Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Οι εκλογές που συγκλόνισαν την Ευρώπη

Σύμφωνα με την σημερινή ειδησεογραφία, το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών έχει κάνει ολόκληρη την Ευρώπη να χάσει τον ύπνο της και να κινδυνεύει από εγκεφαλικό.

Το πρακτορείο Reuters γράφει ότι όπως τον πληροφόρησαν κάτι δικοί μας εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών, τα Δημόσια ταμεία της χώρας θα (ξανα)στερέψουν στο τέλος Ιουνίου, εάν δεν υπάρξει νέα κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί τη νέα δόση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, καθώς τα προβλεπόμενα κρατικά έσοδα δεν επαρκούν.

Η Άνγκελα Μέρκελ ιδρωμένη, ξενηστικωμένη και άυπνη για 2 μέρες, διαμηνύει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει, θα πρέπει να συνεχίσει την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας και των δομικών μεταρρυθμίσεων που η Ελλάδα συμφώνησε με αντάλλαγμα τα πακέτα βοήθειας. Διότι οι συμφωνίες μεταξύ αντρών είναι συμφωνίες, δεν είναι παίξε γέλασε.

Από κοντά ο κούτσαυλος Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιεί ότι  «πρέπει να εφαρμοστούν βήμα -βήμα και με συνέχεια όσα έχουν συμφωνηθεί (και υπογραφεί) με την Ελλάδα». Αλλιώς κινδυνεύει η σταθερότητα της Ευρωζώνης αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτοπροσώπως. Και ότι είδαν οι αγορές τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία και έφριξαν. Έπαθαν νευρικότητα και αναφυλαξία.

Η Κομισσιόν «ελπίζει και αναμένει ότι η μελλοντική ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της –οι οποίες απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση», σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος της Πία Αρενκίλντε και έκανε ένα τάμα στην Παναγία της Τήνου να σχηματιστεί γρήγορα κυβέρνηση στη χώρα μας κι ας είναι και από τους περαστικούς στο δρόμο.

Ενώ ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, προειδοποιεί ότι θα είχε καταστροφικές συνέπειες (πανούκλα, ελονοσία, ανεμοβλογιά και ψωρίαση) για την Ελλάδα και τους δανειστές της, μια πιθανή έξοδος της χώρας από το ευρώ. (Ποιος να τη βγάλει ο Σαμαράς, ο Τσίπρας ή ο Καμμένος;;; Μάλλον δε διάβασε κι αυτός κάνα πρόγραμμα των μεγάλων κομμάτων)

Και βλέπει που λέτε αυτά τα κοσμοϊστορικά γεγονότα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας (την ίδια μέρα που έχουμε και πανσέληνο!), το Χρηματιστήριο Αθηνών και γκρεμοτσακίζεται απ’ τη σκάλα. Με αποτέλεσμα να κλείσει σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών με την εντυπωσιακή πτώση της τάξης του 7%!

Τράτζικ!!!!!

4 σχόλια:

  1. Ποιος να τη βγάλει ο Σαμαράς, ο Τσίπρας ή ο Καμμένος;;;

    πολυ τσεκουρατα τα γραφεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε,
      έχει κανείς από τους ανωτέρω πρόταση εξόδου από το ευρώ και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και δεν το γνωρίζω;
      Ο ίδιος ο Τσίπρας σήμερα στο θέμα του απεχθούς χρέους είπε ότι θα προτείνει διεθνή επιτροπή λογ.ελέγχου για να αποφανθεί (το 2030, πιθανόν), ποιο ποσό είναι νόμιμο να πληρώσουμε και ποιο όχι, κλπ. Φέξε μου και γλύστρισα.
      Καλή ψυχή!
      Έχουμε πολλά παλούκια μπροστά μας. (Με εκλογές ή χωρίς).
      Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω, αλλά συνεργασίες επιδιώκεις ΠΡΙΝ τις εκλογές και όχι μετά. (Εκ του αποτελέσματος και των κουκιών κρίνοντας....)

      Διαγραφή
    2. δεν διαφωνω!!!

      υγ.Τον μπενυ γιατι δεν τον εχει η λιστα? :)

      Διαγραφή
    3. Το λαμβάνω ως αστείο και ως εκ τούτου δεν απαντώ.
      :)

      Διαγραφή