Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Μέρες ευημερίας!



Xρόνια πολλά και καλά φίλοι μου!
Καλές γιορτές συντροφιά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα να περάσετε όλοι.
Εγώ μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Στουρνάρα, αισθάνομαι να πετώ.
Ο Υπουργός Οικονομικών με την περίεργη μούρη, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου  στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία, που οργάνωσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) στην Αθήνα, δήλωσε πως ο δείκτης ευημερίας του ελληνικού λαού σε σχέση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι τόσο μεγάλος, που η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ψάχνουν να βρουν με ποιον τρόπο το καταφέραμε για να μας αντιγράψουν και ότι το επίπεδο υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας παρά την ύφεση, διατηρείται σε άριστα επίπεδα.

Για το Σύστημα Υγείας δεν έχω ξεκάθαρη αντίληψη καθώς επισκέφτηκα ένα γιατρό όλο κι όλο κι αυτόν στη ζούλα τη χρονιά που πέρασε, αλλά για το θέμα της ευημερίας θα συμφωνήσω με τον Υπουργό.
Πράγματι κύριε Στουρνάρα μπορώ να σας διαβεβαιώσω κι εγώ αυτοπροσώπως ότι περνώ μέρες ευημερίας το τελευταίο διάστημα. Και τούτο συμβαίνει διότι έπαψα να σας πληρώνω. Δηλαδή από τότε που σταμάτησα να πληρώνω δάνεια, φόρους, χαράτσια κλπ, αισθάνομαι τέλεια! Τα λεφτά μου τα τρώω κυριολεκτικά! Αγοράζω τρόφιμα, ό, τι μου κάνει κέφι από το Σούπερ Μάρκετ, πάω σε ταβερνάκια, αγοράζω ρούχα, παπούτσια, δωράκια, σκατολοΐδια που μου μπήκαν στο μάτι κι ό, τι άλλο γουστάρω.

Αυτές είναι οι καλύτερες μου γιορτές. Και αυτό το χρωστάω σε σας λατρεμένε μου Υπουργέ και λοιποί κυβερνητικοί φωστήρες.
Συνιστώ και σε σας φίλοι μου να κάνετε το ίδιο. Για πρώτη φορά στα  ??(σιγά μη σας πω) χρόνια μου, παρανομώ και αισθάνομαι υπέροχα!
Έχω σκεφτεί και το ενδεχόμενο της φυλακής και μου φαίνεται αρκετά ελκυστικό: θα διαβάσω ένα κάρο βιβλία που τώρα το αναβάλω γιατί βαριέμαι, θα πλέκω, θα κεντώ και θα γράψω και δύο μυθιστορήματα που στριφογυρίζουν στο μυαλό μου εδώ και 5-6 χρόνια και βαριέμαι να πιάσω το μολύβι να γράψω έστω και μιαν αράδα.

Το εκπληκτικό είναι πως ανακάλυψα ότι εφαρμόζουν τη μέθοδο «τρώω τα λεφτά μου» κι άλλοι μαζί με μένα (δηλαδή η παρέα που τα πίνουμε κάθε βδομάδα). Είναι υπέροχη αίσθηση να τρως τα λεφτά σου εσύ παρά να σου τα τρων οι άλλοι!
Είχαμε ένα μακρινό συγγενή κάποτε ο οποίος δούλευε σαν το μαύρο όλη του τη ζωή για να φτιάξει περιουσία για τα παιδιά του. Ο ίδιος δεν είχε φύγει ποτέ από το χωριό του. Ζούσε στερημένα σαν τον διακονιάρη, παρόλο που κατάφερε στα γεράματά του κι έκανε αρκετή περιουσία και καταθέσεις. Τα παιδιά του ήταν κάτι αχάριστα κωλόπαιδα.  Το ανακάλυψε όταν αρρώστησε και τα είχε ανάγκη, καθώς είχε χηρέψει στο μεταξύ. Όταν λοιπόν έγινε καλά αποφάσισε να φάει ο ίδιος την περιουσία του παρά να την αφήσει στα χέρια τους. Άρχισε να ταξιδεύει παντού, αγόραζε ρούχα, αυτοκίνητο, γλεντούσε με χήρες και γενικά απόλαυσε το υπόλοιπο της ζωής του, μέχρι που πέθανε. Πήγε χορτάτος και ευχαριστημένος.
Στα κωλόπαιδα δεν άφησε δεκάρα τσακιστή. Μόνο τα έξοδα για την κηδεία του.

Καλές γιορτές φίλοι μου, με αισιοδοξία, χιούμορ και ό,τι άλλο τέχνασμα σας φωτίσει ο Θεός προκειμένου να περάσετε καλά. Γιατί η ζωή είναι μικρή και τα χρόνια μας δε θα επιστρέψουν για να τα βιώσουμε σε καλύτερη έκδοση….

8 σχόλια:

  1. Κέντησες κα-νο-νι-κό-τα-τα!
    Αλλά ανιμέισον δεν βλέπω ακόμα!
    Για επιλείψου του θέματος!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου φίλη, έχω σκάσει από το φαΐ, οι κατάρες του Στουρνάρα βλέπεις!
      Παρόλα αυτά, έκατσα και βρήκα ανιμέισον και τα έχω μοστράρει πάνω- πάνω αριστερά στη στήλη που έχει τα διάφορα σκατολοίδια (δεν ξέρω πώς τα λένε).
      Ελπίζω να φαίνονται, έβγαλα τα μάτια μου για να βρω κάποια που να μου ταιριάζουν!

      Διαγραφή
  2. ΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΜΑΣ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΙ ΑΣ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΙΑΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Άνεμε,
    στο χέρι μας είναι να τους ανατρέψουμε. Και να χτίσουμε ό,τι ονειρευτούμε. Φτάνει να γίνουμε πολλοί. (Πράγμα απίθανο με τα σημερινά δεδομένα της αποχαύνωσης και του ραγιαδισμού).
    Καλή χρονιά και καλή λευτεριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλήν εσπέραν άρχοντες.
    Ου να μου χαθούν, μέχρι και στα κάλαντα μας έμαθαν να προσκυνάμε τους αρχόντους.
    Τι να σου κάνει και αυτός ο λαός που αυτό που φοβάται, είναι μήπως και του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι.
    Καλήν εσπέρα φίλοι και σύντροφοι λοιπόν,καλήν εσπέρα και οι συμβουλές σου Ανατολή μου χρήσιμες.
    Θυμάμαι πόσα χρόνια πριν αναρωτιόμουν και έλεγα στους συνάδελφους στο σωματείο,για πλάκα το έλεγα βλέπεις δεν υπήρχε κατεύθυνση τέτοια.
    "Ρε σεις αν σταματήσουμε να τους δίνουμε το ΦΠΑ και τους φόρους για 2 - 3 μήνες φαντάζεστε τι θα πάθουν, έλατε βρε να συνεννοηθούμε".
    Φόβος και τρόμος και τώρα και να θέλουν δεν μπορούν να πληρώσουν τα γκαρντάσια.
    Το ξέρουν ότι δεν μπορεί τα μέτρα τους να πιάσουν, το ξέρουν πολύ καλά.
    Αρπαχτή κάνουν, με τον φόβο, με τους εκβιασμούς, με τις χαρές και τα πανηγύρια τους για ανάκαμψη, για επενδύσεις και ένα σωρό άλλα τερτίπια, σου λέει, ότι αρπάξουμε.
    Πράγματι στο χέρι μας είναι να τους ανατρέψουμε αρκεί να μην περιοριστούμε στα όνειρα και στις ελπίδες.
    Γεια και χαρά σας και καλά κρασιά.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Χαρούλα,
    Καλές γιορτές εύχομαι να περάσεις με τους αγαπημένους σου με όσο το δυνατόν πιο αισιόδοξία και κέφι. (Αυτό τους τρελαίνει!).
    Όσο για την καινούργια χρονιά εύχομαι να είναι ανατρεπτική, φτάνει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, να υπερβούμε φόβους και μιζέριες. Χειρότερη μιζέρια από αυτή που μας έχουν στρωμένη, δε θα βρούμε.
    Εγώ όπως θα έχεις καταλάβει τους έχω γραμμένους.
    Το τι γέλια κάνω όταν ακούω κανένα καινούργιο μέτρο, δε λέγεται!!!
    Καλή χρονιά με δύναμη, πίστη και μαχητικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχα, μου φτιάχνεις το κέφι πάντα με το χιούμορ σου! Σκατολοϊδια, χαχαχα! Σωστή σε βρίσκω! Ούτε κι εγώ πλήρωσα χαράτσι και φόρο! Μαζί θα πάμε φυλακή, χαχαχα!

    Χρόνια Πολλά και ότι επιθυμείς σου εύχομαι Ανατολή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια καλά Κερασούλα,
      με αισιοδοξία, κέφι και αγώνα...
      Καλή λευτεριά στην πατρίδα!

      Διαγραφή