Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

«Συντάξεις, δικαιώματα, τα έκανες κουρέλι, άντε και γ@μήσου, σύντροφε Κουβέλη»

Βρήκα κάπου μια ομιλία του Κουβέλη προς στα στελέχη του κόμματός του και μπήκα στον πειρασμό να τη σχολιάσω. Το διασκέδασα αφάνταστα! (Ελπίζω κι εσείς!!!)


«Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο και επικίνδυνο σταυροδρόμι» (γιατί οι πούστηδες οι εργολάβοι που έφτιαχναν τους δρόμους δε φρόντισαν να βάλουν νταμπέλες και έτσι εδώ και 2 χρόνια αναγκαζόμαστε να οδηγούμε κουτουρού), δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ , Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός της οικονομικής κρίσης που επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες, με την καθυστέρηση της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης και τις χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του πολιτικού συστήματος, (του Ερμή που είναι ανάδρομος, σε συνδυασμό με τις εκρήξεις του ηφαιστείου της Σαντορίνης και εν αναμονή της ευθυγράμμισης των πλανητών της 21ης Δεκεμβρίου), συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, ενώ τόνισε ότι «αν δεν αναμετρηθούμε με τα βαθύτερα αίτια, (τα ψυχικά αποθέματα, τις πτυχές του χαρακτήρα μας, την απληστία του Εγώ μας), τότε η όποια λύση θα είναι εμβαλωματικού χαρακτήρα και μηδενικής απόδοσης».
  
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι «δεν είναι εύκολη υπόθεση», (έχουμε ξεπατωθεί να υπογράφουμε χαρτιά, με τενοντίτιδα είμαστε όλοι στην Κυβέρνηση) πρόσθεσε ωστόσο ότι « η διαπραγμάτευση γίνεται παράλληλα σε δύο επίπεδα: και με την τρόικα και σε επίπεδο κεντρικότερης πολιτικής διαπραγμάτευσης (;;;)» καθώς όπως τόνισε το διεθνές περιβάλλον έχει βελτιωθεί για τη χώρα μας. (Χιλιάδες άνθρωποι από το εξωτικό Μπαγκλανέζ και τη Σομαλία επιθυμούν να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα και δεκάδες εμίρηδες και Ρώσοι μαφιόζοι έδειξαν ενδιαφέρον να αγοράσουν την Κέρκυρα και την Πελοπόννησο)

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους που «θα διασφαλίσει την συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης και ταυτόχρονα θα αποφύγουμε μέτρα παράλογα που εξαντλούν τις αντοχές της κοινωνίας». (Σε αντίθεση με τώρα που τα μέτρα που παίρνουμε είναι πολύ λογικά και ανθεκτικά για εσάς τα μουλάρια)

Σημείωσε ακόμη ότι το κόμμα του επέλεξε, όχι αβασάνιστα όπως είπε, να στηρίξει την κυβέρνηση , επισημαίνοντας ότι «οι επιπτώσεις από μια τρίτη προσφυγή στις κάλπες θα ήταν δραματικές». (Υπήρχε κίνδυνος να πάρουμε τον πούλο, οπότε καταλαβαίνετε το δράμα μας)
«Δεν μείναμε στη σιγουριά των αντιπολιτευτικών εδράνων» (προτιμήσαμε τη σιγουριά και το παραδάκι της εξουσίας) σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι « χωρίς την ΔΗΜΑΡ καμία κυβέρνηση δεν μπορούσε να σχηματιστεί και η χώρα θα έπεφτε σε κατάσταση άτακτης χρεοκοπίας, όπου αυτά που περνάμε σήμερα και αυτά που φοβόμαστε για το αύριο θα μοιάζουν με χάδι μπροστά σε αυτά που θα συνέβαιναν». (Αν δεν το έχετε καταλάβει τώρα απλώς σας χαιδεύουμε, κακώς παραπονιέστε πως σας πηδάμε)

Σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα του από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε «ότι αυτό που ενοχλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντοχή της ΔΗΜΑΡ. (παρόλα τα χαστούκια της μοίρας και τα βάσανα της ζωής, εμείς ακόμα αντέχουμε). Είχε την ψευδαίσθηση ότι αναλαμβάνοντας κυβερνητικές ευθύνες και υποχρεώσεις η ΔΗΜΑΡ θα εξοστρακιζόταν από τον χώρο της αριστεράς και θα άφηνε τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο κυρίαρχο. Αυτό δεν συνέβη» (παρόλο που ο Τσίπρας έχει καταφύγει σε κάθε λογής ποταπά μέσα για να μας εξολοθρεύσει. Κάθε μέρα βρίσκω σαπούνια με καρφίτσες στην πόρτα μου κι ο Γρηγόρης σκασμένα τα λάστιχα της Φεράρι), είπε ο κ.Κουβέλης.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της συγκρότησης και διεύρυνσης του πολιτικού χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. «H ΔΗΜΑΡ είναι η υπαρκτή άφθαρτη δύναμη που ξεκινά από τον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού και εκτείνεται μέχρι τον χώρο της πολιτικής οικολογίας (κι ακόμα παραπέρα). Ταυτοχρόνως έχει πλήρη επίγνωση της ανάγκης ο χώρος αυτός να αποκτήσει δύναμη που θα αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό», (ήδη το σκηνικό το έχω κάνει πουτάνα, ακούει ο άλλος «Αριστερά» και ξερνά),  κατέληξε ο πρόεδρος της Δημ. Αριστεράς.

3 σχόλια:

  1. Ακριβώς αυτό το τελευταίο ήταν ο στόχος της συμμετοχής του Κουνέλη στην κυβέρνηση (απο πλευράς συστήματος βεβαίως): ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΝΑΕΙ!

    Καλά θα κάνει όμως ο κοσμάκης να πάψει να βλέπει τούρκικα και να ασχοληθεί με κάνα βιβλίο μπάς και μάθει επιτέλους τί σημαίνει Αριστερά.
    Ο Κουνέλης είναι τόσο αριστερός όσο και οι χρυσαύγουλοι. Με μία διαφορά ότι είναι πιό επικίνδυνος γιατί είναι πιό συγκροτημένος.

    Κατα τα άλλα το κείμενό σου μάρεσε εξαιρετικά και γέλασα με την καρδιά μου.
    (Στούς ξύπνιους μόνο το γέλιο τους έχει απομείνει σάν απομεινάρι ευτυχίας, τίποτε άλλο).

    Φιλάκια
    Πούπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου''7 Οκτωβρίου 2012 στις 9:24 μ.μ.

    Ανατολή, ζωγράφισες! ''Με τενοντίτιδα είμαστε όλοι στην Κυβέρνηση'' Χαχαχα! Βρε, του αρκεί που είναι στην κυβέρνηση κι όλο τα άλλα ας γίνουν ίσιωμα... Μόνο το μαυροχιούμορ μας μπορεί να μας σώσει... Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή