Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Μωρό μου, αυτό το σαββατόβραδο θα βγούμε...



Η Ωραία Όλγα έκανε έκκληση στους εστιάτορες να ρίξουν τις τιμές στις ταβέρνες για να μπορεί ο κόσμος να τρώει στα μαγαζιά τους και να κινηθεί επιτέλους η αγορά.
Την Όλγα δεν την έπιασε ο πόνος για τους ντόπιους που δεν έχουνε λεφτά να πάνε όχι σε ταβέρνα, αλλά ούτε στο περίπτερο, αλλά για τα μιλιούνια των τουριστών που θα επισκεφτούν την χώρα μας το καλοκαίρι.
Σκέφτεται όλα αυτά τα εκατομμύρια των λιγδιάρηδων που θα κατακλύσουν την Ελλάδα και θα φύγουν από τη χώρα χωρίς να έχουν την ευχαρίστηση να φάνε ένα μουσακά σκέτο σε ταβερνάκι, για να ‘χουν να διηγούνται στους φίλους τους και να ζηλεύουν.

Οι εστιάτορες της είπαν ότι δε μπορούν με τέτοιους φόρους και ΦΠΑ να ρίξουν τις τιμές, εκτός κι αν συμφωνεί να ταΐζουν τους πελάτες τους με σκύλους και γάτες.
Η υπουργός το σκέφτηκε για λίγο και τους απάντησε πως δεν έχει πρόβλημα, ας φτηνύνουν τα φαγιά κι ας ταΐζουν τον κόσμο σκατά, έτσι κι αλλιώς οι ξένοι που θα ’ρθουν αποκλείεται να καταλάβουν τη διαφορά, τόσο μπάζα είναι.

Οι εστιάτορες μετά την επίτευξη της συμφωνίας με το υπουργείο προβληματίζονται πώς θα βολέψουν τόσο κόσμο που θα κατακλείσει τα μαγαζιά τους φέτος το καλοκαίρι. 17 εκατομμύρια τουρίστες και καμιά δεκαριά ντόπιοι, ούτε σκαμπό δε θα βρίσκουν να κάτσουν.
Μια σκέψη που τους περνάει απ’ το μυαλό είναι να λανσάρουν τα ορθάδικα γκρηκ φουντ. Οι πελάτες όρθιοι όπως στα αμερικάνικα πάρτι που βλέπουμε στην τηλεόραση και τα γκαρσόνια θα περνάνε από μπροστά τους με τις πιατέλες άλλοι με φαγιά κι άλλοι με πιοτά. Ο καθένας θα πληρώνει ένα συμβολικό εισιτήριο στην είσοδο και θα έχει την τύχη να απολαύσει τις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας, τσιμπολογώντας όλων των λογιών τα φαγητά μέχρι να σκάσει. (Το μόνο που τους προβληματίζει είναι αν οι πελάτες θα τρώνε με πιρούνι ή με τα χέρια.)

Γαμάτη ιδέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου