Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η χώρα πορεύεται με τον αυτόματο πιλότο.



Η χώρα ππορεύεται με τον αυτόματο πιλότο. Οι επιστάτες στο κάτεργο ψάχνουν να βρουν τρόπο να ξεφορτωθούν 25.000 ψυχές, δοκιμάζοντας όλους τους δυνατούς συνδυασμούς. Κάνουν ντου μέχρι και στα κελιά να δουν αν κοιμούνται. Προσπαθούν να το φέρουν με τρόπο στους δούλους για να μη γίνει καμιά εξέγερση. Έχουν σκεφτεί ακόμα και να πουν στους τρόφιμους να υποδείξουν οι ίδιοι τους υποψήφιους προς εκτέλεση προκειμένου να φανούν δίκαιοι και αμερόληπτοι. Οι τρόφιμοι του κάτεργου αποκτηνωμένοι από το φόβο και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι ικανοί να αλληλοεξοντωθούν μεταξύ τους, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα γλιτώσουν την εκτέλεση απ' το απόσπασμα...

Στο μεταξύ: 
-Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ  Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τηλεφώνησε στον κ. Παπανδρέου, o οποίος λείπει ως συνήθως, προκειμένου να τον καλέσει, την ερχόμενη Τρίτη, να καταθέσει.
Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε, λέγοντας πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταθέσει, αλλά αν οι υποχρεώσεις του στην Αμερική δεν του επιτρέψουν να παρουσιαστεί ο ίδιος, τότε θα καταθέσει γραπτό υπόμνημα προς τα μέλη της Προανακριτικής.

Οι «υποχρεώσεις» του είναι μια δεύτερη δουλειά που βρήκε για να ισοφαρίσει τη χασούρα από την απώλεια του πρωθυπουργικού μισθού και την αντικατάστασή του με την απλή βουλευτική αποζημίωση.  Η μαύρη φτώχεια  τον έκανε να ξενιτευτεί και να διδάσκει στο Κολούμπια της Νέας Υόρκης εδώ και 3 μήνες.
Το γραπτό υπόμνημα δηλώνει συμβολικά αυτό που όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον: ότι μας έχει γραμμένους γενικώς (Βουλή, πολίτες, τη χώρα ολόκληρη).


-Στα «μουλωχτά» εγκρίθηκε τροπολογία (σε άσχετο νομοσχέδιο) που απαλλάσσει από την κατηγορία της απιστίας τις τράπεζες που θα δώσουν ή που έχουν ήδη δώσει δάνεια στα φαλιρισμένα κόμματα και σε άλλα νομικά πρόσωπα Δημ και Ιδιωτικού Δικαίου.
Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να πάρουν και άλλα δάνεια τα χρεοκοπημένα κόμματα της Βουλής μπας και λαδώσουν κάνα ψηφοφόρο κάνα δημοσιογράφο, διότι δύσκολες μέρες είναι, ούτε η Παναγία δε σου κάνει χάρη δίχως μπαξίσι. 

-To Ανώτατο Δικαστήριο της Πορτογαλίας κρίνει αντισυνταγματικά τα μέτρα λιτότητας ύψους 900 εκατ. ευρώ που ψήφισε η κυβέρνηση Κοέλιο στον φετινό προϋπολογισμό.
Το δικαστήριο απέρριψε τα τέσσερα από τα συνολικά εννέα μέτρα λιτότητας του φετινού προϋπολογισμού, δηλαδή την περικοπή των επιδομάτων αδείας συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων, τη μείωση των αδειών ασθενείας και των επιδομάτων ανεργίας.

Στην Πορτογαλία και οι δικαστές (εκτός των στρατιωτικών) τιμούν τον όρκο τους προς την πατρίδα, σε αντίθεση με τους δικούς μας που τον έχουν γραμμένο και δυστυχώς δε θα απολυθούν μαζί με τους άλλους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου