Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Οπτική γωνία


Σ’ όλους τους φίλους αριστερούς που από χτες το βράδυ βρίσκονται σε βαριά απογοήτευση για τη δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αντιλαμβάνονται ως ήττα, ένα έχω να τους πω: Δεν είναι ήττα το χτεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά θρίαμβος. Ένα κόμμα και μάλιστα αριστερό, που πριν από 2,5 χρόνια είχε 4,6%, έφτασε σήμερα στο 27% σχεδόν.
Ποτέ άλλοτε στην ελληνική ιστορία αριστερό κόμμα δεν έχει φτάσει σε τέτοια εκλογική δύναμη, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στη Βουλή. Ακόμα και η Ενωμένη Αριστερή (ΕΔΑ), δηλ. το ΚΚΕ μαζί με συνεργαζόμενες δυνάμεις του 1958 που έκανε την έκπληξη των τότε εκλογών και ήρθε 2η, συγκέντρωσε το 24,42% του εκλογικού σώματος παίρνοντας βέβαια περισσότερες έδρες στη βουλή εξαιτίας ενός καλπονοθευτικού νόμου που είχε φτιαχτεί για να κατακρεουργήσει το 3ο κόμμα που υπολόγιζαν δεξιοί και φιλελεύθεροι πως θα ήταν εκείνη.

Άρα μη βλέπω μούτρα και αχαριστία, αλλά χαμόγελα, παρακαλώ...

1 σχόλιο:

  1. Μια άλλη οπτική που συζητήσαμε στο δικό μου κύκλο είναι ότι καλύτερα που ήρθαν έτσι τα αποτελέσματα:
    α) γιατί βγαίνουμε προς το παρόν από την πρώτη γραμμή της παγκόσμιας δημοσιότητας σαν μαύρο πρόβατο από τα διεθνή χουντοκάναλα των τοκογλύφων,
    β) γιατί είδαμε το ταβάνι της ΝΔ και των συνιστωσών της (ΔΗΣΥ,ΔΗΞΑ,ΛΑΟΣ) με την συνδρομή της ευρωζωνικης αλήτ και της τρομοκρατίας τους, το οποίο δε φτάνει ούτε το 30%. και
    γ) γιατί υπήρχε η αμφιβολία αν ο Συριζα ήταν έτοιμος να κυβερνήσει ακόμη και σ'αυτούς που τον ψήφισαν.
    Στο γ δε συμφωνώ προσωπικά γιατί ο Κομανέτσι δεν είναι ικανός ούτε το κόμμα του να κυβερνήσει, πόσο μάλλον τη χώρα, για να μήν αναφερθώ στο συγκάτοικό του που 'κυβέρνησε' ήδη.
    mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή