Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Όταν τα μηδενικά που μας κυβερνούν, αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σα νούμερα

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ξαμολυθεί τα κομματόσκυλα «σοσιαληστών» και νεοφιλελεύθερων να υποστηρίξουν με νύχια και με δόντια τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Προσπαθούν δε τη θέση τους αυτή, να την τεκμηριώσουν επιστημονικά, πολιτικά, οικονομικά λογιστικά και δε συμμαζεύεται. Όλοι αυτοί (Πάγκαλος, ΄Οθωνας, μητσοτακέικο), που με τόση λύσσα και ορμή υποστηρίζουν ότι θα σωθεί η χώρα από τόσους χιλιάδες «άχρηστους» υπαλλήλους που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι οι ίδιοι που σιτίζονται σχεδόν τριάντα χρόνια από το δημόσιο, που ζουν πλουσιοπάροχα καταλαμβάνοντας θέσεις στις οποίες ουδέποτε έδωσαν εξετάσεις για να μπουν, αλλά που τους διόρισε ο κομματικός τους μηχανισμός. Αυτοί που μπήκαν στην πολιτική φτωχοί και βγήκαν πάμπλουτοι. Αυτοί διορισμένοι υπουργοί, υφυπουργοί, νομάρχες, κομματάρχες σε θέσεις από  όπου ροκάνιζαν τα δημόσια ταμεία τρώγοντας με δέκα μασέλες. Ζητούν από τον ταλαίπωρο που διόρισαν σε μια θέση του δημοσίου για να φάει ένα κομμάτι ψωμί αυτός και η οικογένειά του, να θυσιαστεί για να σωθεί η χώρα. Οι ίδιοι που κονομάνε συντάξεις από δουλείες που δεν εξάσκησαν ποτέ! (Πάγκαλος), που έχουν δουλέψει μόνο 5! χρόνια στη ζωή τους και τα υπόλοιπα 16 την περνούσαν μπέικα σε θέσεις του δημοσίου Νομάρχης, περιφεριακός διευθυντής, βουλευτής (Όθωνας),  όσο για το Μητσοτάκη (πατήρ και υιό), «πρέπει να κατέβει το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα, πώς να το κάνουμε; Είναι άδικο να απολύονται μόνο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, και όχι οι δημόσιοι που στοιχίζουν τόσα στο κράτος».
Φτου σου! εσύ τους διόριζες 40 χρόνια τώρα, για να σε ψηφίζουν. Τα βαφτιστήρια σου τα ξέχασες; Νονέ; Γνωριζόμαστε μεταξύ μας, από τον ίδιο τόπο είμαστε.

Ούτε ένας από αυτούς δεν έχει τα @ρχ@α να βγει και να πει την αλήθεια: «Λυπούμαστε πολύ αλλά εκτελούμε εντολές, οι δυνάμεις κατοχής, έχουν ζητήσει την  απόλυση 200.000 δημοσίων υπαλλήλων και μείωση μισθού των εναπομεινάντων στο 30%».
Ένας από αυτούς δεν έχει το θάρρος να πει ότι όλα αυτά είναι προαποφασισμένα από το Μάιο, από την υπογραφή του μνημονίου. Εμείς στα μπλογκ από τότε το γνωρίζαμε. Ήταν τότε που έκανε την πρώτη νύξη ο σαπιοκοιλιάς ο Πάγκαλος: «ίσως χρειαστεί να απολύσουμε και δημοσίους υπαλλήλους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο», «μα πώς, αφού το απαγορεύει το Σύνταγμα», ρώτησε ο δημοσιογράφος. «αν η θέση του καταργηθεί πάψει να υπάρχει, δεν απαγορεύεται τίποτα, είναι πολύ λογικό αυτός να φύγει», να μας αδειάζει τη γωνιά δηλαδή.
Δεν τολμούν να πουν ότι πολύ απλά δεν κυβερνούν, διαχείριση ασκούν, είναι μια κατοχική κυβέρνηση που έφερε η ίδια της δυνάμεις κατοχής στη χώρα την  αποφράδα μέρα στις 21 Μαίου του 2010.

Πολλοί από αυτούς (τους 172 βουλευτές), ζήτησαν την ψήφο μας την προηγούμενη Κυριακή και θα την ζητήσουν και αύριο για να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (έχει χοντρό χρήμα εκεί). Αυτοί που παρέδωσαν την εθνική ανεξαρτησία της χώρας στους ξένους τοκογλύφους, τους δανειστές μας και έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση.
Θέλω εδώ να διευκρινίσω ότι είμαι δημόσια υπάλληλος, που δε χρωστά σε κανένα κερατά. Διορίστηκα με εξετάσεις- σφαγείο για τους συνυποψηφίους μου στον ΑΣΕΠ και έτσι δουλεύω. Όμως δε νιώθω κανένα θυμό ή μίσος για τον οποιοδήποτε συνάδελφο που διορίστηκε από το παράθυρο παρακαλώντας κάποιον βουλευτή. Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό. Συνάνθρωποί μας πήραν μια δουλειά και προσπαθούν με 1500 ευρώ να ζήσουν την οικογένειά τους. Είναι συγγενείς, φίλοι, γείτονες, δεν είναι άνθρωποι που ήρθαν από άλλο πλανήτη και που ευχαρίστως θα τους ξοπετάξουμε στο πυρ το εξώτερο. Είναι η Γεωργία, χήρα που δουλεύει για 800 ευρώ καθαρίστρια, η Σοφία χήρα κι αυτή, που σπούδασε με τη δουλειά της μαγείρισσας 3 παιδιά, ο Μιχάλης κλητήρας σε κάποια υπηρεσία με το ανάπηρο κοριτσάκι.  Και το γελοίο είναι ότι αυτοί που τους διόρισαν, αυτοί οι ίδιοι θέλουν να τους απολύσουν. Ντροπή τους!

Γιατί τους έχει πιάσει πανικός, τα νούμερα δεν τους βγαίνουν, πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να μαζέψουν κι άλλο ζεστό χρήμα για την αποπληρωμή των δανείων (παλιών και καινούργιων). Τα επιτόκια τρέχουν.
Το δίμηνο Νο­εμβρίου - Δεκεμβρίου πρέπει να εισπραχθούν 11,8 δισ. ευρώ για να πιάσουν τους στόχους που έβαλαν κάνοντας ασκήσεις επί χάρτου
To δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 θα ανέβει στα επίπεδα του 9,2% με 9,3% του ΑΕΠ  και ίσως προσεγγίσει το 10% λόγω της υστέρησης που σημειώνεται στα έσοδα.
Η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη πως δεν μπορεί πλέον να επιτευχθεί ο στόχος για έλλειμμα 8,1% που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο ή 7,8% που αναφέρει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, έχει μεταφέρει -επικοινωνιακά- τον στόχο σε άλλο επίπεδο απ΄ ότι μέχρι σήμερα και αναφέρει μόνο το πόσο θα μειωθεί σε σχέση με το 2009 και όχι πόσο τελικά θα διαμορφωθεί φέτος.
Ένα έλλειμμα που από 15,5% θα το έφταναν στο 3% μέσα σε 3 χρόνια! Πώς με εγχείρηση ή κάνοντας ευθανασία στον πληθυσμό;
Αριθμοί, νούμερα, στατιστικές. Αλλά ούτε που τους ενδιαφέρει για το ότι πίσω από τα νούμερα κρύβονται άνθρωποι, γι’ αυτούς έχουμε τόση χρησιμότητα και τόση αξία όσο και οι αμοιβάδες.

Αλλά η αλήθεια είναι πιο τραγική από ότι τη φανταζόμαστε. Κατακτήσεις 70 χρόνων έχουν πάει περίπατο, το κοινωνικό κράτος έχει διαλυθεί.
Ένας μισητός δικτάτορας θεσμοθέτησε πριν από 70 χρόνια την ιατρική περίθαλψη και το δώρο εργασίας των εργαζομένων, την αργία της Κυριακής, την καθιέρωση του οκταώρου και των υπερωριών, τα κατώτατα όρια μισθών, τη θέσπιση υποχρεωτικής αδείας μετ' αποδοχών, το Νόμο περί υποχρεωτικής διαιτησίας και επίλυσεως των εργατικών διαφορών και οι «δημοκράτες» σήμερα μέσα σ’ ένα απόγευμα χασκογελώντας, τα κατήργησαν. Έτσι απλά. Με καθαρή συνείδηση και ελαφριά καρδιά.
Παιδεία-Υγεία, υπό διάλυση, δεν είναι παραγωγικές διαδικασίες βλέπετε, είναι σκέτη φύρα για τους κυβερνώντες.

Οι γονείς αγοράζουν τα βιβλία των ξένων γλωσσών για τα παιδιά τους που φοιτούν στο Γυμνάσιο, πληρώνουν  την καθαρίστρια οι ίδιοι, στα σχολειά που δεν έχουν μόνιμη καθαρίστρια αλλά καθαρίστρια με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών (σύμβαση έργου!!).
Οι ασθενείς πληρώνουν τα φάρμακα που έχουν κοπεί από τη λίστα, τις προληπτικές εξετάσεις (ακόμα και για ανίατες ασθένειες καρκίνο, AIDS και ηπατίτιδα), οι διαβητικοί τις σύριγγες της ινσουλίνης και τις ταινίες μέτρησης ζαχάρου,  οι νεφροπαθείς τα φάρμακά τους και τις εξετάσεις για ηπατίτιδα που τυχόν κόλλησαν κατά την αιμοκάθαρση.
270 προληπτικές εξετάσεις έχουν περικοπεί από φέτος τον Αύγουστο για 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους του Δημοσίου. Ανάμεσα σ’ αυτές: όλοι οι υπέρηχοι και τα σπινθηρογραφήματα, εξετάσεις για AIDS και ηπατίτιδα, οι καρκινικοί δείκτες, χοληστερόλης, γαστροσκόπιση, 24ωρη παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης κλπ κλπ.  Για να τις δείτε ΟΛΕΣ, πατήστε εδώ.
Για να καλύπτει ο ΟΠΑΔ μια οποιαδήποτε εξέταση, πρέπει αυτή να έχει δημοσιευτεί σε Προεδρικό Διάταγμα!
Πόσο τραγικά είναι τα πράγματα για την καθημερινότητά μας, για τη ζωή μας μετά την ΔΝΤ εποχή; Μετά την οικονομική κατοχή της χώρας;
Φαίνεται το ανακαλύπτουμε μόνοι μας σιγά σιγά, κάθε μέρα που περνά στην επαφή μας με τις υπηρεσίες ενός κράτους που ολοένα και συρρικνώνεται μέχρι να γίνει ατμός και να εξαφανιστεί.

Μικρές καθημερινές ιστορίες
* Τα Νοσοκομεία δεν έχουν υλικά αναλώσιμα, έχουν αδειάσει, ούτε σε συνθήκες πολέμου να βρισκόμαστε. Προχτές πήγε φίλη στα επείγοντα και ο εφημερεύων γιατρός της έγραψε τη συνταγή σ’ ένα περιοδικό που κρατούσε γιατί τα μπλοκάκια για τη συνταγογράφηση τους έχουν τελειώσει. Ο φίλος Π. που δουλεύει εκεί μου συνέστησε, αν κούφια η ώρα χρειαστεί να πάω στα επείγοντα, να έχω αγοράσει από ένα φαρμακείο μια σύριγγα και να κρατώ μαζί μου και μπαμπάκι, καλού κακού. (Εγώ πάντως θα κρατώ και οινόπνευμα καθαρό, γιατί δε ρισκάρω να μου κάνουν καμιά ένεση, απολυμαίνοντάς με με φωτιστικό οινόπνευμα)

* Άλλη φίλη νηπιαγωγός αφού της ξεκαθάρισε ορθά κοφτά η Διευθύντρια του σχολείου ότι δεν υπάρχει φράγκο στη σχολική επιτροπή και η επιχορήγηση φτάνει με το σταγονόμετρο, ίσα ίσα για την πληρωμή της καθαρίστριας και την προμήθεια πετρελαίου για το χειμώνα και καλά θα κάνει να κάνει οικονομίες στα χαρτικά του σχολειού, και την προμήθεια των υλικών. «Και ούτε να σκεφτείς να ζητήσεις λεφτά από τους γονείς, πρώτον είναι παράνομο και δεύτερον ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», κατέληξε.
Μετά την πληροφόρηση αυτή η φίλη προμηθεύτηκε ένα πάκο ψηφοδέλτια που υπήρχαν περίσσευμα στο εκλογικό της κέντρο. Από αυτή τη βδομάδα λοιπόν τα παιδιά της ζωγραφίζουν στην πίσω μεριά των ψηφοδελτίων!
Και ευτυχώς που υπάρχει και η δεύτερη Κυριακή των εκλογών, για να αυξήσει τη συλλογή της.

* Κάτι ακούσαμε για εξετάσεις που έχουν περικοπεί, αλλά όσοι δεν είχαμε αρρωστήσει δεν υπήρχε λόγος να το ψάξουμε περαιτέρω, νομίζαμε ότι δε μας αφορούσε το θέμα (η ασφάλεια του υγιούς βλέπεται).
Μέχρι που κρυολόγησα άγρια και επισκέφτηκα τη γιατρό μου κρατώντας παραμάσχαλα και ένα πακέτο εξετάσεις που με έστειλε να κάνω το καλοκαίρι.
Με κοιτάζει επικριτικά.
-Έπρεπε να αρρωστήσεις για να μου τις φέρεις; Από τον Ιούλιο;;;
- Είπα να μην επιβαρύνω το κράτος. Αισθάνομαι μια ενοχή για το γεγονός ότι ίσως τα φάγαμε όλοι μαζί…
Με κοιτάζει με δηλητηριώδες βλέμμα και παρατηρεί εξονυχιστικά τις εξετάσεις μου. Αισθάνομαι άβολα.
-Μου φανήκανε καλές, δικαιολογούμαι, όση ώρα της κοιτάζει.
-Κι αυτή η μαστογραφία; Την έδειξες στο γυναικολόγο;
-Ισχύει η προηγούμενη απάντηση περί εξοικονόμησης των κρατικών δαπανών.
-Λοιπόν θα πας οπωσδήποτε να τις δείξεις στο γυναικολόγο, μαζί μ’ αυτές τις εξετάσεις αίματος που θα σου γράψω, μου λέει αγριεμένη, σε τόνο που δε σηκώνει μαγκιές.
Κοιτάζω τις εξετάσεις στο βιβλιάριο φεύγοντας, γιατί μια ανησυχία με έπιασε, αλλά δεν κατάλαβα γρι, ήτανε κωδικοποιημένες και άλλωστε ποιος διαβάζει τα ορνιθοσκαλίσματα των γιατρών.
Στον ΟΠΑΔ με ενημέρωσαν ότι η μια από τις δύο εξετάσεις είχε περικοπεί και έπρεπε να την πληρώσω. Και αφού ξεφύλλισαν το βιβλιάριο μου, με μακάρισαν για την τύχη μου που πρόλαβα κι έκανα τους υπέρηχους, τη μαστογραφία και το σπινθηρογράφημα του θηροειδούς, γιατί όλα αυτά είχαν περικοπεί. (Λες και δε θα χρειαστεί να τις ξανακάνω ποτέ, από τούδε και στο εξής).
Πάω στο μικροβιολογικό εργαστήριο και με ενημερώνει η υπάλληλος ότι θα πρέπει να πληρώσω τη μία εξέταση, γιατί δεν την καλύπτει πλέον το Δημόσιο.
Ο.Κ. λέω εγώ, άνετη, πόσο να κάνει μια εξέταση αίματος.
-21,13 ευρώ λέει η υπάλληλος και μάλιστα το Κέντρο μας σας κάνει 50% έκπτωση επειδή είστε ασφαλισμένη του Δημοσίου, διαφορετικά θα πληρώνατε 42 ευρώ. Τι σκατά εξέταση είναι αυτή, που κάνει τόσα λεφτά και γιατί το κωλοκράτος δεν την θεωρεί σημαντική για έναν ασφαλισμένο, αναρωτιέμαι.
-Με συγχωρείτε τι εξέταση είναι αυτή, γιατί δε βγάζω τα γράμματα….Τη ρωτώ σαν ηλίθια.
-Καρκινικοί δείκτες.
Έμεινα στήλη άλατος. Ασυναίσθητα έφερα το χέρι μου στο αριστερό μου στήθος και άρχισα να το ψαχουλεύω. Έκανα τις εξετάσεις σαν αρνί που περιμένει το Πάσχα και έμεινα σ’ αυτήν την κατάσταση μέχρι την μεθεπόμενη μέρα που πήγα και τις πήρα.
Ευτυχώς ήταν καλές.
Στο γυναικολόγο δεν πήγα ακόμα. Φοβάμαι.

Υ.Γ.1 Μέρες που είναι προτείνω να εμπλουτίσουμε το σύνθημα του Πολυτεχνείου με μία ακόμα λέξη και να βγούμε στους δρόμους: Ψωμί- Παιδεία- Υγεία- Ελευθερία.

Υ.Γ.2 Αύριο ζητούν την ψήφο μας για αλλαγή πόστου από τη Βουλή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάμποσα μπουμπούκια που ψήφισαν και με τα δυο τους χέρια το μνημόνιο. Ένας εξ’ αυτών έχει 6 (έξι!) παιδιά τα οποία φοιτούν όλα σε αμερικάνικο κολλέγιο (σιγά να μην πήγαιναν σε δημόσιο μαζί με την πλέμπα, να μείνουν αγράμματα).

Ανάμεσα σ’ αυτούς είσαι κι εσύ πατριώτη, γνωριζόμαστε. Αρχιερέας του ρουσφετιού, μόνο τις γάτες μου δεν είχες διορίσει από τα χωριά μας. Ναι καλέ αυτούς τους άχρηστους δημόσιους υπαλλήλους που τώρα ζητάτε να τους απολύσετε.
29 χρόνια εκλεγόσουν βουλευτής και υφυπουργός, 29 χρόνια δεν άσκησες άλλο επάγγελμα παρά σιτιζόσουν ως κομματόσκυλο. Και τώρα που γέρασες (κοντεύεις τα 70) αντί να πάρεις σύνταξη και να κάτσεις στο σπίτι με τα εγγόνια σου, έρχεσαι στην πόλη μας να γίνεις δήμαρχος. Στην πόλη αυτή που ερχόσουν μόνο για διακοπές. Που δεν είσαι καν από αυτό το δήμο. Αλλά ο πατρικός σου δήμος, σου πέφτει πολύ μικρός (δεν έχει αρκετά φράγκα δημαρχιακή αποζημίωση) και άλλωστε τον διεκδικεί η γυναίκα του πρώτου σου ξαδέρφου. Άντε να βολευτείτε οικογενειακώς. Ήρθες να σώσεις την πόλη, βαρέθηκες την Αθήνα πια και έχεις ξαμολύσει λυτούς και δεμένους να σε ψηφίσουν, εσένα το σοσιαλιστή, το «παιδί» του λαού.
Σου το αφιερώνω:
Στον αγύριστο

Το βίντεο είναι από: Jasonaris

8 σχόλια:

  1. Ανατολή, το κείμενό σου διαβάζεται απνευστί.
    Με συγκίνησε για προσωπικούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ιππολύτη,
    καλώς ήρθες στην παρέα μας. Σ' ευχαριστώ. Κατανοώ τους προσωπικούς λόγους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν διαβασεις το Ε9 του κυριου,εχει σχεδον αγορασει ολο τον πατρικο του δημο.Κατι χωραφακια του λειπουν,θα τα αγορασει τωρα με την δημαρχιακη αποζημιωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλη Ανατολή,
    εδώ σε βρίσκω λίγο ανενημέρωτη...
    Ο θείος δεν ήθελε να κατέβει, τον πίεσαν πολύ, σηκωτό τον έφεραν.(Ήταν ο μόνος από τους τρεις που μπορούσε να κερδίσει το Δήμο και να τους "αδιάσει" τη γωνιά).
    Αλλά ας όψετε ο Θεός Έρωτας. Το ζεύγος που έπρεπε να βρεθεί κοντά. Κι επιτέλους ο έρωτας νίκησε!
    Άσε που έχουν συμφωνήσει να παραχωρήσει τη θέση σε κάποιον μιλημένο. Ούτε χρόνο δε θα βγάλει στο δημαρχηλίκι.
    Ο στόχος πάντως επιτέφχθει: Νίκησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση! συγνώμη, ο Έρωτας ήθελα να πω..
    Χα,χα,χα!!!
    Μάνος Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @AdeGia,
    Τελικά τα πράγματα είναι πολύ πιο σιχαμερά από ότι τα φανταζόμουνα. Διαπλεκόμενα, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τον τρισκατάρατο, γυναικοδουλιές...
    Αθάνατη Ελλάδα!
    Το νινί σέρνει καράβια (και μάλιστα από τα μουστάκια του παππού...)
    Ομολογώ ότι τα έμαθα τελευταία, όταν όλη η πόλη βοά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Πολίτη της Μπανανίας,
    Αγαπητή φίλη από το Βορρά,
    Τραγική είναι η καθημερινότητα μας.
    Πώς αλλιώς να την περιγράψεις με λέξεις;
    Αλλά από ότι έδειξαν οι πρόσφατες εκλογές, μας αρέσει.
    Έχουμε βίτσια βρε αδερφέ, λογαριασμό θα σας δώσουμε;
    Είμαστε το ίδιο τραγικοί κι εμείς:
    "Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα,
    προσμένουμε ίσως κάποιο θάυμα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Αγαπητέ Μάνο,
    Ομολογώ ήμουνα στο σκοτάδι τις προηγούμενες μέρες. Τώρα ξεστραβώθηκα. (με πληροφόρισαν από 15 μεριές).
    Τόσον καιρό νόμιζα το ζώον,πως ψηφίζαμε μνημονιακά ή αντιμνημιονιακά ή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
    Χα, τελικά ψηφίζαμε για να βολευτεί ερωτικά, η Ωραία και το Τέρας.
    Βγάλαμε Δήμαρχο, αλλά άλλος γλεντάει: η όμορφη η Λίτσα, απόψε κάνει πάρτι, η όμορφη η Λίτσα, απόψε κάνει πάρτι!
    Άλλος που γλεντούσε το βράδυ ήτανε ο Κέμυ, σ' αυτόν αναφέρεσαι; Και αναρωτιώμουνα κι εγώ, τι διάολο βρέθηκε από δήμαρχος κλητήρας και γλενάει; Αφού άλλος βγήκε, αυτός τι ζόρι έχει;
    Τελικά σ' αυτόν θα πάει η θέση, ηλίου φαεινότερον.
    Όλοι ευχαριστημένοι λοιπόν. Χα,χα!
    Οι ψηφοφόροι να δεις χαρά, που νομίζουνε πως εκλέξανε Δήμαρχο για να σώσει την πόλη.
    Ε, ρε γλέντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή