Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κορκίδης: Όποιος έχει άντερα ας ψηφίσει μειώσεις μισθών στη Βουλή

"Οι εντολές και οι εκβιασμοί της Τρόικας είναι περίεργοι", δήλωσε χτες ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ (Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου), Βασίλης Κορκίδης, που εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με τις απαιτήσεις του κλιμακίου για μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα.
 

"Η σκληρή γραμμή της Τρόικας σε σχέση με τα εργασιακά, μας προκαλεί να διερωτηθούμε εάν έχουμε να κάνουμε με εκδικητική εμμονή ή με κάποια αλλότρια σκοπιμότητα, όταν μάλιστα με διάφορες παρεμβάσεις, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν μειωθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 12% - 14%,  ενώ ταυτόχρονα η ανεργία και η ύφεση έχουν εκτοξευτεί.
 

Οι Έλληνες έμποροι γνωρίζουμε καλά ότι το κλίμα είναι πλέον πολύ βαρύ και οι στιγμές πολύ κρίσιμες. Ωστόσο, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι δανειστές της χώρας μας θέλουν να γίνουν λογιστές και διαχειριστές στις επιχειρήσεις μας. Η ΕΣΕΕ δεν αλλάζει στάση στα φιρμάνια της Τρόικας για μισθούς και δώρα και θα επιμείνει τεκμηριωμένα στις προτάσεις της" ανέφερε.
Ο κ Κορκίδης τάχθηκε, επίσης, μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή κατά ενδεχόμενης μείωσης των μισθών με νομοθετική πράξη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όποιος έχει τα άντερα ας πάει στη Βουλή να ψηφίσει. Δεν ψήφισαν για το ωράριο των φαρμακείων, θα ψηφίσουν μειώσεις μισθών;».
 

Ο πρόεδρος των Ελλήνων εμπόρων κ. Κορκίδης υποστηρίζει κάτι οφθαλμοφανές που το ξέρει ακόμα και η γιαγιά μου: «το μισθολογικό κόστος (οι μισθοί δηλ) είναι για μας τζίρος, είναι κατανάλωση. Καθετί που δίνεις στον εργαζόμενο, γυρίζει στην αγορά επί τρία» Σε απλά ελληνικά: Δεν μπορείς να μειώσεις μισθούς γιατί πώς διάολο θα καταναλώνουν οι εργαζόμενοι- πελάτες μας; Πού θα βρουν τα λεφτά να αγοράζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εμείς διαθέτουμε; Θα τα γεννήσουν; Δώσε μου για να σου δώσω. Τόσο απλά. Από αρχαιοτάτων χρόνων έτσι γινόταν το οικονομικό αλισβερίσι.
 

Ο κ. Κορκίδης όπως και καμιά δεκαριά εκατομμύρια Έλληνες γνωρίζει ότι μείωση μισθών και από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους (την καλύτερη πελατεία των δημοσίων τη χάσανε με το Ενιαίο), θα σημάνει την οριστική εκτέλεση του εμπορίου.
 

Ο Σαρκοζί στη Γαλλία για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των δικών του προϊόντων (μειώνοντας τις εργοδοτικές εισφορές), αυξάνει μία μονάδα το ΦΠΑ, από το 19,6 στο 21,2% (για να ισοφαρίσει τη χασούρα).
Εμείς τον αυξήσαμε από το 18 στο 23% και η πουτάνα η ανταγωνιστικότητα ακόμα να φανεί. Αντίθετα τώρα για να έρθει θα πρέπει να μειώσουμε τους μισθούς των εργαζομένων.
Αύριο να τους καταργήσουμε, μεθαύριο να πληρώνουμε τους εργαζόμενους σε είδος και παραμεθαύριο να στέλνουμε τα παιδιά τους σε καταναγκαστικά έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου