Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

"Κάνει κρύο παγωνιά. Θέλω τζάκι και γωνιά".


Δεν γνωρίζω αν αληθεύει η παρακάτω είδηση. Αν όμως είναι αληθινή, τότε μιλάμε για κτηνώδους έμπνευσης χαράτσι.
Ο εμπνευστής του μπορεί να μην ονομάζεται σήμερα πλέον Τούρκογλου, όμως αποδεικνύεται τουρκόσπορος. Γιατί μόνο Τούρκος θα μπορούσε να σκεφτεί και να επιβάλλει τέτοιας μορφής φόρου σε ανθρώπους που πασχίζουν να ζεσταθούν μες το ψοφόκρυο. Σκατόψυχε!


Ενσωμάτωση έκτακτης εισφοράς στην τιμή των ξύλων για να αντισταθμιστούν τα διαφυγόντα έσοδα από την μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου, που οφείλεται στα τζάκια και τις ξυλόσομπες, αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομίας.
Σε μια «διορθωτική» κίνηση, ώστε να αποθαρρύνουν τη μαζική στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης (τζάκι, ξυλόσομπα, φουφού, κοκ), προχώρησε η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομίας, ύστερα από την απροθυμία πολλών πολυκατοικιών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τιμή της ξυλείας για τζάκι και γενικά για κάψιμο θα εξισωθεί σε πρώτη φάση με την ξυλεία που χρησιμοποιείται για πατώματα, για ντουλάπες και για επενδύσεις εξωτερικών χώρων (ξύλο teak). Με τον μέτρο αυτό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι καταναλωτές «θα αφήσουν τις εξυπνάδες» και θα «ανάψουν πάλι το καλοριφέρ», ώστε να καλυφθεί η τρύπα των 6 δις του προϋπολογισμού. «Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δεν εκμεταλλευθήκαμε όσο έπρεπε το απρόσμενο κρύο του Οκτωβρίου», τόνισε χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή.
Πάντως, σταδιακά το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί σε οτιδήποτε εύφλεκτο μπορεί να καεί σε βαρέλι, καθώς πιστεύεται ότι το καταναλωτικό κοινό θα παρουσιάσει δείγματα ανυπακοής και θα αρχίσει να καίει λάστιχα και άλλα αντικείμενα, στις πυλωτές των πολυκατοικιών και στα μπαλκόνια.

«...να αποθαρρύνουν τη μαζική στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης». Όποιος κυβερνητικός παπάρας, δημοσιογράφος, εγκέφαλος του Υπουργείου Παιδείας μου ξαναγανώσει τον εγκέφαλο για «πράσινη ανάπτυξη», οικολογία, εναλλακτική ζωή και τα πουλάκια τσίου- τσίου, θα τον πυροβολήσω στο δοξα πατρί. Και μετά θα τον φτύσω.

2 σχόλια:

 1. Θέλουν πολύ 'ξύλο' λέμε...
  mina

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Μίνα,
  ακόμα τρέμω από τα νεύρα μου στο διάβασμα αυτής της είδησης.
  Προβλέπω λίαν συντόμως τον κόσμο στην Αθήνα να ξαναγυρίζει σε συνθήκες Κατοχής. Τότε που εκτός των άλλων, οι άνθρωποι μάζευαν καύσιμη ύλη απ' τα σκουπίδια ή ξήλωναν τα γιαπιά για να ζεσταθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή