Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Παντού υπάρχει ένας μύθος



Οι κυβερνητικοί βουλευτές μας σκοτώνονται στην κούραση τα τελευταία 3 χρόνια. Tο μυαλό τους έχει κλατάρει από την προσπάθειά τους να σώσουν τη χώρα μαζί με τους κατοίκους της. Μερικά δείγματα από τις αγωνιώδεις τους προσπάθειες, που έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό (το οποίο είναι και αχάριστο), το τελευταίο διάστημα:

Η Μαρία Ρεπούση βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δήλωσε τις προάλλες με πολύ αυτοπεποίθηση προκαλώντας χλαπαταγή, ότι ο χορός του Ζαλόγγου είναι εθνικός μύθος. Άλλος ένας από τους πολλούς εθνικούς μύθους που σούρνοντε επί χρόνια σε τούτη τη χώρα.
Η κυρία Ρεπούση τις ατέλειωτες ώρες που διαλογίζεται στο γραφείο της γιατί δεν τολμάει να βγει έξω, απασχολεί το μυαλό της με πολύ σοβαρά πράγματα. Διάφορα ερωτήματα ιστορικής, φιλοσοφικής, υπαρξιακής και όχι μόνο φύσεως, ταλανίζουν το μυαλό της.
Όλα αυτά τα ζητήματα που την απασχολούν τα εξετάζει εξονυχιστικά και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει δε διστάζει με θάρρος και παρρησία να τα διατυπώσει στο ευρύ κοινό, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.
Τελευταία μετά το χορό του Ζαλόγγου την απασχόλησε το σημείο G των γυναικών. Διαβάζοντας τόνους βιβλίων. κάνοντας έρευνα πεδίου καθώς και από προσωπική εμπειρία, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το σημείο G είναι μύθος και άδικα προσπαθούν οι ταλαίπωροι άντρες σκάβοντας και ψαχουλεύοντας να το ανακαλύψουν. Το πράγμα αυτό είναι ένα εφεύρημα των ανοργασμικών γυναικών για να βγάλουν από πάνω τους τη ρετσινιά και την ευθύνη της ψυχρότητας και να τη φορτώσουν στους κακόμοιρους άντρες και την ανικανότητά τους στην εξερεύνηση. Η δήλωση αυτή έκανε τα ζευγάρια άνω κάτω, μερικά φτάσανε στα όρια του χωρισμού από τις αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύουνε. Οι άντρες κατηγορούν τις γυναίκες ότι υποκρίνονταν τόσο καιρό που τις πασπατεύανε και οι γυναίκες τους άντρες ότι τους κάνανε χάρη που ζητούσανε εξερεύνηση με το χέρι, μιας και το άλλο τους εργαλείο είναι εντελώς άχρηστο.

Η κυρία Ρεπούση σκέφτεται ακόμα να καταπιαστεί με κάνα –δυο φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, όπως: «Κυτταρίτιδα, μύθος ή πραγματικότητα;» και σε μια ακόμα προσπάθεια της συμπαθούς βουλευτίνας να αποδείξει ότι οι τούρκοι είναι ένας παρεξηγημένος λαός: «Μύθος ότι το χαράτσι είναι τουρκική εφεύρεση. Το χαράτσι, μια περήφανη εφεύρεση της σύγχρονης ελληνικής κυβέρνησής»

Στο ίδιο πλαίσιο άλλος ένας κυβερνητικός βουλευτής, ο Άδωνης Γεωργιάδης, στις ελάχιστες στιγμές που διαλογίζεται για τα χάλια τις χώρας, δηλαδή ανάμεσα στα διαλλείματα από τις παρουσίες του στα κανάλια, το τουίτερ και  τη Βουλή όπου πλακώνεται, καταλήγει σε τρομακτικά συμπεράσματά: ότι δηλαδή κινδυνεύει η χώρα και οι χελώνες από τη φωτομόλυνση. Τον έπιασε τέτοιος τρόμος, ανατριχίλα και αϋπνία από τη διαπίστωση αυτή που έκανε και ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας τους να λύσουν το πρόβλημα όσο είναι νωρίς πριν στραβωθούν τα ζωντανά από τα πολλά φώτα και δε βλέπουν την τύφλα τους.

Ο Άδωνης Γιωργιάδης ψάχνοντας κι άλλες μορφές ρύπανσης το τελευταίο διάστημα που η χώρα χρεοκόπησε, ανακάλυψε την τεράστια ρύπανση της ατμόσφαιρας από το τζατζίκι στους πιτόγυρους, που η μπόχα της σκορδίλας κινδυνεύει να πνίξει τις μεγαλουπόλεις και τη μόλυνση της θάλασσας από την υπερβολική χρήση αντηλιακών που πασαλείβονται μικροί μεγάλοι, θηλυκοί και σερνικοί και γενικά όλοι οι υποχόνδριοι τύποι που επισκέπτονται την παραλία για ένα ρημαδιασμένο μπάνιο.

1 σχόλιο: