Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Το ΔΝΤ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις συνιστούν


Μα να μη θέλετε να γίνεται Ινδία ή έστω Ρουμανία;

 
«Αλλάξτε τα όλα τώρα. Μειώστε μισθούς και επικουρικές και απελευθερώστε όλα τα επαγγέλματα και τις υπηρεσίες», δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν στον κ. Λ. Παπαδήμο κατά τη χθεσινή συνάντηση της τρόικας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Το ΔΝΤ μετά από έναμισι χρόνο στη χώρα και έναμισι χιλιόμετρο διαταγές και μέτρα, δεν θεωρεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος παρά το PSI.



                Το βόδι τα ‘βαλε με τις αγελάδες. Δεν του κάθονται φαίνεται...

Θυμάστε κείνο το παιδοβούβαλο, το Στέφανο Μάνο εκ των ηγετών του εγχώριου νεοφιλελευθερισμού, που είχε φτιάξει ένα κόμμα για να περνάει την ώρα του, το οποίο είχε για σύμβολό του ένα βόδι;
 

Υπέρ της απομάκρυνσης 100.000 δημοσίων υπαλλήλων για να μη χρεοκοπήσει η χώρα τάχθηκε ο επικεφαλής της «Δράσης» Στέφανος Μάνος. Σε συνέντευξη του στο voria.gr ο κ. Μάνος είπε χαρακτηριστικά:

«Χρειάζονται θεαματικές κινήσεις, εντός του επόμενου διμήνου για να πειστούν οι πιστωτές. Δεν θα πείσουμε κανέναν, αν δεν γίνουν αλλαγές θεαματικές. Προτείνω, για παράδειγμα, να απολυθούν αμέσως 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Έτσι μόνο θα δώσουμε ισχυρό μήνυμα ότι αγγίζουμε τις ιερές αγελάδες της Ελλάδας.»

4 σχόλια:

  1. Αυτοί που λέγαν ''γιώργο άλλαξέ τα όλα'' επέλεξαν λάθος ρήμα, ''γιώργο γ@μησέ τα όλα'' ήταν το σωστό.Το ΔΝΤ και την 'τεχνογνωσία' του το ξέραμε από τη Λατ. Αμερική: Ίδρυμα μετατροπής ομολόγων σε κρατικές υποδομές και κοινώφελείς οργανισμούς.
    Όσο για το δραστήριο πρόεδρο - κατά Πανούση - προτείνω να ξεκινήσουμε από την κατάργηση των συντάξεών του.
    mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Μίνα,
    σε βρίσκω επιεική. Όχι κατάργηση συντάξεων, εργασία σε οικοδομή και χωράφι από ήλιο σε ήλιο, θα πρότεινα για όλα αυτά τα κοπρόσκυλα.
    Ή σε κάνα νταμάρι να σπάνε πέτρες.
    Με μηνιάτικο "ανταγωνιστικό" σαν κι αυτό που μας συνιστούν.
    (Το συσσίτιο προσφορά του εργοδότη, επειδή είμαι καλός άνθρωπος. Φασολάδα με ρέγγα, και πατάτες μπλουμ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν επειδή βαρεθηκα την αντισταση αποφασισα να γινω μνημονιακός... προτεινω να απολυθούν 10.000.000 Έλληνες για να πειστούν οι πιστωτές μας. Με αυτό τον τρόπο θα πάρουμε τα δανεικά και θα τα φάμε αραχτοί! Ευχαριστώ τον ΓΑΠ που διέλυσε τον καπιταλισμό στην Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Constantine,
    ούτε να τα μυρίσεις δε θα προλάβεις. Το πολύ πολύ να τα βγάλεις φωτοτυπία, να μας τα δείχνεις κι εμάς. Όπως θα μας τα δώσουν θα τους τα δώσουμε πίσω. (Και δε φτάνουν)
    Μας δανείζουν για να τους ξεπληρώσουμε. Εκτός και αν διορίσουμε το Μπίλυ τον Παλαιοκώστα πρωθυπουργό και μας τα μοιράσει μόλις τα πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή