηκε από το τηλεοπτικό-ειδησεογραφικό δίκτυο CBC για τους θανάτους στρατιωτικών στη Γάζα, χωρίς, ωστόσο,  να γίνεται καμία αναφορά στους απλούς πολίτες που σκοτώθηκαν.

«Το γεγονός ότι οι περισσότεροί νεκροί ήταν πολίτες, δείχνει ότι δεν ενδιαφέρουν πολύ το Ισραήλ οι στοχευόμενες δολοφονίες αλλά κυρίως η μέθοδος της συλλογικής τιμωρίας», αναφέρεται στο άρθρο, ενώ γίνονται αναφορές και σε άλλα ΜΜΕ που αποφάσισαν να «παραλείψουν» τις απώλειες των αμάχων.
Ωστόσο, ακόμα και μέσα ενημέρωσης που αναφέρονται στους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινές επιθέσεις στη λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζουν το γεγονός ότι το Ισραήλ απλά απάντησε στα παλαιστινιακά πυρά και στους τραυματισμένους ισραηλινούς στρατιώτες.

Όλα ξεκίνησαν στις 5 Νοέμβριου όταν ένας αθώος πολίτης, ο 20χρονος Παλαιστίνιος Ahmad al-Nabaheen, πυροβολήθηκε από Ισραηλινούς όταν εθεάθη να περιπλανιέται κοντά στα σύνορα. Οι γιατροί έπρεπε να περιμένουν έξι ώρες προτού τους επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή με αποτέλεσμα ο Ahmad να χάσει τη ζωή του!
Έπειτα, στις 13 Νοεμβρίου, ένα 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο έξω από το σπίτι του σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά.

Ο Τσόμσκι αναφέρει ότι βρέθηκε στη Γάζα προ ημερών και όπως αποκαλύπτει, για δύο συνεχόμενα βράδια οι πολίτες δεν μπορούσαν να κοιμηθούν λόγω των πυραύλων που συνεχώς «έπεφταν» από το Ισραήλ.
«Σκοπός ήταν καθαρά ο εκφοβισμός του πληθυσμού και το έκαναν με επιτυχία» αναφέρει ο Τσόκσκι και καλεί τους δημοσιογράφους ανά τον κόσμο να κάνουν το καθήκον τους και να αρνηθούν να γίνουν όργανα «αυτού του συστήματος της πολιτικής της απόκρυψης».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου