Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Άνοιξη, με τις μυρωδιές απ’ τους νερατζανθούς να σε ξεσηκώνουν…



Τα χελιδόνια έφτασαν μαζί με την άμμο απ’ τη Σαχάρα, η άνοιξη εισβάλλει ορμητική, η τρόικα καταφτάνει, το κούρεμα των καταθέσεων έρχεται στην Ελλάδα και η ευρωζώνη πλέει τα λοίσθια.

Άλλη μια τέτοια άνοιξη, λίγο πριν την κατάρρευση του Μετώπου, οι Δυνάμεις κατοχής προχωρούσαν στα πιο ειδεχθή εγκλήματα εις βάρος των κατακτημένων χωρών και στις πιο μεγάλες λεηλασίες.
Οι κατακτητές βλέποντας το τέλος να πλησιάζει, φρόντιζαν να μαζέψουν όλο το "χαρτί" και να το πάρουν στην πατρίδα τους, βγάζοντας τη λύσσα τους πάνω στους αδύνατους, σ’ αυτούς που άφηναν πίσω, υποχωρώντας. (Δίστομο, Ντεβλώ κλπ).

Οι Γερμανοί για άλλη μια φορά φροντίζουν να μαζέψουν ό, τι μπορούν σε μετρητά και σε είδος, από τις κατακτημένες χώρες. Δεν έχει πια σημασία αν είναι Νότος ή Βορράς. Αν είσαι εχθρός ή σύμμαχος. Το Λουξεμβούργο ήδη έχει χάσει τον ύπνο του. Αρκεί να μετατρέψουν σε χρυσό τα αποθέματα της Κεντρικής τους Τράπεζας, να αποθηκιάσουν σε νομισματικό είδος με σίγουρη αξία το έχει τους. Ήδη στη Bundesbank έχουν μαζέψει 3.800 τόνους χρυσό.

Τούτη την άνοιξη θα κριθούν πολλά.
Όλα θα κριθούν από το ποιος θα κάνει πρώτος το βήμα για τη Μεγάλη Έξοδο.
Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι της Ευρώπης αγωνιούν και περιμένουν το ξημέρωμα.
Μόνο που τα πιο μεγάλα εγκλήματα γίνονται την πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας, λίγο πριν να ξημερώσει.  (L'heure la plus sombre de la nuit est celle juste avant l'aube).

Εν αναμονή ενός ακόμα εγκλήματος οι υποψιασμένοι κάτοικοι τούτης της χώρας, περιμένουν και εξοπλίζονται. Οι υπόλοιποι εξακολουθούν να κοιμούνται. 
Το τέλος θα τους βρει στον ύπνο.

2 σχόλια:

  1. Οχι αλλος Ρημαγμενος Απριλης!Ο Γολγοθας δε μας ταιριαζει!Καλη (ΕΠ)ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αυτος ο Απρίλης δε θα έχει ούτε την ψευδαίσθηση του πασχαλινού δώρου. Καταργημένο είναι. Θα την περάσουμε σα μια συνηθισμένη Κυριακή.

      Διαγραφή