Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται


Ντομινίκ Στρος Καν, Όσλο, 13-9-2010, για τον ρόλο του ΔΝΤ στη χώρα μας:
"Όταν είσαι άρρωστος -είπε- πηγαίνεις στον γιατρό και ο γιατρός δεν σου λέει πάντα ευχάριστα πράγματα. Σου δίνει φάρμακα. Εμείς δίνουμε κυρίως χρήματα για να διορθώσουμε το πρόβλημα, αλλά ταυτοχρόνως λέμε κι εμείς ότι πρέπει να αλλάξετε πολιτική. Αν δεν την αλλάξετε, είναι όπως με το γιατρό. Αν δεν αλλάξεις νοοτροπία, όσα φάρμακα και να πάρεις δεν θα γίνεις καλά. Η ευθύνη δεν είναι πάντα του γιατρού, αλλά και του ίδιου του ασθενή".

http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17634&subid=2&pubid=13125752


Γ. Παπαδόπουλος, Αθήνα Σεπτέμβριος 1968, με αφορμή το δημοψήφισμα- φάρσα:

«Πάλιν θα αποτολμήσον επαφή με τους γιατρούς. Ασθενήν έχομεν, εις το γύψον τον βάλαμε, τον δοκιμάζουμε εάν μπορεί να περπατάει με το γύψον, σπάζωμεν τον αρχικό γύψο και ενδεχομένως περιορίζωμεν τον καινούργιον εκεί που χρειάζεται. Ενδεχομένως το δημοψήφισμα θα είναι μια γενική θεώρησις των ικανοτήτων του ασθενούς. Ας προσευχηθούμε να μην χρειάζεται ξανά γύψον –εάν χρειάζεται, θα του τον βάλωμεν- και το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ, είναι να σας καλέσω να δείτε κι εσείς το πόδι χωρίς γύψο.»

http://www.youtube.com/watch?v=vtBY70TeDuA&feature=related

Γιατρέ μου δεν νιώθω καλά. Μήπως είμαι η μοναδική σ ’αυτή τη χώρα που βλέπει τα σημάδια αυτής της επικίνδυνης σύγκλησης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου