Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η ώρα η καλή! Καλά στέφανα! Αμήν Παναγία μου! Τώρα μπορούμε να ελπίζουμε κι εμείς οι λεύτερες….

Απόσπασμα της ομιλίας του Πρωθυπουργού ΓΑΠ σε εκδήλωση του Economic Club της Νέας Υόρκης, στο ξενοδοχείο "Plaza",(22 Σεπτεμβρίου 2010 ).
«Στόχος μας είναι  να εξάγουμε στο εξωτερικό τη μεσογειακή διατροφή, η οποία εξασφαλίζει τη μακροζωία μας, ως Ελλήνων, ανά τον κόσμο.
 

Ανασυγκροτούμε την  τουριστική βιομηχανία και στρεφόμαστε  σε νέες αγορές, όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, το Ισραήλ, η Τουρκία και η Μέση Ανατολή.
Πέραν των κλασικών τριών «S» στην αγγλική γλώσσα – «sun, sea and some ruins»* – δηλαδή του ήλιου, της θάλασσας και των αρχαιολογικών μνημείων, η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει, όπως καλλιτεχνικά φεστιβάλ, δρόμους του κρασιού, σχολές μαγειρικής, θέρετρα σκι, ράφτινγκ σε ορεινές περιοχές και κωπηλασία στα νησιά, καταδύσεις για επισκέψεις σε ενάλιες αρχαιότητες, μέχρι και αναρρίχηση στους βράχους των νησιών του Αιγαίου.

Ειρήσθω εν παρόδω, προσφάτως  συνειδητοποιήσαμε ότι η λέξη «Αιγαίο», ηχητικά, προσομοιάζει με τη λέξη «αγάπη» στην κινεζική γλώσσα. Προβλέπουμε λοιπόν ότι η εμπειρία της κινηματογραφικής ταινίας «Mamma Mia», στην οποία πραγματοποιείται γαμήλια τελετή σε ένα ελληνικό νησί, θα οδηγήσει σε μια νέα βιομηχανία. Μάλιστα, γνωρίζω κάποια που πρόκειται σύντομα να παντρευτεί – να ευχηθούμε η ώρα η καλή στην Ελένη, της οποίας ο πατέρας βρίσκεται εδώ, μαζί μας».


* Σημ. Ανατολής: Η έκφραση Sea, sun and some ruins, χρησιμοποιείται ειρωνικά από τους ξένους και μεταφράζεται: ήλιος, θάλασσα και μερικά ..ερείπια. 

Μετά τις εξαιρετικές δηλώσεις του Παπανδρέου στο Bloomberg ότι η «μεσογειακή δίαιτα θα σώσει την Ελλάδα», ο Πρωθυπουργός ξαναχτύπησε και  προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Ανακοίνωσε την πρόθεσή του για προώθηση στη χώρα, του γαμήλιου τουρισμού. Πρόκειται για μια εξαιρετικά πρωτότυπη και ευφάνταστη πρόταση, που στόχο έχει να συρρεύσουν στην Ελλάδα συνάλλαγμα και επενδύσεις, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

Έτσι, ενώ μέχρι χτες γνωρίζαμε για κάποιες παρωχημένες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως: συνεδριακός τουρισμός,  αγροτοτουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός κλπ, από χτες ένας καινούργιος όρος μπήκε στο λεξιλόγιό μας: ο γαμήλιος τουρισμός.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, από σήμερα και πέρα ένα είναι το σύνθημά μας ως χώρας: Ξένοι όλου του κόσμου, διάσημοι και άσημοι, κροίσοι και άφραγκοι, παντρευτείτε γιατί χανόμαστε! (στην Ελλάδα, εννοείται).
Με φόντο τον Παρθενώνα θα ήταν πιο γκλάμουρ...
 
-Τίνος είναι ρε γυναίκα το παιδί; - Δε λες πάλι καλά που δε γαυγίζει..
 
Άλλον έναν υποψήφιο γαμπρό που σβήνω από τη λίστα μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου