Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η κυβέρνηση σε πλήρη πανικό: Αφαιρεί τίτλους τιμής!



Ήταν Είκοσι οχτώ Μαρτίου του 1969. Ο Γιώργος Σεφέρης σπάει τη σιωπή του και τοποθετείται για πρώτη φορά δημόσια εναντίον της δικτατορίας στην Ελλάδα με την περίφημη δήλωσή του στο BBC:

Τις επόμενες μέρες η Χούντα του αφαίρεσε τον τίτλο του πρέσβη επί τιμή, καθώς και το δικαίωμα χρήσης διπλωματικού διαβατηρίου.

Γιατί το θυμηθήκαμε αυτό σήμερα; Γιατί την ίδια τακτική της φίμωσης και της εκδικητικότητας εναντίον όσων επώνυμων συμπολιτών μας τάσσονται κατά της σημερινής Χούντας, όσων κάνουν δηλώσεις στο εξωτερικό, εφαρμόζουν οι σημερινοί κυβερνώντες.

Πληροφορούμαστε λοιπόν σήμερα, πως με Προεδρικό Διάταγμα αφαιρείται ο τίτλος του επί τιμή πρέσβη, που είχε απονεμηθεί στον μέχρι πρότινος Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) και μέλος του ΕΠΑΜ, πρέσβη κ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερε στην Πατρίδα και στο Διπλωματικό Σώμα ως πρέσβης!

Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος είναι ο άνθρωπος που με τις συνεντεύξεις του στην εφημερίδα Millstone του Καναδά πρόσφατα, δημιούργησε πάταγο στο ελληνικό κοινό όταν αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε στην ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών «Academi» γνωστή ως «Blackwater», την προστασία της ελληνικής Βουλής.
Η συνέντευξη στην εφημερίδα, εδώ
και η μετάφρασή της εδώ

Μερικές δηλώσεις ακόμα του «ενοχλητικού» πρέσβη σχετικά με την ΑΟΖ, την υφαλοκρηπίδα, το οικονομικό αδιέξοδο στην Ελλάδα κ.ά., στο Ράδιο 984 του Ηρακλείου και την εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη:

Όταν η τρικομματική κυβέρνηση που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μας αποδείξει ότι ανήκει στο «δημοκρατικό» τόξο, αφαιρεί τίτλους τιμής από ανθρώπους που υπηρέτησαν την πατρίδα επειδή εκφράστηκαν ελεύθερα, τότε η κυβέρνηση αυτή βρίσκεται σε πλήρη πανικό.

Είναι μετρημένες οι μέρες της…

2 σχόλια:

  1. Πολύ σημαντική δουλειά έκανες. Είδα την είδηση στην ανακοίνωση του ΕΠΑΜ και πραγματικά σηματοδοτεί κάτι αντίστοιχο με την περίοδο της Χούντας.

    Θα το προτείνω από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πιάσαν τόσα νεύρα από όταν το έμαθα, που έψαχνα 2 ώρες για να βρω το υλικό...
      Σ' ευχαριστώ.
      :)
      Ελπίζω να ασχοληθεί και κάποιος από τους αριστερούς να αναδείξει το θέμα. Γιατί προς το παρόν μόνο για τον Πρετεντέρη βγάζουν ανακοινώσεις...

      Διαγραφή