Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Μμμ! τι ωραία που μυρίζει η σοκολάτα! Σα μωρό μυρίζει.



Μετά το αλογίσιο κρέας που φάγαμε εν αγνοία μας ανακατεμένο και αλεσμένο με κιμάδες και λογής αλλαντικά, τώρα πληροφορούμαστε την εξής αποτρόπαια είδηση: Μας έχουν ταΐσει και αλεσμένα ανθρώπινα έμβρυα σε διάφορες σκατοτροφές συσκευασμένες, τα οποία προστέθηκαν στα φαγιά ως ενισχυτικό γεύσης!!!
Με το ζόρι διάβασα το άρθρο μέχρι το τέλος, τόση ήταν η αηδία μου.
Οι εταιρίες που εμπλέκονται φαίνεται να είναι οι Pepsico, Kraft Foods και Nestle. (Ναι, η γνωστή Νεστλέ που αν είχαμε λιγάκι καταναλωτική συνείδηση, πολιτική ευαισθησία και αυτοσεβασμό, θα την είχαμε κλείσει λόγω μπουκοτάζ. Μόνο οι απόψεις του προέδρου για το νερό, αρκούσαν. Εδώ και εδώ).

Είναι άγνωστο ως πού θα φτάσει ο αρρωστημένος εγκέφαλος των κερδοσκόπων.
Όταν έμαθα για το αλογίσιο κρέας είχα αναρωτηθεί αν θα μας ταΐσουν και πτώματα.
Το μόνο που μπορεί να μας σώσει από το να μεταλλαχτούμε ως είδος (εμείς και τα παιδιά μας, κυρίως τα αγέννητα) σε κανίβαλους ή ανθρώπους με χαλασμένο DNA, εξαιτίας των σκουπιδιών και των χημικών που μας ταΐζουν, είναι να κόψουμε τελείως τα συσκευασμένα τρόφιμα. Να καταναλώνουμε μόνο οτιδήποτε φρέσκο φαγητό μπορούμε να μαγειρέψουμε εμείς. Ή να συντηρήσουμε οι ίδιοι τα φαγητά μας για μελλοντική χρήση. Όπως έκαναν στην παραδοσιακή κοινωνία. Οι μαρμελάδες να είναι από τα χέρια μας, το ίδιο και τα γλυκά, οι ντοματοπελετέδες, οι πίτες, τα παστά κλπ

Στον κατάλογο που εμπεριέχεται στο άρθρο, τρόμαξα με τη μαγιονέζα (την αγόραζα για κάποιες σαλάτες) και το τυρί φιλαδέλφεια (το έβαζα στο τζης κέικ).
Τα υπόλοιπα σκατολοίδια δε με αφορούν, δεν είμαι από αυτούς που αγοράζουν έτοιμες τροφές. Απεχθάνομαι τα πακεταρισμένα/συσκευασμένα τρόφιμα λόγω των συντηρητικών.  
Από εδώ και πέρα μαγιονέζα από τα χεράκια μου με κροκάδι, λεμόνι και λάδι και αντί του αμερικάνικου κρεμότυρου, ανθότυρο κρητικό.

Πρόσφατα έμαθα για το τι περιέχει ο Νες καφέ (της κυρα-Νεστλέ παρασκεύασμα κι αυτός) και έφριξα. Τον έκοψα. Μου έφερνε αϋπνίες και τρεμούλα άλλωστε.

Ο Θεός να μας λυπηθεί. Δε νομίζω να ήμασταν ποτέ ξανά σε ανάλογη φάση της ιστορίας τόσο έρμαια των κερδοσκόπων και των αρρωστημένων εγκεφάλων.
Που ενώ νομίζαμε ότι ζούσαμε σε ένα καταναλωτικό παράδεισο έχοντας κλέψει το κέρας της Αμάλθειας που αναβλύζει αδιάκοπα τροφές, ανακαλύψαμε τελικά ότι είμαστε έγκλειστοι σε μια εφιαλτική φυλακή που αντί για τοίχους έχει βουνά από κονσέρβες, μουστάρδες, πατατάκια, σαλάμια, μπουκάλια και σοκολάτες.
Ο τροφοπαράδεισος δεν είναι τίποτα άλλο, από μια φαρμακαποθήκη.

(Πατήστε πάνω στις κόκκινες φράσεις. Είναι λινκ)

2 σχόλια:

  1. Γι' αυτό οι γενιές των γονιών μας άντεξαν στις κακουχίες. Γιατί, αν μη τι άλλο, έτρωγαν αληθινές τροφές. Αηδία έπαθα, αλλά είμαι πολύ λαίμαργο άτομο, κυρίως με κάτι πατατάκια και δεν συμμαζεύεται.. Δε με βλέπω να τη βγάζω καθαρή!
    Ο τίτλος του κειμένου φοβερός!
    **Εσύ παιδί μου μόνο Κρητική κουζίνα, τι το ψάχνεις;! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς μου έχει περάσει η επιθυμία για τα συσκευασμένα φαγητά (πατατάκια, κονσερβοειδή, μπισκότα, γλυκά συσκευασμένα κλπ).
      Ευτυχώς μου αρέσει να μαγειρεύω και να φτιάχνω γλυκά.
      Πώς λέμε κορίτσι για σπίτι, αλλά κανένα αρσενικό δεν έχει στραβωθεί ακόμα; Αυτό! :)
      Ο τίτλος που σου άρεσε, φτιάχτηκε 2ος.Ο 1ος ήταν: "Τι νόστιμη σοκολάτα! Τι έχει μέσα μαμά; Το αδερφάκι σου το αγέννητο, αγάπη μου!". Μου φάνηκε αρκετά σοκαριστικός και τον άλλαξα.

      Φιλιά!

      Διαγραφή