Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Καλοκαίριασε



Καλό καλοκαίρι που ξεκίνησε κι επίσημα τις προάλλες.

Ένα καλοκαίρι ξεθωριασμένο και παρακμιακό, σ’ ένα τόπο χρεοκοπημένο που αναμένει τα 17 εκατομμύρια των ξένων παραθεριστών σαν το ζήτουλα, μπας και  κονομήσει κάνα ψιλό για να βγάλει τη μέρα.
Ένα καλοκαίρι με κλειστή τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία μετά από 75 χρόνια συνεχούς λειτουργίας ακόμα και σε περιόδους πολέμου και χούντας. Με ένα τηλεοπτικό τοπίο που μονοπωλείται πλέον αποκλειστικά από σκουπίδια.

Μια κυβέρνηση που της δίνει το φιλί της ζωής ο άλλος συμπρωταγωνιστής στη νεότερη ελληνική τραγωδία κατά την εποχή της μεταπολίτευσης.
Ένας κύκλος μοιάζει να κλείνει με τους δυο πρωταγωνιστές του δράματος μαζί στη σκηνή. Σημαδιακό.  Για να μην κουραζόμαστε να τους γυρεύουμε όταν θα τους πάρουμε φαλάγγι.
Ο άλλος αρουραίος, ο μικρός, πρόλαβε και πήδηξε από τη μαούνα για να γλυτώσει το τομάρι του. Τώρα θα το παίξει ήρωας στα στερνά και θα ανεβεί στο πρώτο καράβι που θα συναντήσει μπροστά του και οδεύει με σιγουριά προς το λιμάνι. Το μόνο σίγουρο είναι πως το καράβι θα τον περιμαζέψει. Περιμαζεύει ό, τι σαβούρα του λάχει στο διάβα του. Από προοδευτική αλληλεγγύη υποθέτω.

Στο μεταξύ ο κόσμος ξεσηκώνεται και πολεμά την αδικία και την απελπισία από τη μια άκρη της υδρογείου μέχρι την άλλη. Από τη Βραζιλία μέχρι τη Βουλγαρία και την Τουρκία στη γειτονιά μας.
Δεν ξέρω αν κι εκεί ο πληθυσμός είναι χωρισμένος σε αριστερούς και δεξιούς. Και αν προβαίνουν σε διαφορετικές διαδηλώσεις για να μη μολύνει ο ένας τον άλλο. Εγώ πάντως, δεν τους βλέπω χώρια.
Το αισιόδοξο είναι ότι εδώ ολοκλήρωσαν τα παιδιά της πανελλήνιες και δεν κινδυνεύουν να τα αφήσουν στα κρύα του λουτρού καλοκαιριάτικα οι τρισκατάρατοι οι καθηγητές που σήκωσαν στα καλά του καθουμένου μπαϊράκι.

Ώρα να πακετάρουμε τα μπογαλάκια μας και να πάμε διακοπές στα πεθερικά  ή σε κάνα συγγενή στο χωριό.
Ιδανικός καιρός να απεργήσει όποιος γουστάρει. (Αρκεί να μη βλάπτει τον τουρισμό, βεβαίως).

Το καλοκαίρι μας παραφυλάει στη γωνιά και μας κλείνει το μάτι μόρτικα.

3 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην το είπες και να μην με κάλυψες.....
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΗ!!

    ΣΕ ΦΙΛΩ ΓΛΥΚΑ!
    Ας πούμε και καλό καλοκαίρι, μπορεί και να είναι(για κάποιους τουλάχιστον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό καλοκαίρι σε όλους τους φίλους και εύχομαι να καταφέρουν να ξεσκάσουν σε διακοπές όσο το δυνατόν περισσότεροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή