Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Καλά πάμε. Ευτυχείτε!

Πάνε για νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων των γνωστών υποζυγίων του κράτους δηλ. των δημοσίων υπαλλήλων. Από εκείνους που μπορούν να καβατζάρουν ζεστό χρήμα. Γιατί τα νούμερα δεν τους βγαίνουν για την αναμενόμενη αύξηση των εσόδων και τη συνεπακόλουθη μείωση του ελλείμματος. Οι ασκήσεις επί χάρτου δεν αποδίδουν. Και πρέπει να εξασφαλίσουν την 4η δόση του καταραμένου δανείου. Γι’ αυτό και αναμένεται νέα «σφαγή» μέσα στην άνοιξη. (Παρόλο που το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοζόταν από το 2012). Αλλά, είπα- ξείπα. Πρώτη φορά θα ‘ναι;

Οι βρωμογερμανοί που μας τα ‘χουν πρήξει τόσον καιρό χαρακτηρίζοντάς μας πάνω κάτω ως διεφθαρμένους μπαμπουίνους, που θα ‘πρεπε κανονικά να ξωπεταχτούμε από την αγκαλιά της πολιτισμένης Ευρώπης, ταΐζαν τον κόσμο τους και τον κόσμο όλον της Ευρώπης (μέχρι και την Κορέα!) με διοξίνες και καρκίνο. Μόνο μέσα στη Γερμανία έκλεισαν 4.700 αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες, με μολυσμένα κοτόπουλα και γουρούνια που τα ταΐζε βιοντίζελ αυτοκινήτων(!), η γερμανική εταιρεία ζωοτροφών Harles & Jentzch.
Φαντάζεστε να έκανε κάτι τέτοιο ελληνική εταιρεία; Τι θα γράφανε οι αδιάφθοροι Ούννοι;

Μην ξανακούσω επικριτικό ή χλευαστικό σχόλιο για τους Άγγλους. Εντάξει;
Οι «σνομπ», «αποικιοκράτες», «κουνιστοί» και δε συμμαζεύεται Βρετανοί λοιπόν, έστειλαν σήμερα στη φυλακή τον πρώτο βουλευτή τους που καταχράστηκε δημόσιο χρήμα, χρεώνοντας στα βουλευτικά έξοδα (δαπάνες), ενοίκια σπιτιών που τάχαμου νοίκιαζε αλλά ήταν δικά του, αξίας 22.000 λιρών (περίπου 18.000 €). Ο βουλευτής των Εργατικών Ντέιβιντ Τσέιτορ, μετά την αποκάλυψη του γνωστού σκανδάλου που αφορούσε ένα κάρο βουλευτές, καταρχάς διαγράφηκε από το κόμμα του.  Και σήμερα ο πρώην βουλευτής εμφανίσθηκε στη φυλακή, για να εκτίσει την ποινή φυλάκισης 18 μηνών που του επέβαλε βρετανικό δικαστήριο.
Ο δικαστής τόνισε κατά την ανακοίνωση της απόφασης, ότι «μπορεί το ποσό των 22.000 λιρών να μην είναι υψηλό, αλλά η προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης, με την παρουσίαση στη Βουλή των Κοινοτήτων, παραποιημένων εγγράφων, πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά».
Τις επόμενες μέρες  το δρόμο του Τσέιτορ, θα ακολουθήσουν και άλλα λαμόγια της βρετανικής Βουλής.
Στη δική μας Βουλή πάλι, στο άκουσμα της είδησης, άνοιξαν άλλη μία σαμπάνια στην υγεία των εγγλέζων κοροΐδων, που πληρώνουν το λογαριασμό. 18.000 €; Τόσα, ξοδεύουν οι ίδιοι για καφέδες.

Σε ιδιωτικές εταιρίες θα δοθεί η είσπραξη των φορολογικών οφειλών, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών. Οι φωστήρες σύμβουλοι του Υπουργείου απεφάνθηκαν πώς θα γεμίσει το ταμείο με το ανείσπρακτο χρήμα: Θα εκχωρήσουν τα προς είσπραξη χρέη σε ιδιωτικές εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται στην είσπραξη χρεών προς τράπεζες και επιχειρήσεις. Το μόνο τους πρόβλημα είναι να βρούνε πατέντα για να παρακάμψουν το φορολογικό απόρρητο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένη εταιρεία είσπραξης τραπεζικών και εμπορικών απαιτήσεων έχει υποβάλει πρόταση στο υπουργείο Oικονομικών να αναλάβει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο έναντι προμήθειας 10%.
Είπατε τίποτα; Ότι το θέμα λέτε να 'ταν τόσο εύκολο τελικά, πώς δεν το είχαν σκεφτεί οι προηγούμενοι; τα χρήματα υπάρχουν λέει κάπου και περιμένουν και απλώς βαριέται να πάει κάποιος να τα μαζέψει; Χα, χα!
Ποιος θα κονομήσει απ’ αυτήν την υπόθεση; Έχουνε να εξυπηρετήσουν μεγάλο κύκλο πελατών. Πώς να τους βολέψουν όλους. Εδώ δε γνωρίζουν καλά καλά, πόσον καιρό θα κάτσουν ακόμα…

Αϊ σιχτίρ! Τελικά δεν μπήκε καλά το ’11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου