Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Το φως που καίει



Η είδηση αναφέρει πως ετοιμάζεται από το Δημόσιο και την Εκκλησία της Ελλάδος σύσταση Εταιρείας για την εκμετάλλευση και την «αξιοποίηση» της ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας στο πρότυπο του ΤΑΙΠΕΔ(;) Δεδομένου ότι το 1/3 περίπου της ελληνικής γης είναι σε καθεστώς εκκλησιαστικό, μπορούμε να φανταστούμε όλοι σε τι χέρια θα καταλήξει σύντομα και η γη αυτή, από λίμνες και δάση, μέχρι βοσκοτόπια και κορακοβούνια (ιδανικό μέρος φύτεψης ανεμογεννητριών και λοιπών «πράσινων» παλουκιών) .

Εύχομαι γρήγορα να γίνει αυτό καθώς και σύντομα να κόψουν τη μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος.
Μόνο τότε θα κάνουν αυτό που θα έπρεπε να είχαν κάνει οι παπάδες εδώ και 3 χρόνια: να αρχίσουν δηλαδή να κηρύττουν από τον άμβωνα εναντίον της κατοχής και υπέρ της ελευθερίας της πατρίδας μας. Μπας και ξεστραβώσουν το κοπάδι των γερόντων, των αγροτών και λοιπών λαϊκών που τους ακολουθεί και τους ξεσηκώσουν. Γιατί μέχρι σήμερα (εκτός ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων), οι άνθρωποι της Εκκλησίας παραμένουν βουβοί στην κατεδάφιση της πατρίδας μας. Και συνένοχοι. Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά στην ελληνική Ιστορία, τον όρο: εκκλησιαστικός δωσιλογισμός.

Στην πραγματικότητα οι εκπρόσωποι της εκκλησίας θα έπρεπε να είναι σαν αυτόν τον αγιορείτη μοναχό τούτες τις μέρες που η πατρίδα και ο λαός μας ματώνει. Με τον πυρσό στο χέρι, έτοιμοι να ανάψουν φωτιές και να φωτίσουν μυαλά και συνειδήσεις.
Να μας δείξουν τον τρόπο να υπερασπιστούμε, όπως αυτός, το σπίτι μας από τους εισβολείς- καταπατητές -κατασχέτες και λογής πλιατσικολόγους.

Να μας δείξουν τον τρόπο για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας που ξεπουλιέται σα σφαχτάρι.

2 σχόλια:

  1. Οπως τα λες καλη μου φιλη!Οι παπαδες ειναι απο τα χαιδεμενα παιδια του συστηματος,εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων!Ειχα την τυχη να γνωρισω τον υπεροχο παπα-Γερμανο,το θρυλικο καπεταν-Ανυπομονο,που με 'ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ"ΠΟΛΕΜΗΣΕ διπλα στον πρωτοκαπετανιο Αρη,τους κατακτητες της πατριδας!Ηταν ενας γλυκυττος ανθρωπος με ανοιχτο μυαλο που λατρευε τους νεους και ζουσε λιτα.Πανω απο το στενο σιδερενιο κρεβατι του ειχε την εικονα του Χριστου και τη φωτογραφια του Αρη!Ποσο διαφορετικα θα ηταν τα πραγματα αν ολοι οι παπαδες του εμοιαζαν! Καλο μηνα! ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι λες αγαπητό μου παιδί; Αυτοί τρώνε τα περισσότερα (είναι πολλά τα λεφτά Άρη!) κράτος εν κράτει κι ύστερα ΛΕΝΕ ότι κοινωνούν και νηστεύουν κιόλας! Τόσο εκφυλισμένοι, τιποτένιοι θα έλεγα.. Με σύγχισες νυχτιάτικο. Χαχα! Σε φιλώ γλυκά και καλό μήνα (μακάρι..) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή