Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ανθρωπιστική βοήθεια(;)



Το ΕΣΡ έχει απαγορεύσει την προβολή σκηνών εξαθλίωσης (αστέγων, ανέργων και λοιπών κατηγοριών αναξιοπαθούντων ομάδων), για να προστατεύσει την αξιοπρέπειά τους.

Οι παρακάτω σκηνές από την δωρεάν διάθεση φρουτολαχανικών από παραγωγούς Λαϊκής στην Πλατεία Βάθης, είναι «κατάλληλες» για το φιλοθεάμον κοινό.
Επίσης είναι σκηνές που προάγουν την αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό και την περηφάνια της προσωπικότητας των (ακούσιων) πρωταγωνιστών τους.
Μου περνά από το μυαλό πως επίτηδες προβάλλουν τέτοιες σκηνές.  Δεν τους ξέφυγαν. Είναι συστατικό της ευρύτερης προπαγάνδας των ημερών.
Για να εμπεδώσουν στη συνείδηση του πληθυσμού τη λουμπενοποίηση του. Να τον κάνουν να πιστέψει ότι αυτή είναι η μοίρα του από εδώ και μπρος. Και ότι θα είναι τυχερός αν βρεθεί κάνας φιλάνθρωπος και ψυχοπονιάρης να του πετάξει στα μούτρα κάνα χαρτί μακαρόνια κάνα κουνουπίδι ή ένα μπουκάλι λάδι. Διαφημίζουν τα συσσίτια και τη φιλανθρωπία μανιωδώς. Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Δεν είναι εξαθλίωση και καταδικαστέα κατάσταση αυτό που ζει η πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού, αλλά κάτι μοιραίο και αναμενόμενο σαν το ανοιξιάτικο χαλάζι.

Η έσχατη εικόνα εξευτελισμού & υποτέλειας
Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα, την ίδια μέρα, ο Δήμαρχος Αθηναίων πήγε να ξεναγήσει(!!) τον υποψήφιο Γερμανό για την καγκελαρία, στις αποθήκες του Δήμου με τα αποφόρια, τα μεταχειρισμένα και τα φασόλια που προσφέρει στους φτωχούς.


Τέτοια κατάντια, τέτοια ξεφτίλα! Η φτώχια και η εξαθλίωση, ως φυσιολογικό γεγονός, κάτι σα φοκλόρ, όπως οι δημοτικοί χοροί της Δώρας Στράτου ή σαν αξιοθέατο όπως ο Δημοτικός Κήπος, που το δείχνουμε στους επισκέπτες μας*

Παίζει βέβαια και το ενδεχόμενο να του διαφήμισε τις φιλανθρωπικές δομές του Δήμου, για να διακονευτεί βοήθεια από τη μαμά Γερμανία ανάλογη της μεταπολεμικής UNRA του Τρούμαν.
Κάποιοι απολύτως συνειδητά μας προωθούν να συνηθίσουμε το τέρας, που έχει εισβάλλει στο σπίτι μας. Να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Γιατί το τέρας, καταλάβετέ το, ήρθε για να μείνει μόνιμα μαζί μας.
  
* Την επόμενη φορά θα συμβούλευα το προοδευτικό Δήμαρχο, να ξεναγήσει τους υψηλούς μουσαφιραίους στο δέντρο του Συντάγματος που αυτοκτόνησε ο Δημήτρης Χριστούλας.

2 σχόλια:

  1. Ο λαος που συνηθιζει να απλωνει το χερι και να ζητιανευει κι οχι να το υψωνει σε γροθια και να διεκδικει δεν εχει ελπιδα..ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://4.bp.blogspot.com/-N6X-FRaAs4g/UNGy_9lkvxI/AAAAAAAAmw8/Lxs6q2HIrBo/s640/546608_385105334911456_112723609_n.jpg
    mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή