Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Η Κυβέρνηση της Ελεύθερης Ελλάδας

Έκτακτο ανακοινωθέν

Μετά το βομβαρδισμό και την κατάληψη της Αθήνας από τις εχθρικές δυνάμεις, ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της Κυβέρνησης κατέφυγαν σώοι στη συμπρωτεύουσα, όπου σχημάτισαν την Προσωρινή Κυβέρνηση της Ελεύθερης Ελλάδος.

Η πρώτη συνεδρίαση της αντιστασιακής Κυβέρνησης διεξήχθη σε βαρύ κλίμα, υπό τον ήχο των αντιαεροπορικών πυρών, σε μιάν Αποθήκη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, η οποία ευρίσκεται στην προβλήτα του λιμανιού.

Εξωτερικά της Αποθήκης ηρωικοί βατραχάνθρωποι έκαναν έρευνες στο βυθό του λιμένος για ανεύρεση και απενεργοποίηση εχθρικών ναρκών.

Ο Πρωθυπουργός με βουρκωμένα μάτια, εμψύχωσε τα μέλη της Κυβέρνησης, δίνοντάς τους την υπόσχεση ότι κανένας τους δε θα πεινάσει, απαντώντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στα αγωνιώδη ερωτήματα των κυρίων Πάγκαλου και Βενιζέλου. Τους διαβεβαίωσε επίσης ότι θα δώσει και τη ζωή του προκειμένου να λήξει η Τριπλή Κατοχή που καταδυναστεύει τη χώρα.

Αφού τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις από το συμμαχικό μέτωπο , δείπνησαν ελαφρά με τα τελευταία μύδια του Θερμαικού που αυθορμήτως και αφιλοκερδώς τους είχαν προμηθεύσει οι φιλόξενοι καταστηματάρχες της πόλης.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός τους ενημέρωσε ότι η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει για λόγους ασφαλείας σε μία στάνη στο Χορτιάτη.

Στο τέλος, υπό το φως των κεριών σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα κι ενώ οι σειρήνες του συναγερμού δεν είχαν ακόμα λήξει, έψαλλαν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.

Οι τελευταίες δραματικές στιγμές της συνεδρίασης, λίγο πριν σβήσουν οι γεννήτριες.

2 σχόλια: