Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Ο ελαστικά εργαζόμενος στην εποχή του μεταμοντέρνου εξορθολογισμούΤι έμπνευση, τι δημιουργικότητα, τι εφευρετικότητα! Κυριολεκτικά μένεις με το στόμα ανοιχτό. Οι κυβερνώντες και το επιτελείο τους έχουν βαλθεί να ανασκολοπίσουν τη γλώσσα. Να ξαναγράψουν τα λεξικά, όπως τους γουστάρουν. Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά με λέξεις που προσπαθούμε να μεταφράσουμε για να κατανοήσουμε το περιεχόμενό τους και που στο διάολο αναφέρονται.
«Εξορθολογισμός, αποκρατικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές, κινητικότητα, διαθεσιμότητα, απασχλίσημοι, εισφορά αλληλεγγύης, αξιοποίηση (αυτή φοριέται πολύ), εφεδρεία….
Κάτι πομπώδεις λέξεις, ακατανόητες ή απλώς γελοίες.
Μόνο και μόνο για να συσκοτίσουν, να μπερδέψουν και να αποστραβώσουν προσωρινά το πόπολο.
Να του σερβίρουν την εκτέλεσή του πιο διακριτικά και πιο ανώδυνα.
Τις απολύσεις, το ξεπούλημα, τις μειώσεις μισθών/συντάξεων, τη δημιουργία νέων φόρων, την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις (χτυπάνε άσχημα στα αυτιά, πώς και δεν το έκαναν «ξεκρατικοποιήσεις»;;)

Τέτοια προσπάθεια κακοποίησης και διαστρέβλωσης της γλώσσας, οργανωμένη και κατευθυνόμενη, πρώτη φορά στην Ιστορία εμφανίζεται. Δηλαδή αν ζούσε σήμερα ο Πλάτωνας, ο πρώτος επιστήμονας στην ανθρωπότητα που θεμελίωσε τις έννοιες, θα είχε αυτοκτονήσει. Θα είχε προτιμήσει να πιει κώνειο οικειοθελώς αντί για το δάσκαλό του.

Το επιτελείο προπαγάνδας έχει ανοίξει πόλεμο και με τις λέξεις λοιπόν.
Εκτός των ανθρώπων θα εξοντώσουν και το λεξιλόγιο. Γι αυτό και τρελαίνονται με τους χαρακτηρισμούς «προδότης» και «δωσίλογος». Είναι ορισμοί που δεν πρόλαβαν ακόμα να μετασχηματίσουν. Ίσως αν βρουν κατάλληλη αντικατάσταση, θα αρχίσουν να τις χρησιμοποιούν από μοναχοί τους….

Υ.Γ. Περιμένω με ανυπομονησία και διαολεμένη περιέργεια, πώς θα βαφτίσουν τις εξώσεις που θα’ ρθουν.

4 σχόλια:

 1. "Υποχρεωτικές αποχωρήσεις", βάφτισαν τις απολύσεις των ΔΥ τα καθίκια. Και έκαναν του κόσμου τις λοβιτούρες για να μην πάρουν αποζημίωση, όπως δικαιούται ο κάθε απολυμένος.
  Γαμιέστε καριόληδες!!!! Αλλά και οι ΔΥ είναι τόσο ζώα, που κάθονται σαν τις πάπιες να τη φάνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν τα εμπνεύστηκαν, τους τα'δωσε έτοιμα η τροικα, μια μεταφραση έκαναν, είναι μέρος της τεχνογνωσίας που μας λέγανε...
  mina

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά, αυτός ο φωστήρας ο Άδωνις, η μικρή λουλού των καναλιών, μια λέξη της προκοπής δεν μπορεί να τους μάθει;
  Τι σκατά βιβλία γράφει ο καραγκιόζης του 24ωρου;;;
  Καλημέρα σε όλους από μια πλημμυρισμένη Αττική.

  "Ο ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ" σας..αναμένει εναγωνίως..
  http://pistos-petra.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΄θα τα πουν νόμος της οικονομίας

  και είναι .... αυτός ο νόμος τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή