Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Φταίνε οι νεκροί



Φταίνε τα θύματα! Φταίνε οι νεκροί για το θάνατό τους αποφάνθηκαν οι αλήτες- ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, οι τσατσάδες της δημοσιογραφίας, καθώς και άλλοι βρωμεροί σχολιαστές στο διαδίκτυο, σχολιάζοντας τον τραγικό θάνατο των φοιτητών στη Λάρισα από το μαγκάλι που άναψαν για να ζεσταθούν.
Οι λέρες της τηλεοπτικής πρωινής ζώνης Καμπουράκης και Γ. Πολίτης  σχολιάζοντας την είδηση ..
Γ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: "Να μωρέ, φάγανε ήπιανε κρασάκι και έβαλαν τη ψησταριά στο δωμάτιο!"
Γ. ΠΟΛΙΤΗΣ: "Κρίμα να χάσουν τη ζωή τους από επιπολαιότητα μορφωμένα παιδιά!!!"
Ο ένας υπαινίχτηκε ότι οι νεκροί μπεκροπίνανε, και ο άλλος ότι ήταν επιπόλαιοι και ανόητοι.
Αυτά για τη μνήμη των τραγικά χαμένων παιδιών που δεν είχαν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν ή να ανάψουν ηλεκτρική σόμπα.
Με τόση ευκολία προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών τα καθάρματα προκειμένου να αποκρύψουν την τραγική τριτοκοσμική πραγματικότητα που βιώνει η χώρα και οι πολίτες της, δηλαδή οι άνθρωποι γύρω μας!

Άρχισαν να γράφονται διάφορες μαλακίες στο διαδίκτυο για τη σοφία των παλαιότερων που χρησιμοποιούσαν τέτοια θερμαντικά μέσα στην επαρχία, σοφία που απέτρεπε τη δηλητηρίαση του χώρου από το διοξείδιο του άνθρακα, πράγμα που αγνοούν τα σημερινά καλομαθημένα μας τέκνα. Άρχισαν να γράφουν διάφορα μπαρμπούτσαλα οι σαλονάτοι προκειμένου να ρίξουν το φταίξιμο στα θύματα, για την άγνοια από μεριάς των νέων ανθρώπων απλών κανόνων της φυσικής κλπ, κλπ.

Σκατά στα μούτρα σας και στα παιδιά σας! Όποιος έχει μεγαλώσει στην επαρχία της φτώχιας ξέρει. Καμιά σοφία δε χρησιμοποιούσε ο αγράμματος λαός τα προηγούμενα χρόνια. Απλώς τα πορτοπαράθυρα στα σπίτια μας χάσκανε και μπάζανε από παντού. Όχι μόνο ποντικός χωρούσε να περάσει αλλά και γάτης από τα ανοίγματα και τα φαγωμένα ξύλα. Τα δωμάτια αερίζονταν αναγκαστικά, δεν κλείνανε αεροστεγώς όπως τα σημερινά.
Το ρεύμα του αέρα όταν φυσούσε, έφτανε μέχρι το κρεβάτι που κοιμόμαστε.  
Το ακούτε ανόητοι και ξεδιάντροποι τυμβωρύχοι; Πού στο διάολο μεγαλώσατε εσείς; Στην Ελβετία; Πώς τολμάτε και μιλάτε και φτύνετε πάνω στους τάφους των νεκρών, άμα δεν ξέρετε;

Μαγκάλι είχαμε κι εμείς στο δωμάτιο που κοιμόμαστε. Πάνω από τις κουρελούδες το έβαζε η μάνα μας το βράδυ για να ζεστάνει το παγωμένο δωμάτιο, που τα σκεπάσματά του ήταν βρεγμένα από την υγρασία. Ένας μακρινός θείος Αθηναίος, που φιλοξενούσαμε κάθε χειμώνα για να μαζέψει τις ελιές του, συνήθιζε να πηγαίνει πάνω -κάτω στο δωμάτιο μετά το φαγητό προκειμένου να χωνέψει. Σε ένα τέτοιο χωνευτικό «περίπατο», μπουρδουκλώθηκε στο χαλί, πήρε παραμάζωμα το μαγκάλι και το αναποδογύρισε. Εγώ με τον αδερφό μου σκάσαμε στα γέλια με τον αλλόκοτο θείο και τις παραξενιές του.
Οι γονείς μας μάζεψαν τα κάρβουνα πανικόβλητοι και προσπάθησαν να συνεφέρουν τον ξένο από την ντροπή που ένιωθε για το ατύχημα που προκάλεσε.

Οι σόμπες που ξαναβάζει ο κόσμος στα σπίτια του κινούμενος από την φτώχια και την ανάγκη σας φταίνε, γιατί μολύνουν τον καθαρό αέρα που αναπνέουν τα σάπια απ’ την απανθρωπιά πνευμόνια σας, οι ανθρώποι που ανάβουν αυτοσχέδια μαγκάλια για να ζεσταθούν σας φταίνε, οι εξαθλιωμένοι στις ουρές για ένα μαρούλι σας φταίνε γιατί προσβάλλουν την αισθητική σας, αυτοί που αρρωσταίνουνε, που γεννάνε παιδιά σας φταίνε, όλοι σας φταίνε.

Πράγματι φταίνε όλοι αυτοί, αλλά όχι για τους λόγους που επικαλείστε, παράσιτα της εξουσίας. Αλλά γιατί δεν έχουν πάρει ακόμα τα κουζινομάχαιρα να σας ξεκάνουν.

5 σχόλια:

  1. Αφιερωμένη η ανάρτηση στους 19 νεκρούς του φετινού χειμώνα από αυτοσχέδια μαγκάλια και στο νεκρό παιδί απ' τα Χανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικα προκειται για γεγονος που προσβαλλει τον οποιο πολιτισμο μας,Ποιος ομως εχασε την τσιπα και την ανθρωπια για να τη βρουν τα τερατα ου μας κυβερνουν και οι παρατρεχαμενοι τους παπαγαλοι;Μπουρλοτο ρε!!!!!Σκοτωνουν τα παιδια μας!!! ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο τουίτερ η νεοφιλελεύθερη σκουληκαντέρα:
    Θάνος Τζήμερος ‏@ThanosTzimeros

    Οι άτυχοι νέοι της Λάρισας ήταν θύματα και του φόρου και της Παιδείας: κανένας δεν τους δίδαξε τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To απάνθρωπο πρόσωπο των δημοσιοκάφρων.Η ρυπαρή ψυχή τους ξερνάει καθημερινά την χολέρα που σκοτώνει τον λαό μας.Επειδή είμαι απο επαρχία και κάποιας ηλικίας πρόλαβα τα μαγκάλια σαν το μοναδικό μέσο θέρμανσης.Παρόλο που τα σπίτια είσαν σαράβαλα και έμπαζαν απο παντού,δεν είσαν και λίγοι οι θάνατοι απο τις αναθυμιάσεις.Τι να πω δεν υπάρχουν λόγια για την κατάντια μας.Συλλυπητήρια στις οικογένειες των παλληκαριών,και επιτέλους ας θυμούμε πως ακόμα λεγόμαστε άνθρωποι και να ξεσηκωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο οικονομολόγος-μαϊμού Τζήμερος κρίνει εξ ιδίων τα αλλότροια - ας δει πρώτα τα ελλείμματα στη δική του παιδεία και μετά να μας μιλήσει για πρακτικές δεξιότητες, τις οποίες και ο επιστήμονας ακόμη τις αποκτά ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ( γι΄αυτό άλλωστε και λέγονται ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ δεξιότητες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή