Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό

To τι αντικομουνισμός έχει να πέσει δε λέγεται.
Το πανηγύρι έχει ήδη αρχίσει εδώ και κάμποσο καιρό σε όλο τον κόσμο, αλλά εδώ στην Ελλάδα τα πράγματα μιλάνε πια με λίγο πιο "κόκκινη" γλώσσα και αυτό δεν πρόκειται να περάσει έτσι.
Για προληπτικούς λόγους την περασμένη Κυριακή (ημέρα εκλογών!) ο Πάσχος στην Καθημερινή έκανε δήθεν επίθεση στον Ριζοσπάστη, ενώ βασικά έδινε "πληροφορίες και υλικό" για τα εγκλήματα των μπολσεβίκων εναντίον των λαών του κόσμου!Και η πηγή του ήταν ένα ντοκιμαντέρ που όλως τυχαίως προέβαλε η ΕΡΤ πριν τις εκλογές προκαλώντας ακόμη και την αντίδραση της κυβέρνησης της Ρωσίας, που ως γνωστόν δεν είναι πια κομμουνιστική!
Τώρα που έρχονται οι μπολσεβίκοι -μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής- φαντάσου τι έχει να γίνει.
Τι αρχιπέλαγα Γκουλάγκ, τι δίκες της Μόσχας, τι βασανιστήρια αντιφρονούντων, τι προδοσίες και εγκλήματα των απανταχού κομμουνιστών...έχει να γίνει πανικός.
Μέχρι γκέι και παιδόφιλους μπορεί βγάλουν το Μάρξ, το Λένιν και το Βελουχιώτη!
Αρκεί να γίνεται δουλειά.
Όλα τα άρρωστα σενάρια, όλων των εποχών θα βγουν από τα συρτάρια.
Γιατί μπορεί η ιστορία να τέλειωσε και να μην πρέπει να θυμόμαστε την Εθνική  Αντίσταση ή το Πολυτεχνείο-δεν είμαστε για τέτοια τώρα-, αλλά τα εγκλήματα των κομμουνιστών πρέπει να τα μάθουμε απ' έξω κι ανακατωτά, νε-ρά-κι! Να γίνουμε ξεφτέρια.
Μόνο που για αυτούς που ψάχνουν -και αυτοί είναι και οι πιο επικίνδυνοι για το σύστημα- θα είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουν και ένα σωρό άλλα υπέροχα από τους αγώνες που έγιναν από κάποιους πρωτοπόρους τρελούς για να αλλάξει ο κόσμος. Ένα σωρό χρήσιμες επιστημονικές θεωρίες για την μετεξέλιξη του κόσμου και για τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού που έχουν εξαντληθεί.
Οπότε προσοχή στα μπούμεραγκ...

Αυτό που θα πώ για την ώρα είναι ότι εννοείται ότι όποιος θέλει να βρεί λάσπη, θα βρει!
Λάθη ή και εγκλήματα υπάρχουν ένα σωρό, ειδικά σε περιόδους σκληρές όπως ο πόλεμος ή ο εμφύλιος όπου φυσικά ο "διάλογος" γινόταν εκατέρωθεν με μαχαίρια και κουμπούρια.
Όμως οι κομμουνιστές του τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να απολογηθούν για το '30 ή το 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ ή τη 12η ολομέλεια ή ότι έγινε και πέρασε! Όπως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κοκορεύονται για ηρωισμούς άλλων που τώρα δυστυχώς είναι ¨αλλού".
Το τώρα και το αύριο θα έχουν τόσο πολλά και κρίσιμα "επεισόδια" που όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν το ρόλο τους και να κριθούν.
Το χθες προσφέρεται μόνο για έμπνευση ή για να κρατήσουμε σημειώσεις από την τεράστια ιστορική πείρα.
Το αύριο όμως και το τώρα είναι εδώ μαζί μας και αυτά  είναι που προσφέρονται για δράση.
Όπως εδώ μαζί μας είναι και η ταξική μας κοινωνία, η έτσι κι αλλιώς χωρισμένη είτε το θέλουμε είτε όχι.
Όπως και ο αγώνας για έναν καλύτερο και δίκαιο κόσμο.
Όπως και ο κομμουνισμός που τριγυρίζει στους σκοτεινιασμένους δρόμους και χαμογελάει κρυφά με αισιοδοξία.

Κι όπως υπέροχα λέει ο Μπ.Μπρεχτ

"Είναι λογικός, καθένας τον καταλαβαίνει. Ειν' εύκολος.
Μια και δεν είσαι εκμεταλλευτής, μπορείς να τον συλλάβεις.
Είναι καλός για σένα, μάθαινε γι' αυτόν.
Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό.
Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα.
Οι εκμεταλλευτές έγκλημα τον ονοματίζουν.
Αλλά εμείς ξέρουμε:
Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος.
Δεν είναι παραφροσύνη, μα
Το τέλος της παραφροσύνης.
Δεν είναι χάος
Μα η τάξη.
Είναι το απλό
Που είναι δύσκολο να γίνει."

Σημ. Ανατολής:  Επί «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ η ΕΡΤ προβάλλει αυτά τα άθλια αντικομουνιστικά κατασκευάσματα. Κι επί «επάρτης» κυβέρνησης Καραμανλή, η ΕΡΤ προβάλλει το 2006 το εκπληκτικό βρετανικό ντοκιμαντέρ: “The hidden war”, «Ο Μυστικός Πόλεμος». Ένα ντοκιμαντέρ για την Κατοχή, τα Δεκεμβριανά και τον Εμφύλιο, που αποκάλυπτε πολλά για το ρόλο των Άγγλων , ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο, που γυρίστηκε το 1986 και είχε απαγορευτεί! η επαναπροβολή του στην Αγγλία όσο και η πώλησή του στο εξωτερικό και  που καταστράφηκε! Η δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ κόστισε σχεδόν την καριέρα της παραγωγού (Jane Gabriel), όσο και του Τζέρεμι Ισαακς, ενός από τους συντελεστές του και πρώτου διευθυντή του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Channel 4 που το είχε μεταδώσει. Όταν αργότερα βρέθηκε υποψήφιος για την θέση του γενικού διευθυντή του BBC, κόπηκε επειδή είχε επιτρέψει την προβολή του απαγορευμένου ντοκιμαντέρ...
Ε, λοιπόν το ντοκιμαντέρ αυτό προβλήθηκε (αφού βρέθηκε η μοναδική κόπια που είχε διασωθεί) από την ΕΡΤ και την εκπομπή Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα, τον Απρίλιο του 2006!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου