Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σε καλή μεριά



Οι υψηλές κεφαλές του ΔΝΤ και της Ευρώπης μαζί με τα δικά μας δουλικά, συνεδριάζανε και ξανασυνεδριάζανε για να δούνε τι θα γίνει με το χρέος μας κι αν θα μας σώσουν κι άλλο δανείζοντάς μας και αποφασίσανε πως θα συνεχίσουν να μας δανείζουνε (τα συμφωνημένα), επειδή σύμφωνα με τους λογαριασμούς τους, θα καταφέρει η Ελλάδα το 2020 να έχει το χρέος που είχε το 2009, όταν μας ανέλαβαν.

Μιας και μίλησα για υψηλές κεφαλές, σήμερα το πρωί ο Τσίπρας συναντήθηκε για τσάι στη Μεγάλη Βρετανία με τους πρέσβεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους έκανε κομπλιμέντα για να τον συμπαθήσουν, να δουν αυτοπροσόπως πως δεν τρώει ανθρώπους και να τον στηρίξουν αύριο που θα γίνει κυβέρνηση.
Γιατί αν δεν πάρεις το χρίσμα από τους ξένους για να γίνεις κυβέρνηση, από ποιον θα το πάρεις; Απ’ το λαό; Αυτός το πολύ-πολύ να σε ψηφίσει.

Ο Τσίπρας ως διεκδικητής της εξουσίας και αντίπαλον δέος των ξεπουλητάδων και των δωσίλογων που μα κυβερνούν, δεν συναντιέται με τους απεργούς των ΟΤΑ, τους χειμαζόμενους Έλληνες, τα πρωτοβάθμια σωματεία, το λαό, δεν μπαίνει μπροστάρης στην αντίσταση, όοοοοχι, συναντιέται και κάνει δημόσιες σχέσεις με τα υψηλά προσώπατα της διεθνούς σκηνής.
Το λαό, ποιος τον χέζει...
«Το θέμα είναι παιδάκι μου να σε συμπαθήσουν οι ξένοι. Οι δικοί σου θέλουν δε θέλουν, δικοί σου είναι σε συμπαθούν», όπως έλεγε και η γιαγιά μου.

2 σχόλια:

  1. Μας τον κακομαθαίνετε κύριε πρέσβη μας :)
    mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοφή η γιαγιά. Όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες. Ο Αλέξης μαθαίνει εύκολα τα τερτίπια της εξουσίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή