Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Μήπως να δοκιμάζαμε σε άλλη γλώσσα; Στη νοηματική ίσως;

Από τις 22 Φεβρουαρίου το ΕΠΑΜ έχει απευθύνει ανοικτή επιστολή- κάλεσμα σε 10 αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και κινήματα για ενωτική δράση απέναντι στην λαίλαπα των κατοχικών δυνάμεων, ντόπιων και ξένων.
Όλόκληρη η επιστολή είναι η παρακάτω καθώς και οι αποδέκτες:
logo-epam
Προς :
 1.  Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας
 2.  Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
 3. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
 4. Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
 5. Δημοκρατική Αριστερά
 6. Άρμα Πολιτών
 7. Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα
 8. Οικολόγοι – Πράσινοι
 9. Δημοκρατική Αναγέννηση
 10. Πρωτοβουλίες Πολιτών, Λαϊκές Συνελεύσεις, Κινήματα και Μέτωπα Πολιτών
Οι πρόσφατες ραγδαίες εξελίξεις που δρομολογεί το καθεστώς υποτέλειας για τη διασφάλιση των απαιτήσεων και των συμφερόντων των τοκογλύφων δανειστών και του παρασιτικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα μας σε πλήρη υποταγή και διάλυση και το λαό σε ολοκληρωτική εξαθλίωση μας θέτουν αντιμέτωπους με την ιστορική ευθύνη που έχουμε όλοι μας να συστρατευθούμε για να αποτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων. 

Παράλληλα έχουμε τη μοναδική ιστορική ευκαιρία εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας να αποτρέψουμε με την ενωτική δράση μας τα υποχθόνια αυτά σχέδια.
Οφείλουμε επίσης να δηλώσουμε δημόσια προς τους επίσημους εκπροσώπους των δανειστών Τρόικα, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ιδιώτες διαπραγματευτές «αναδιάρθρωσης» του χρέους (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο) ότι τα σχέδια που επιχειρούν να προωθήσουν ως αποφάσεις της παράνομης κυβέρνησης και του απαξιωμένου κοινοβουλίου της χώρας μας, δεν πρόκειται να αναγνωρισθούν από τον ελληνικό λαό και θα ανατραπούν με την κατάκτηση της εξουσίας από αυτόν. Ούτε η επικείμενη συμφωνία με τους Δανειστές και η νέα δανειακή σύμβαση ούτε τα νέα μνημόνια που θα την ακολουθήσουν.

Δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε ούτε να επιτρέψουμε την εγκαθίδρυση της νέας Συνθήκης – φυλακής για τη Σταθερότητα και την Οικονομική Διακυβέρνηση ούτε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης που θα καταστήσουν πλέον απροκάλυπτα ολόκληρη την «Ευρωπαϊκή Ένωση» ένα ολοκληρωτικό μηχανισμό ηγεμονίας του τοκογλυφικού και μεγάλου κεφαλαίου και θα μας αλυσοδέσουν οπισθάγκωνα.
Τέλος απευθυνόμαστε προς τους ιδιώτες επενδυτές, τραπεζίτες και δανειστές και τους προειδοποιούμε ότι θα χάσουν τα λεφτά τους επενδύοντας στη λεηλασία αυτής της χώρας και στην υποδούλωση του ελληνικού λαού.

Η κοινή δήλωση όλων των δυνάμεων που έχουμε συνεπή στάση απέναντι στο μνημόνιο την οποία σας καλούμε να συνδιαμορφώσουμε δεν σηματοδοτεί κάποια ευρύτερη συνεργασία που θα αναστείλει την αυτοτέλεια των πολιτικών και ιδεολογικών προταγμάτων και των δράσεων μας. Μπορούμε να διατηρήσουμε στο πλαίσιο αυτό ο καθένας μας τη δική του ερμηνεία και οπτική για την κοινωνική κατάσταση και τα ιδιαίτερα προτάγματά μας για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Με την κοινή μας δήλωση δεσμευόμαστε απέναντι στον ελληνικό λαό συμπράττοντας ισότιμα να κινητοποιηθούμε και να ενεργοποιήσουμε τις μέγιστες δυνάμεις του για να εξουδετερώσουμε την πύρινη λαίλαπα που έρχεται ακάθεκτη να τον εξοντώσει χωρίς κανένα έλεος. Έχουμε χρέος να σταματήσουμε εδώ και τώρα την ελεύθερη πτώση, την κοινωνική διάλυση, τη γενοκτονία που μας επιφυλάσσουν.
22/2/2012

Η πρώτη απάντηση που δόθηκε στο κάλεσμα αυτό είναι από την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών (Σπίθα) και είναι αυτή:

http://3.bp.blogspot.com/-8K58mCqC2wM/Te3ik0gwuyI/AAAAAAAAAJ4/KStipUFCdZ8/s250/spitha-logo.jpg
Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών (Σπίθα)
Ημερομηνία:Tue, 28 Feb 2012 16:45:03 +0200
Από:Σπίθες ΚΑΠ < sparks@spitha-kap.gr>;
Θέμα:Re: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΠΑ.Μ)
Προς: info@epam-hellas.gr
 
Παρακαλούμε να εξαιρέσετε άμεσα το Κ.Α.Π αλλά και τον κ.Θεοδωράκη απ' την λίστα των επαφών σας.
Δεν επιθυμούμε να λαμβάνουμε καμία ενημέρωση απο το Ε.ΠΑ.Μ η τον κ.Καζάκη.
Κ.Α.Π

Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στην Ιστορία σε περιπτώσεις εθνικού κινδύνου, όπου έθνος και λαός βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο καταστροφής ή τυρρανίας, το φαινόμενο του κατακερματισμού των πολιτικών δυνάμεων, οι αποκλεισμοί, η διχόνοια αντί της ενότητας, η ολιγωρία κι ένα σωρό άλλες ακατανόητες και παιδαριώδεις ενέργειες. 
Πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις στάθηκαν ανάξια μπροστά στην Ιστορία. Και εν τέλει εκ του αποτελέσματος οι πράξεις τους κρίθηκαν  ύποπτες και επικίνδυνες γιατί στο τέλος λειτούργησαν εις όφελος του εχθρού.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το τελευταίο διάστημα διανύουμε άλλη μια τέτοια θλιβερή και σκοτεινή  περίοδο, όπου η χώρα έχει μεταβληθεί σ' ένα απέραντο ίδρυμα αυτιστικών και απ' έξω ο εχθρός προελαύνει.

Μείναμε μόνοι μας στις πολεμίστρες φίλε, 7.000 ψυχές, να υπερασπιστούμε την Πόλη. Οι άλλοι 300.000 άντρες έχουν καταφύγει στα μοναστήρια και έχουν φορέσει το ράσο. Προσεύχονται και γεμίζουν τις κοιλιές. 
Οι Ανθενωτικοί κάνουν πάρτι. «Καλύτερα να βασιλέψει στο κέντρο της Πόλης το φέσι των Τούρκων, παρά το λατινικό (παπικό) καπέλο», "Κρειττότερόν εστιν ειδέναι εν μέση τη πόλει φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν".

Κι απέξω οι στρατιές του Μωάμεθ πλησιάζουν τη Βασιλεύουσα. Μόνο που η "βίζιτα" θα αποδειχτεί αρμένικη. Κρατησε 400 χρόνια...

1 σχόλιο:

 1. ε ρε γλεντια ο Βενιζελος με τον Πάγκαλο... καλα μας κανουν, τα θέλει ο τροφαντός μας κωλαράκος τελικά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή