Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Downtown



Οι φωτισμένοι στουρνοεγκέφαλοι που μας κυβερνούν, ανακάλυψαν άλλο ένα θεμελιώδες πρόβλημα της χώρας που πρέπει να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατόν: Τη νεκρική κίνηση της αγοράς με τη συνακόλουθη πτώση του τζίρου, δηλαδή είσπραξη λιγότερων φόρων, αύξηση λουκέτων και εκτόξευση της ανεργίας. Πού οφείλεται όλο αυτό το χάλι, ε; Στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αποφάνθηκαν τα καμένα μυαλά που βρίσκονται στις κορυφές της κυβέρνησης.

Δηλαδή οι άνθρωποι δεν αγοράζουν στην Ελλάδα επειδή τους εμποδίζει το ωράριο. Θέλουν να ψωνίσουν σα μανιακοί, αλλά βρίσκουν τα μαγαζιά κλειστά τα βράδια και τις Κυριακές, πράγμα ανεπίτρεπτο για πολιτισμένη χώρα.
Σου λένε δεν προλαβαίνουν τα 1,5 εκατομμύρια άνεργοι τις εργάσιμες μέρες και ώρες να ψωνίσουν, γιατί βολοσέρνονται στα Γραφεία του ΟΑΕΔ και στις επιχειρήσεις καταθέτοντας βιογραφικά. Να μην μπορούν μια Κυριακή με την ησυχία τους να πάνε να ψωνίσουν, να αναζωογονηθούν, να κάνουν και λίγο σόπινγκ θέραπι, βρε αδερφέ; Από που θα πάνε να ψωνίσουν κυριακάτικα, από τα πανηγύρια;
Ή οι γριές που τρέχουν τους γέρους στα νοσοκομεία και περιμένουν με τις ώρες μπαστακομένες στις ουρές του ΕΟΠΥ και τρώνε τη μέρα τους, να μην μπορούν να αγοράσουν τις πάνες ακράτειας, κανένα υποσέντονο, καμιά Λουί Βιτόν όταν θα θελήσουν να ψωνίσουν; Και αναγκάζονται οι ταλαίπωρες και τις αγοράζουν από τους αράπηδες στην Ομόνοια, ενισχύοντας έτσι εξ ανάγκης την παραοικονομία;
Τα σκατόπαιδα που τα βάζεις; Που θέλουν να σηκώσουν τα Τζάμπο και τα παιχνιδάδικα τις Κυριακές (γιατί τις καθημερινές είναι εσώκλειστα μέχρι τις 4 στα σχολειά) και ακούνε από τους γονείς ένα μεγαλοπρεπές και θριαμβευτικό: «σήμερα είναι κλειστά» και το βουλώνουν. Σκέφτηκε κανείς το δράμα αυτών των μαλακισμένων που θέλουν ένα μηνιαίο προϋπολογισμό στην καθισιά τους όταν βγουν για ψώνια, με αυτούς τους χαλβάδες που έχουν για γονείς που τους σέρνουν από τη μύτη; Το σκέφτηκε όμως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τέρμα οι φτηνές δικαιολογίες. Η αγορά θα τονωθεί. Από εδώ και στο εξής τα μαγαζιά θα λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση, Κυριακές, αργίες, ολοχρονίς. 

Γι’ αυτό οι μαγαζάτορες και οι υπάλληλοι καλά θα κάνουν να προμηθευτούν κανένα ράντζο και να κοιμούνται πίσω από τον πάγκο.
Θα γλιτώσουν και τα λεφτά για συναγερμούς.
Οι εμπόροι ήδη μεταφέρουν ξυριστικά, πιτζάμες, πετρογκάζ, μωρά, μαξιλάρια, τσικάλια και ετοιμάζονται για συναρπαστικές μέρες και νύχτες στο Κέντρο της πόλης. Στο νέο τους σπίτι.

4 σχόλια:

  1. Είναι σαν αυτό που λέω καμιά φορά... δεν με νοιάζει που έχουμε ευρώ, με πειράζει που δεν έχω μια...
    Εγώ πάντως δεν ανοίγω Κυριακή, θέλω να μείνω φτωχιά.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "θέλω να μείνω φτωχιά"
      Αγαπημένη μου φίλη, υπήρχε περίπτωση να γίνεις πλουσια αν άνοιγες τις Κυριακές;;;;;;
      Ποιος να έρθει να ψωνίσει; Θα τρελαθούμε εντελώς;;;;
      Εγώ περνώ από τα μαγαζιά και ούτε κοιτάζω τι έχουν μέσα. Κοιτάζω χάμω. Μερικές φορές δεν ξέρω καν ότι έκλεισαν. Πάω π.χ. να αγοράσω κάνα δώρο (αναγκαστικά) και ψάχνω το μαγαζί που ήξερα από χρόνια και δεν το βρίσκω.
      Ή μου λένε οι φίλες (που έχουν ακόμα λεφτά) για κανένα μαγαζί καινούργιο και ούτε που ξέρω κατά που πέφτει...

      Διαγραφή
  2. Την κυβέρνηση, αγάπη μου, δέν την απασχολεί η "διευκόλυνση" των καταναλωτών αλλά το γρηγορότερο κλείσιμο των μικρομεσαιομάγαζων. Σου έχει εντελώς διαφύγει ότι ένα μικρομεσαιομάγαζο διπλασιάζει τα έξοδα λειτουργίας του όσο περισσότερο ανοιχτό παραμένει, ιδίως σε μία εντελώς νεκρή αγορά. Αργεί πολύ να επέλθει ο θάνατος του μικρομεσαίου εμποράκου, και δέν είναι εντός χρονικού πλαισίου του σχεδίου. Μήν ξεχνάς βέβαια επίσης ότι τα ανοίγματα αυτά (έως θανάτου) αφορούν μόνο τους μικρούς και ΟΧΙ ΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ μεγαθήρια.

    Πάντα εκπλήσομαι που οι Πολίτες χρεώνουν με βλακεία τις κυβερνητικές ενέργειες και όχι με εξυπνάδα και σχεδιασμένη σκοπιμότητα.

    Πολλούς χαιρετισμούς
    Με αγάπη
    Πούπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πούπα, έχεις δίκιο ως προς το στόχο. Είναι οφθαλμοφανής. Εγώ την ΑΙΤΙΟΛΌΓΙΣΗ (και βεβαίως το πλασάρισμα στο κοινό), πήγα να σατιρίσω.

      Διαγραφή