Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Θα πάρετε λίγη γαλλική φινέτσα μεσιέ;



Η εικόνα αυτή υπάρχει ως εξώφυλλο στον επίσημο λογαριασμό της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας σε Facebook και Twitter. Δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιος είναι πιο γελοίος από τον άλλο.
Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στο Διαδίκτυο και τους γύρω δρόμους για την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ, ενός κοτζαμάν προέδρου Υπερδύναμης στην Ελλάδα. Για το συμβολισμό, τη χρησιμότητα, τις κρυφές ή φανερές βλέψεις της Γαλλίας, την ανάγκη δόμησης συνεργασιών και συμμαχιών με τις Μεγάλες Δυνάμεις κλπ.
Ατέλειωτη φλυαρία ανάμεσα στους υποστηρικτές της αναγκαιότητας στήριξης μεγάλων φιλελλήνων (κατά δήλωσή τους) προς τη χώρα μας και τους επικριτές τους. Αυτούς που βλέπουν με σκεπτικισμό τέτοιου είδους υψηλούς προσκεκλημένους από μια χώρα που βρίσκεται σε φάση αναγκαστικής κατάσχεσης με τους πιο εθελόδουλους κυβερνήτες από κτήσεως ελληνικού κράτους.

Κανείς και από τους μεν και από τους δε, δεν σκέφτηκε να θέσει το εξής απλό ερώτημα: Τον πρόεδρο της Ισλανδίας γιατί δεν τον κάλεσε ποτέ κανείς σε τούτη τη χώρα;
Τον πρόεδρο της Ισλανδίας γιατί ποτέ κανείς από τους ηγέτες των πολιτικών δυνάμεων (κυβερνητικών και αντιπολιτευτικών), δεν πήγε έστω να τον επισκεφτεί;
Ψώρα έχει ο άνθρωπος ή βρίσκεται μακριά;
Οι ισλανδοί δεν έχουν να μας δώσουν τίποτα;

Είδατε που όλα έχουν μια εξήγηση;
Όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας. Με ποιους θέλεις να οριοθετήσεις τις συμμαχίες σου και για ποιο σκοπό.
Πόσο πουλημένος και ξενόδουλος είσαι.
Όλα τα άλλα είναι κουβέντες κομμωτηρίου…

1 σχόλιο: