Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τι είδε ο Γιαπωνέζος


Ο Γιαπωνέζος Φίλιπ Ρέσλερ που επισκέφτηκε την επαρχία της Αθήνας για επιτόπου έρευνα σήμερα, ως αντικαγκελάριος- Υπουργός Οικονομικών της Αυτού Μεγαλειωτάτης φράου Μέρκελ, είδε και άκουσε πράματα και θάματα:

Είδε αυτόν που παριστάνει τον πρωθυπουργό στην υπό κατοχή χώρα να δηλώνει στο twitter  ότι είναι υπερήφανος για τα επιτεύγματά του, «Είμαι περήφανος για τις προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα μέχρι σήμερα. Τα επιτεύγματα είναι πολλά».
Και μετά να πηγαίνει για κανό στο Σχοινιά να ξεσκάσει, περιστοιχισμένος από ισχυρή συνοδεία σκαφών και ανδρών της ΜΥΚ του Λιμενικού Σώματος.

Είδε τον αναπληρωτή πρωθυπουργό κύριο Βενιζέλο αγνώριστο από την τελευταία φορά που τον συνάντησε (έχει βάλει άλλα 17 κιλά από τη στενοχώρια του), να τον καθησυχάζει πως δε θα χάσει η χώρα του ούτε σεντς, πως «η Ελλάδα θα εκπληρώσει πλήρως τις δεσμεύσεις της και ότι θα αποπληρώσει τα δάνειά της μέχρι το τελευταίο ευρώ». Ακόμα κι αν χρειαστεί να βγάλει στη βίζιτα όλα τα αγόρια και κορίτσια της χώρας άνω των 14 ετών.

Είδε το νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων που κατατέθηκε χτες το βράδυ στη Βουλή και έφριξε με τα ποσά που αναγράφονταν επάνω: «Δεν είναι δυνατόν! Θα καλέσω όλους τους Γερμανούς να έρθουν να δουλέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο.... Δε φτάνει που δουλεύετε στον ήλιο και την καλοκαιρία 8 μήνες το χρόνο, θα παίρνεται και 660 ευρώ τη μέρα!» Τον άκουσαν να μονολογεί.
«Το μήνα», τον διόρθωσε ψελλίζοντας, ο μεταφραστής.
«Όου, really? Και πάλι είναι πολλά. Ξέρετε πόσα παίρνουν οι εργαζόμενοι στη Ζιμπάμπουε; Κι αν δεν τους φάει ο καύσωνας, θα τους φάει η ελονοσία ή τα λιοντάρια;»

Άκουσε ενοχλημένος ένα δημοσιογραφίσκο να έχει το θράσος να τον ρωτάει για το πότε θα δώσει η χώρα του τις αποζημιώσεις στους σκοτωμένους Έλληνες απ’ τη ναζιστική κατοχή και κάλεσε τους Έλληνες να ξεχάσουν τέτοιες παλιές ιστορίες και να «επικεντρωθούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας τους». Άλλωστε στη  δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα τους, που είναι ένα βήμα πριν το φαλιμέντο και ζητιανεύει η κυβέρνησή τους σαν το ζήτουλα κάνα φράγκο από δεξιά κι αριστερά για να βγάλει το μήνα, τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν «πρόσκομμα», «εμπόδιο» στους στόχους της.
          
Αυτό που δεν είδε ο Γιαπωνέζος (γιατί δεν ήταν καλεσμένοι στη συνάντηση), είναι το μάτι των Ελλήνων μαυρισμένο απ’ την οργή και αυτό που δεν άκουσε είναι οι κατάρες τους.

6 σχόλια:

  1. Φίλιπ Ρέσλερ, αυτό το 38χρονο ακροδεξιό τσογλάνι,
    που ούτε Φίλιπ είναι ούτε Ρέσλερ.
    Είναι ένα έκθετο μωρό του Βιετνάμ γεννημένο και πεταμένο στο δρόμο στη Σαγκάη, υιοθετημένο από Γερμανούς, γιατρός στο επάγγελμα και ακροδεξιός στο φρόνημα.
    Πως είναι δυνατόν ένα τέτοιο άτομο, να μπορεί να είναι συνομιλητής του πρωθυπουργού της χώρας μου, όταν πλέον ακόμα και οι Γερμανοί τον φτύνουν εκλογικά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις;
    Για όλα τα δεινά των Ευρωπαίων φταίνει οι Ελληνες,
    όπως παλιότερα φταίγανε οι Εβραίοι,
    και πιο πρόσφατα οι Μουσουλμάνοι.
    Αυτή η ΕΥρώπη είναι μια ΧΥΔΑΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΛΑΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @AdeGia,
    "Πως είναι δυνατόν ένα τέτοιο άτομο, να μπορεί να είναι συνομιλητής του πρωθυπουργού της χώρας μου;"
    Αγαπητέ μου,
    του συγκεκριμένου πρωθυπουργού που διαθέτουμε, και πολύ του πέφτει ως συνομιλητής αυτό το κ@παίδι.
    (και δεν ήταν ακριβώς "συνομιλητής", εντολέας ήταν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανατολή
    Απαίτησε επίσης να ξεχάσουμε ότι έγινε με τη Ζίμενς και να της ξαναδώσουμε δουλειές, προφανώς με τον ίδιο τρόπο που τις έπαιρνε πριν το σκάνδαλο.
    Για τα πλαγιαστά υποβρύχια δεν ανέφερε τίποτα αλλά έχουμε καιρό, στην επόμενη επίσκεψη στο προτεκτοράτο του - τώρα που πήρε το κολάι θα τον σιχαθούμε να τον βλέπουμε - θα μας πει ότι κολυμπούν καλύτερα πλαγιαστά.
    @Adegia Αρχισα να πιστεύω ότι η επιλογή προσώπων στις κυβερνήσεις δεν είναι καθόλου τυχαία ακόμη και φυσιογνωμικά.Θέλω να πω πως αν αυτά που είπε το αντικάγκελο τα έλεγε ένας γνήσιος Γερμαναράς θα άκουγε περισσότερα βρισίδια από την ήπια φάτσα του Ασιάτη Γερμανού.
    Τα ίδια ισχύουν για τη Μέρκελ - στρουμπουλή θείτσα - το Σόιμπλε - ανάπηρος - τον Βεστερβέλε - gay -, θιασος επιλεγμένος για να προκαλεί όσο το δυνατον λιγότερο μίσος μ' αυτά που μας επιβάλλουν.
    mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Mina,
    αγαπημένη μου Μινούλα, είσαι η ίδια Μίνα από τον Παπαιωάννου; Αν, ναι, μου έλειψε το δηλητηριώδες χιούμορ σου... Εγώ όπως θα πρόσεξες έκοψα τις επισκέψεις μου γιατί τον σιχάθηκε η ψυχή μου.
    Τώρα τι να σου πω; Ότι από χτες άρχισα να ντρέπομαι για τη χώρα μου; Ντρέπομαι, ντρέπομαι, ντρέπομαι.
    Οι ηγέτες της χώρας μου να επιδεικνύουν τέτοιο ραγιαδισμό, δουλικότητα, οσφυοκαμψία απέναντι στον οποιοδήποτε τυχάρπαστο που έρχεται να ελέγξει τα σεντούκια και το κρεβάτι μας;
    Μα τόσο ανδρείκελα;
    Ακόμα κι ο "πολύς" Βενιζέλος που όταν απευθύνεται στους ντόπιους γαυγίζει, στους ξένους κομισάριους, κότα! Αν έχεις διδαχθεί ή διαβάσει για τη μη λεκτική επικοινωνία, στάση σώματος κλπ, θα καταλάβεις τι εννοώ, παρακολουθώντας τις σχετικές φωτογραφίες ή βίντεο.
    Ποτέ πριν η χώρα μου, νιώθω ότι δεν έχει πιάσει τόσο πάτο σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, πολιτικής εκπροσώπησης...
    Θα γράψω κάτι σχετικό, κάποια στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μινα,εχεις δικαιο και φυσιογνωμικα και καρικατουρες κοινωνικων στερεοτυπων,εκμετελευομενοι οσο μπορουν την μαλακια της πολιτικης ορθοτητας.
    Παγερα αδιαφορος για το τι βαζει στον κωλο του η στο στομα του ο Βεστερβελε,η πως σπρωχνει το καροτσακι του ο Σοιμπλε,η οτι η στρουμπουλη STASIστρια σχηματιζει σχεδον παντα με τα χερια της το αιδοιο.Δεν μου προκαλουν κανενα οικτο,αναστολη,κομπιασμα,για να παρει ο διαολος τον φασισμο τους και τους ιδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητη Ανατολή, ναι είμαι η mina που λες, τα δηλητηριώδη σχόλια όπως τα λες - lol - στα μπλογκς δε φτάνουν, άλλωστε οι περισσότεροι μπλόγκερς και σχολιαστές είναι αν όχι ενημερωμένοι τουλάχιστον ψιλιασμένοι με το τι παίζεται.Ο στόχος είναι ο πολύς λαός 'εκεί έξω', η ενημέρωσή του δηλ., το προσπάθησα στον ευρύτερο κύκλο μου αλλά σχεδόν πάντα έβρισκα τοίχο - ξέρεις, από γραφική, άσχετη έως και αντί γενικώς, ξανά lol - δεν το έβαζα όμως κάτω, εκεί εγώ...Μόνο τώρα τελευταία άρχισαν να μου δίνουν προσοχή, τώρα που αισθάνθηκαν τα 'υπερνέα' μέτρα στο πετσί τους...
    'Εκεί έξω' λοιπόν... :)
    mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή