Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Φούχτελ: «Ένας Γερμανός κάνει τη δουλειά που κάνουν τρεις Έλληνες»



Το γομάρι που οργώνει την Ελλάδα επιθεωρώντας το οικόπεδο και κλείνοντας δουλειές με τους πρόθυμους κατά τόπους δημαρχοπατέρες, άρχισε τις επιπλήξεις:
Γιατί έχετε τόσους υπαλλήλους στους Δήμους; Στη Γερμανία έχουμε λιγότερους, το ένα τρίτο από τους δικούς σας και η δουλειά βγαίνει ρολόι.
Γιατί έχετε τόσους παπάδες, τόσους δασκάλους, τόσους νεκροθάφτες, τόσες πουτάνες; Έβγαλε το μπολκάκι του και άρχισε το μέτρημα. Τους μετρά τους ξαναμετρά και πάντα περισσότερους τους βρίσκει.
Βρίσκει και τα σπίτια πολλά, οι Γερμανοί δεν δίνουν σπίτια να προικίσουν τα παιδιά τους, στα παπάρια τους τα γράφουν, ας κάνουν το κουμάντο τους όταν μεγαλώσουν τα μαλακισμένα.

Μην απορείτε για το θράσος του. Μόνο να απορείτε γιατί τόσο καιρό αρνείστε να παραδεχτείτε ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή. Ότι υπάρχουν διορισμένοι επιθεωρητές και κουμανταδόροι εδώ και 2 χρόνια στο ελληνικό έδαφος.
Αρνείστε να παραδεχτείτε ότι η χώρα μας δεν έχει πια εθνική κυριαρχία.
Και ότι αυτή που βρίσκονται σε κυβερνητικούς θώκους είναι απλώς οι Φιλιππινέζες των Γερμανών. Οι δωσίλογοι και γερμανοτσολιάδες υπηρέτες τους.
Όχι δεν ήταν υπερβολικός ο Παναγούλης, απλώς σας προειδοποίησε.

Πάντα σε μια κατεχόμενη χώρα κάποια στιγμή εμφανίζονται οι δυνάμεις αντίστασης.

Από: dailynews24
Σε επικριτικές δηλώσεις για τον αριθμό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα προχώρησε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, εντεταλμένος για την ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Φούχτελ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο και την Παρασκευή στο συνεδριακό κέντρο "Ν.Γερμανός" της ΔΕΘ, και ανέφερε αυτό το στοιχείο για να δείξει το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα με την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ απέναντι στη διαθεσιμότητα και κινητικότητα συναδέλφων τους που προωθεί η κυβέρνηση.

«Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Φούχτελ.

«Οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές εάν δεν υλοποιηθούν. Για τους ανέργους θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», είπε και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο είναι η μετεκπαίδευση. Όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του να μπορεί να αναζητήσει νέους δρόμους, να προχωρήσει με νέο σκεπτικό».
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θησαυρός που πρέπει να εκμεταλλευτούμε γιατί μέχρι τώρα το καθεστώς των ΟΤΑ και της Ευρώπης ήταν μόνο για θέματα χρηματοδοτήσεων. Τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει άλλο ρόλο», ανέφερε ο κ.Φούχτελ.

Ο κ. Φούχτελ σημείωσε πως «καμία χώρα που προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις δεν έχει χάσει». Όπως είπε, «και η Γερμανία που τόλμησε παλαιότερα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις τώρα έχει χαμηλό ποσοστό ανέργων». Ο κ. Φούχτελ συμβούλεψε στους Έλληνες «θάρρος και τόλμη για να μην βρεθείτε στη θέση των χωρών που δεν τόλμησαν».

1 σχόλιο:

  1. Όταν απελευθερωθεί η πατρίδα μας ο φούχτελ θα είναι κάπου στη γερμανία και θα τρώει λουκάνικα αν προλαβει να φύγει, 'οι δικοί μας' που τον υποστηρίζουν όμως...
    mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή