Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

«Η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και, έως σήμερα, στους ίδιους τους Έλληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του ευρώ» Ποιος το είπε;


Όχι κανένα εγχώριο κομμούνι, αλλά ο πρώην υπουργός οικονομικών της Αυστρίας,  Χάνες Άντρος!
(Όχι ότι δεν το γνωρίζαμε μερικοί- μερικοί, αλλά το επιβεβαιώνουν τα πλέον αρμόδια χείλη. Αν έχετε καμία αμφιβολία για το που πηγαίνουν τα χρήματα που μας δανείζουν και που τα έχουμε πληρωμένα με αίμα, διαβάστε το παρακάτω κείμενο πριν πάτε να ψηφίσετε)
Τη θέση ότι τα χρήματα που δόθηκαν για τη σωτηρία της Ελλάδας έφτασαν στις τράπεζες και όχι στους Έλληνες πολίτες εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.
«Η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και, έως σήμερα, στους ίδιους τους Έλληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάνες Άντρος μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ιστορικού καγκελάριου Μπρούνο Κράισκι και κορυφαίος, σήμερα, οικονομικός παράγοντας της χώρας χαρακτήρισε  το «πακέτο σωτηρίας» της Ελλάδας ως «απερίσκεπτη θεραπεία», που θα μπορούσε να στείλει τον ασθενή ακόμη και στον θάνατο, καθώς, χωρίς θεραπεία των αιτίων, η «επιβληθείσα, υπερβολική, εξαναγκαστική λιτότητα», δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Άντρος, η οικονομία στην Ελλάδα συρρικνώνεται και το κράτος πρέπει να πληρώνει ολοένα και υψηλότερα επιτόκια, κάτι που μπορεί να συγκριθεί με έναν γιατρό, ο οποίος γράφει στον ασθενή ένα δραστικό φάρμακο σε δεκαπλάσια δόση, χωρίς να λάβει υπόψη του τις παρενέργειες.
Όμως, κατά την άποψή του, μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εξαιτίας του κινδύνου μετάδοσης σε άλλες χώρες της, είναι πολύ πιο ακριβή απ΄ότι η προσπάθεια σωτηρίας της.
Ο ίδιος θεωρεί πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες, με μια χαλαρή παροχή δανείων, συνέβαλαν και οι ίδιες στο τεράστιο χρέος των Ελλήνων και στο ερώτημα ποιος φέρει την ευθύνη, αυτός που δίνει το δάνειο ή αυτός που το παίρνει, η απάντηση είναι πως και τα δύο μέρη ευθύνονται εξίσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου