Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

‘Εκτη δόση, αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας.


Αναβολή της έκτης δόσης από την Τρόικα που ήταν να δοθεί στην Ελλάδα αρχές Οκτώβρη, μετά πήγε τέλη Οκτώβρη και τώρα μετατέθηκε για Νοέμβριο.
Τόσο ο κ. Γιούνκερ, όσο και ο Ολι Ρεν έσπευσαν πάντως να διαβεβαιώσουν πως η αναβολή της εκταμίευσης δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα πληρωμών στην Ελλάδα, ούτε πρόκειται να τεθεί ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ούτε φυσικά θέμα χρεοκοπίας της χώρας.

Θυμάσαι Αντρέα;
Μην ανησυχείτε δεν πρόκειται για χρεοκοπία, μας διαβεβαιώνουν οι τοκογλύφοι και οι εδώ διαχειριστές τους.
Απλώς αγοράζουν χρόνο. Για να μας ρουφήξουν το αίμα όσο περισσότερο μπορούν μέχρι τότε. Να μην αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα.
Να προλάβουν να απολύσουν, να ξεπουλήσουν, να φτυνήνουν κι άλλο την προς πώληση εργατική δύναμη των Ελλήνων (δημόσιων και ιδιωτικών, όλοι το ίδιο θα πληρώνονται). Ήδη απαιτούν από τα κυβερνητικά ανδρείκελα να μειώσουν τον κατώτατο μισθό πιο κάτω από τα 750 ευρώ (μεικτά).
Να κατατεθεί το ενιαίο μισθολόγιο.
Να βάλουν καμιά τρακοσαριά νέους φόρους.
Να προλάβουν. Να μετατρέψουν τη χώρα σε Ζιμπάμπουε.
Για να έρθουν μετά οι διεθνείς επενδυτές, οι «σωτήρες» να γεμίσουν τη χώρα με φάμπρικες απ’ άκρη σ’ άκρη. Να φάνε ένα κομμάτι ψωμί οι πεινασμένοι ιθαγενείς και να πούνε κι ευχαριστώ.
Η Κίνα πέφτει κομματάκι μακριά στους γαλλογερμανούς επιχειρηματίες. Ενώ η Ελλάδα τι είναι; Ένα τσιγάρο δρόμος.

Σε γενικές γραμμές  οι κύριοι Γιούνκερ και Ολι Ρεν  κατέστησαν σαφές ότι με τα μέτρα  που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση  το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας  θα κλείσει το 2011 στο αποδεκτό για τις Βρυξέλλες 8,5% του ΑΕΠ και θα συνεχίσει την καθοδική πορεία του το 2012, οπότε η Ελλάδα θα επιτύχει, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, πρωτογενές πλεόνασμα.

Σε ό,τι αφορά το 2013 και το 2014 οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες  άφησαν να εννοηθεί ότι ενδεχομένως θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα*.

*Πρόσθετα μέτρα: Θα θεσπιστεί δια νόμου η ευθανασία στους συνταξιούχους ούτως ώστε να μην τους πληρώνει το κράτος τζάμπα για να κάθονται ή να ‘ναι κλινήρεις, 
θα νομοθετηθεί στη θέση του μισθού το χαρτζιλίκι δηλ. ο εργοδότης θα δίνει ό, τι προαιρείται στον εργαζόμενό του, 
το ποδήλατο θα θεωρείται τεκμήριο διαβίωσης και 
θα υποχρεωθεί δια νόμου η οικογένεια που έχει δύο τέκνα να βγάζει το ένα στη βίζιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου