Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Να μετακομίσω ή να το κλείσω;


Ο σύμβουλος της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης (της γνωστής οικογενείας), πρότεινε τη μετακόμιση από το κέντρο προς τα προάστια της Βουλής, του Μεγάρου Μαξίμου και του Υπουργείου Οικονομικών.
Αυτή η ιδέα του ήρθε κατακέφαλα ενώ προσπαθούσε να βρει τρόπους να προστατευθεί το «ιστορικό» κέντρο της Αθήνας και τα σπουδαία του κτήρια, από τους διαδηλωτές, οι οποίοι έτσι δε θα είχαν κανένα λόγο κάθε λίγο και λιγάκι να ξεποδαριάζονται και να τρώνε τα εντομοκτόνα στη μάπα για να φασκελώσουν τη Βουλή ή να πετάξουν κανένα νεράντζι.

Στο άκουσμα της ιδέας, ένιωσα τρόμο.
"Ωχ, ωχ," σκέφτηκα, "πάλι ο κ..λος μας θα τα πληρώσει!!".

Μήπως να το ξανασκεφτόσουν Αντρέα; Μήπως να τα κλείσετε τα μαγαζιά τελείως, να εναρμονιστείτε έτσι και στο υπέροχο αθηναϊκό κλίμα του κέντρου, αυτό των λουκέτων; Ποιος έχει όρεξη στις μέρες μας για πανηγύρια;

Υ.Γ. Η πρόταση του φωτισμένου τέως διπλωμάτη είναι επακριβώς να παραμείνει η Βουλή στο Σύνταγμα μόνο για τις πανηγυρικές συνεδριάσεις και να συνεδριάζει σε ένα σύγχρονο κτίριο εκτός του κέντρου της Αθήνας, για παράδειγμα σε νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο Δέλτα Φαλήρου ή κάπου αλλού.

3 σχόλια:

  1. Βέλτιστο το να μπαίνουν ολοι σε ενα πλοίο και να συνεδριάζουν στη μέση του πουθενά... εκει δε θα τους ενοχλεί κανείς! Άσε που μπορεί να βάλει ο Μεγάλος το χερι του και να ναυαγήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην παραλιακή δεν είναι και τα πολιτιστικά κέντρα κατά Γιαννόπουλου; Ας μετακομήσουν στην 'Φαντασία' να γλυτώσουν και τα έξοδα να'χουν και πρώτο τραπέζι πίστα.
    Η Φαντασία στην εξουσία...
    mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Κωνσταντή,
    Σε μαούνα, σε τροχόσπιτο, σε πύραυλο, σε οτιδηποτε μεταφορικό μέσον, αρκεί να πάνε στο διάολο!!!

    @Μίνα,
    Η Φαντασία λίγο δύσκολο. Το ζαβό με τη Μπιρμπίλω τη γκρέμισαν στην αρχή της θητείας τους.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=161380
    Αλλά υπάρχουν κι άλλα τέτοια ιδρύματα εκεί, από μπουζουκτσίδικα μέχρι στριπτιζάδικα.
    Αλλά γμτο, θα πληρώσουμε τη μετακόμιση, μαύρο χαβιάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή