Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Μαύρο


Η Κυβέρνηση Τσολάκογλου- Παπαδήμου ακολουθώντας πιστά τις διαταγές των κατοχικών δυνάμεων, έβαλε γκάζι για να εφαρμόσει τα φετινής εσοδείας, φρέσκα οικονομικά μέτρα εξόντωσης του λαού. Μέτρα με τα οποία θα μπει η οριστική ταφόπλακα στην οικονομική ζωή, τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους.Έχει πρεμούρα να εξασφαλίσει 11 δις για τα ταμεία των δανειστών τάχιστα.
Τα αποκαλεί όπως οι κατοχικοί εντολοδόχοι της με ένα σωρό νεολογισμούς, όπως: «επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών», «μεταρρυθμίσεις», «εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών»,  «εσωτερική υποτίμηση»... Θαρρεί πως έτσι ακούγονται πιο χωνευτικά στα αυτιά μας.

Δρομολογούνται έτσι τις επόμενες ημέρες:
-Η μείωση των συντάξεων (κανονικών και επικουρικών) και μάλιστα αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου (γιατί τι να το κάνει το χρήμα ο γέρος, μόνο πρόκληση για τους διαρρήκτες είναι)
περικοπή των προνοιακών επιδομάτων (έτσι κι αλλιώς ήταν παράνομα και λαμογίστικα, όπως αποφαίνονταν επί εβδομάδες τα συνεργαζόμενα ΜΜΕ),
-Η διάθεση στους ασθενείς των γεννόσημων φαρμάκων (στα πλαίσια μείωσης του πληθυσμού και εξυπηρέτησης κάτι εταιριών που δεν κάνουν πιάτσα στη χώρα ακόμα)
-Περικοπή μέχρι και 80%(!) των συντάξεων των ηλικιωμένων και ψυχοπαθών που νοσηλεύονται σε ιδρύματα (αυτό έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και 2 βδομάδες)
- Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τους μισθωτούς του χιλιάρικου με αποτέλεσμα να τους βουτάει η εφορία έως και μισό μηνιάτικο το χρόνο.
-Οριστική κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού (κείνου το φιλοδώρημα του χιλιάρικου μεικτά κατ' έτος, που είχε απομείνει), από τον Οκτώβριο.
-Επίσης απέσυραν τη διάταξη (άρθρο 49) που επί μέρες οι ίδιοι διαφήμιζαν(!), για ευνοϊκότερους όρους  σε όσα  υπρχρεωμένα νοικοκυριά ζητούν νομική προστασία. (Οι αλήτες, θα βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια μας, για να πληρωθούν κάτι τόκοι του χρέους που τρέχουν)
-και τέλος άμεση ΑΠΟΛΥΣΗ 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. (Ναι αυτών των χαραμοφάιδων που εξακολουθούν και επιβαρύνουν το κράτος αντί να έχουν κάνει χαρακίρι)

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν νύχτα και τις απολύσεις εκπαιδευτικών.
Όπως δημοσιεύει το protothema σε περίπτωση που κριθεί από την Τρόικα*
και την ελληνική κυβέρνηση ότι χρειάζονται περικοπές εκπαιδευτικών η αξιολόγηση θα καθορίσει ποιοι θα είναι αυτοί που θα απομακρυνθούν από τα σχολεία. Δηλαδή όπως θα ισχύσει σε όλο τον υπόλοιπο στενό δημόσιο τομέα.
Με τροπολογία που κατέθεσε αργά το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, αποφάσισε και την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

(Αυτό αφιερώνεται στους συνδικαληταράδες εκπαιδευτικούς που όπως και επί εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, καθησύχαζαν τα πρόβατα του κοπαδιού πως θα εξαιρεθούν από τις περικοπές, ως οι πιο χαληλόμισθοι Δημόσιοι Υπάλληλοι, έτσι και τώρα ξανακαθησύχαζαν τα πλήθη πως θα εξαιρεθούν από τις απολύσεις, επειδή πρόκειται για απαραίτητους λειτουργούς του Δημοσίου, που δεν περισσεύουν αλλά λείβονται).

*«σε περίπτωση που κριθεί από την Τρόικα....»
Πιστεύει ακόμα κανείς αφελής ότι έχουμε ελληνική κυβέρνηση; Ότι είμαστε ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος; Ότι δεν είμαστε υπό κατοχή ή αποικία;
Πιστεύει ακόμα κανείς Έλληνας που δεν έχει κάνει λοβοτομή, ότι οι Έλληνες βουλευτές που ψήφισαν τα ξημερώματα 12ης προς 13η Φεβρουαρίου το Νέο Μνημόνιο υποδούλωσης του ελληνικού λαού, δεν είναι δωσίλογοι;

7 σχόλια:

  1. Λοιπόν Ανατολή... Θα σου πώ κάτι που μου εκανε πολύ εντύπωση για την ανάρτησή σου... Σε διάβασα μια φορά κανονικά και άλλη μια φορά ανάποδα απο κάτω προς τα πάνω... (ναι αυτά μονο εγώ τα κάνω!) Το συμπερασμά μου και στις δυο περιπτώσεις ήταν ο τίτλος σου! Όταν λες αργά το απογευμα... εννοείς σήμερα??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Constantine,
      το λινκ της εφημ. οδηγεί στο χτεσινό φύλλο. Χτες έγινε.
      Δεν έγραψα τη λέξη "χτες". Έχει καμιά σημασία;

      Σημ: Δηλ. με διαβάζεις κι απ' την καλή κι απ' την ανάποδη;
      Όντως είσαι μυστήριος τύπος!
      Αν το κάνεις και με τους ανθρώπους αυτό, μάλλον οι άνθρωποι που γνωρίζεις, θα περνάνε από πολύ κοσκίνισμα!!!!
      :)
      Εν πάση περιπτώσει, έπιασες το νόημα της ανάρτησης:
      ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟ!!!!! Πίσσα, κατράμι!

      Διαγραφή
  2. Σεξ και βυζιά ή Τρόικα και απολύσεις?
    Χμμμμ....

    Ιππολύτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο πιθανό... Σέξ με την Τρόικα! Καλημέρα!

      Διαγραφή
    2. @Constantine,
      δε βαριέσαι!
      Μέχρι 3 είναι δεσμός, λένε.

      Διαγραφή
  3. Ανατολή,σεξ στίς εκλογές αχαλίνωτο σεξ στη ΝΟΥΔΟΥ και στο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΟΚ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ loyk,
      καλώς ήρθες στην "Εδέμ" μου!
      Κάτι είναι και αυτό! Η ελπίδα των εκλογών...
      Αφού δε μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε με δαύτους εκ του σύνεγγυς, ας το κάνουμε γραπτώς, ως επιστολή κλεισμένη σε ένα μικρό φακελάκι.

      Διαγραφή