Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Αδερφικοί φίλοι


Ο εντεταλμένος τοποτηρητής της Μέρκελ, Υφυπουργός Φούχτελ που αλωνίζει το οικόπεδο της Ελλάδας για να το καταγράψει, βρέθηκε χτες στην Κρήτη.
Αφού έπλεξε ένα εγκώμιο περί φιλίας, τρανό παράδειγμα του οποίου αποτελεί η ειλικρινής και άδολη φιλία μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών (κι όχι αυτές οι σάχλες που βλέπουμε στο φέισμπουκ), διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους υποτακτικούς ότι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Γερμανία είναι για το καλό της Ελλάδας. 

Δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων για τα ολοκαυτώματα και τις βιαιοπραγίες την περίοδο της κατοχής στην Κρήτη, γιατί αυτός τότε ήταν αγέννητος.
Αν και η παρουσία του στη Κρήτη προκάλεσε αντιδράσεις, παρά ταύτα ο κύριος Φούχτελ, δεν πτοήθηκε, αντιθέτως χαρακτήρισε "λαμπρό παράδειγμα" τη συνεργασία της  Γερμανίας με την Κρήτη.
Λαμπρό παράδειγμα ελληνοκρητικής φιλίας:

Στη συνέχεια έδωσε «χέρι βοηθείας» στους Έλληνες νέους που τους έχει μαυρίσει την ψυχή η ανεργία, προσκαλώντας τους να αποκτήσουν γνώσεις και εξειδίκευση στην χώρα του.
«Υπάρχουν άριστα δομημένες σχολές μαθητείας σε περιφερειακές πόλεις της Γερμανίας, έτοιμες να προσφέρουν στους Έλληνες τις γνώσεις και την εξειδίκευση που θα τους βοηθήσουν στην συνέχεια να βρουν εύκολα θέσεις εργασίας» , είπε χαρακτηριστικά.
Αλλά ξεκαθάρισε για να μην πάνε με υψηλές προσδοκίες τα ζωντόβολα ότι κι εκεί ένα σωρό κόσμος στη Γερμανία δουλεύει για 7,50 ευρώ την ώρα, με το βασικό μισθό, οπότε αν θέλετε να ‘ρθειτε ευχαρίστως θα σας προσλάβουμε. Για δούλους.

Το ίδιο χέρι βοηθείας τείνει και η Γερμανίδα υπουργός Παιδείας Ανέτε Σαβάν στους νέους άνεργους της Ισπανίας που προσκαλώντας τους να «μαθητεύσουν» στη Γερμανία.

Ιδού και το ενθύμιον της υποταγής από την επίσκεψη του τοποτηρητή Φούχτελ με τους υποτακτικούς ιθαγενείς παράγοντες της Κρήτης που έσπευσαν να τον ακούσουν ευλαβικά:

Και μια υπενθύμιση σε κείνους που πιστεύουν πως η μνήμη χάθηκε απ’ το DNA μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου