Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Diamantopoulou, Go Home!

Από το: Θα το θυμόμαστε

Η ΟΛΜΕ έθεσε χτες υπόψη της κυρίας Διαμαντοπούλου τα εμπόδια που δημιουργούνται λόγω της υποχρηματοδότησης:

κυρίως το χρόνιο πρόβλημα της κάλυψης των κενών θέσεων εκπαιδευτικών,

και το νέο (με τόση ευρύτητα) πρόβλημα που θα εμφανιστεί στη συντήρηση και θέρμανση των σχολείων.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ,
η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών έχει μειωθεί εφέτος στο 1/3 της αντίστοιχης περυσινής!

Και τι απάντησε η κυρία υπουργός; Ότι «η εφετινή σχολική χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη και είναι καθήκον όλων των λειτουργών της εκπαίδευσης να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα προκύψουν ώστε να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία». Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί να πληρώσουν για θέρμανση και συντήρηση; Οι γονείς; Ποιος; Οποιοσδήποτε εκτός από την «κυβέρνηση», ώστε να μπορεί να χαρίζει δισεκατομμύρια στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους!

Κι έχει το θράσος κιόλας η κυρία Διαμαντοπούλου να... προειδοποιεί ότι θα είναι δύσκολη χρονιά! Τότε τι βιολί βαράτε εσείς κυρία Διαμαντοπούλου; Να μας λέτε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και πόσο κόβετε τη χρηματοδότηση των σχολείων; Ε, αυτό μας το λέει απευθείας και η τρόικα, μην ταλαιπωρείστε. Εσείς δεν χρησιμεύετε σε τίποτα ως «υπουργός». Μα σε τίποτα! Ντιπ! Πηγαίντε λοιπόν σπίτι σας, να γλιτώσουμε τουλάχιστον το μισθό που σας πληρώνουμε.

Άντε μπράβο, γιατί θυμόμαστε και τι λέγατε προεκλογικά, μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, και ξοδεύουμε και σε ψυχοφάρμακα...

«Η δική μας εμμονή είναι η δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας Παιδεία για όλους. [...] Θα αυξήσουμε τους πόρους που διατίθενται στην παιδεία. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μιλήσει για 5% του τακτικού προϋπολογισμού σε ορίζοντα τετραετίας, και ένα δις ευρώ επιπλέον τον πρώτο χρόνο.»
[
Συνέντευξη στον Κόσμο του Επενδυτή, 3/10/2009, δηλαδή μία μόλις ημέρα πριν τις εκλογές]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου