Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Το ΔΝΤ προκαλεί αρρώστιες και θανάτους!


Εκτός από μειώσεις μισθών και συντάξεων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μειώνει και το προσδόκιμο ζωής κατά έξι με επτά χρόνια!

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η οποία επικαλείται διεθνείς μελέτες, τ’ αποτελέσματα των οποίων δείχνουν ότι σε όποια χώρα πήγε το ΔΝΤ ως «σωτήρας» προκάλεσε φυματίωση, καρδιαγγειακές ασθένειες, ψυχικά νοσήματα και θανάτους!

Πρώτος, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανέδειξε το θέμα το 2008 σε μεταπτυχιακή, διδακτορική εργασία φοιτητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ σε συνεργασία με δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, πυροδοτώντας μεγάλες αντιδράσεις εναντίον του ειδικά από εκπροσώπους του Ταμείου.

Στην εργασία αυτή που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση «Plos» γινόταν συγκριτική μελέτη σε 21 χώρες του τέως ανατολικού μπλοκ κατά τα έτη 1991-2002 από την οποία φάνηκε ότι οι χώρες με δανειακή σύμβαση από το ΔΝΤ εμφάνισαν 16,6% μεγαλύτερη θνησιμότητα από φυματίωση, σε σύγκριση με άλλες χώρες που έκαναν περικοπές λόγω οικονομικών προβλημάτων, χωρίς να μπουν σε πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Δεν ήταν όμως μόνο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που επιδεινώθηκε η υγεία των λαών λόγω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
Στην Αργεντινή τη δεκαετία 1991-2001, οπότε και «δρούσε» το ΔΝΤ, το 48% του πληθυσμού έμεινε εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άρα χωρίς φάρμακα λόγω των πολιτικών που επιβλήθηκαν…

Το αποτέλεσμα ήταν ν’ αυξάνεται η θνητότητα των πολιτών κατά 5% για κάθε χρόνο «σωτηρίας» από το ΔΝΤ, ενώ το 2002 είχαν αυξηθεί κατά 40% οι επισκέψεις σε ψυχιάτρους λόγω κατάθλιψης!

Όχι πως δεν τα έχουμε διαπιστώσει όλα αυτά ήδη στη χώρα μας. Τα βλέπουμε καθημερινά στους ανθρώπους γύρω μας και τους εαυτούς μας. Έχουμε αρρωστήσει το τελευταίο διάστημα. 
Εκτός από την κανονική ή λανθάνουσα κατάθλιψη, άλλος εμφάνισε πίεση από εκεί που δεν είχε, άλλοι ανεβάζουν ζάχαρο, άλλοι που έχουν πρόβλημα με στομάχι και έντερο τους έχουν ξεκάνει οι κρίσεις στομαχικού άλγους και ευερέθιστου εντέρου και έχουν τουμπανιάσει, κι άλλοι εμφανίζουν περίεργα προβλήματα νευρολογικής φύσεως που τους ρίχνουν στο κρεβάτι. Μια συγγενή έχω που απ’ το άγχος και τη στενοχώρια για τον άνεργο γιο της (άτομο με ειδικές ανάγκες) και την παντελή δική της αφραγκία λόγω αναμονής της σύνταξης, παρέλυσε. Ξαφνικά σωριάστηκε και δεν μπορούσε να περπατήσει. Μετά από ένα μήνα με ενέσεις και αγωγή, ξανασηκώθηκε στα πόδια της.

Θα μας πεθάνουν τα καθάρματα. Και δε θα ‘χουμε ούτε λεφτά για την κηδεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου