Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Φιλανθρωπικές επισκέψεις των ημερών.


Είπα να μη νευριάσω, μέρες που είναι, αλλά η επικαιρότητα δε μ’ αφήνει ν’ αγιάσω.
Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς μετά της συζύγου του επισκέφτηκαν το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» στα πλαίσια της φιλανθρωπίας των ημερών. Και εκεί ο κύριος Σαμαράς προέβη σε βαρύγδουπες δηλώσεις: «Λόγω της κρίσης που οι δύσμοιροι γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους στα Ιδρύματα και έχουν πληθήνει τα ορφανά, καλό είναι οι Έλληνες πολίτες να γίνουν ανάδοχοι γονείς, να πάρουν ένα τέτοιο δύσμοιρο παιδάκι στο σπίτι τους να το φροντίσουν, να το ανθρέψουν κλπ, κλπ.
Γιατί ρε γκαζοντεντκέ, εσύ πήρες κάνα τέτοιο παιδάκι σπίτι σου να το μεγαλώσεις; Τόσα λεφτά έχεις, αντίχριστε, κάνε ένα ψυχικό, να γίνεις πρότυπο και για τους υπόλοιπους φαταούληδες παρτάκηδες του συναφιού σου.
Βρέστε μου έναν πολιτικό, έναν απ΄ αυτούς που έχουν παντελονιάσει εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς τους, που να έχει υιοθετήσει  ένα παιδί. Που να έχει προσπαθήσει να σώσει ένα παιδί απ’ το δρόμο και την πείνα. Να του προσφέρει μια αγκαλιά....
Και πρόσθεσε στο τέλος ο μεγάλος: «Εγώ με τη σύζυγό μου Γεωργία, επιλέξαμε αυτό το μέρος να επισκεφτούμε τούτες τις μέρες για να δούμε τα παιδάκια...»
Γιατί ρε ξεφτίλα, μαϊμούδες στο τσίρκο είναι τα παιδιά και πήγες να τα δεις; Θέαμα;
Άϊ στο διάολο!

Τελικά ο πιο συμπαθής Έλληνας πολιτικός των τελευταίων 50 χρόνων είναι αναμφισβήτητα ο Μαυρογιαλούρος. Ο οποίος στο τέλος του έργου, μετά την παραίτησή, τις καταγγελίες του και την τάξη που επιχειρούσε να βάλει στο σπιτικό του, δέχτηκε τηλεφώνημα από το συνάδελφό του Υπουργό Παιδείας για ένα ρουσφέτι της κόρης. Στο τέλος του λέει, αφού του τα έψαλλε καλά- καλά, μες στην τσαντίλα: «Αν θέλετε σώνει και καλά να κάνετε κάποια αγαθοεργία κύριε Παπαδάκη, κοιτάξτε εκεί πέρα να υιοθετήσετε κανένα ορφανό, ναι, ναι,  για να μη σούρνετε τα σκυλιά όλη μέρα στους δρόμους με τη γυναίκα σας. Χαίρετε...»

(Στο 22.48 λεπτό)
Αυτή τη φράση, δε θα την ξεχάσω ποτέ κάθε φορά που βλέπω να σούρνουν τα κοπρόσκυλα στη γειτονιά μου οι μεγαλοκαπελαδούρες κυράτσες ή οι κουνιστοί σύζυγοί τους επίσης....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου