Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ο κήπος είναι ανθηρός


Η Αννούλα ξαναχτύπησε! Μετά την κατάργηση του μαθήματος της Ιστορίας Β’ και Γ’ Λυκείου και τη μετατροπή του σε μάθημα επιλογής στο Λύκειο θεωρητικής κατεύθυνσης, επιστρέφει δρυμήτερη και εξαγγέλλει την καθιέρωση της εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας, από την Α’ Δημοτικού.

Ποιοι είναι τούτοι που μας κυβερνούν; Πρίγκηπες, αμερικανοαναθρεμμένοι, κλειστά μέλη της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, μεγαλομανείς, νεόπλουτοι που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους ως αγγαρεία. Αγγαρεία που κυβερνούν ένα μάτσο αγράμματους και απολίτιστους χωριάτες, που βάλθηκαν να «εκπολιτίσουν»  με το ζόρι. Ευρωλιγούρηδες και συμπλεγματικοί κυριευμένοι από ένα βαθύ σύμπλεγμα κατωτερότητας απέναντι στην οικονομική και πολιτική ελίτ της Δύσης.
Βάλθηκαν να μετατρέψουν ένα λαό χωρίς ιστορία και γλώσσα, χωρίς μνήμη, χωρίς ταυτότητα, καταγωγή και ρίζες. Ίσως γιατί οι ίδιοι ντρέπονται για το DNA τους.
Έρχεται μια φωνή απ’ το παρελθόν, μια φωνή που τραγικά προφήτευε 50 χρόνια πριν, κοινωνώντας την αγωνία του στη νέα γενιά:
 «...είμαστε ένας λαός με παλικαρίσια ψυχή, που κράτησε τα βαθιά κοιτάσματα της μνήμης του σε καιρούς ακμής και σε αιώνες διωγμών και άδειων λόγων. Τώρα που ο τριγυρινός μας κόσμος μοιάζει να θέλει να μας κάνει τρόφιμους ενός οικουμενικού πανδοχείου, θα την απαρνηθούμε άραγε αυτή τη μνήμη; Θα το παραδεχτούμε τάχα να γίνουμε απόκληροι;»
Γ. Σεφέρης (από μια ομιλία του στις 16 Απριλίου του 1964, στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης)

Ποια είναι άραγε τα σχέδιά τους;
-Να μετατρέψουν τους Έλληνες σε φτηνούς εργάτες στις φάμπρικες που σχεδιάζουν να σπείρουν στην ελληνική επικράτεια, οι πολυεθνικές εταιρίες αυτού του «οικουμενικού πανδοχείου», στο όνομα μιας καταραμένης ανάπτυξης;
(για το λόγο τούτο απαιτείται να γνωρίζουν οι νέοι άνθρωποι 2-3 ξένες γλώσσες απ’ τα γεννοφάσκια τους, ενώ η μητρική τους γλώσσα, ας πάει να κουρεύεται)
- Ή να αφελληνίσουν τους Έλληνες; Βρε μπας και είχε δίκιο ο αξιότιμος     κύριος Χένρι Κίσιγκερ όταν σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον το Σεπτέμβριο του 1994, είχε δηλώσει: «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις  πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».
Το βίντεο είναι από: NikosAggelo

2 σχόλια:

  1. @monahikoslikos,
    Καλώς το αγαπητό και ακριβοθώρητο συμπαθές τετράποδο. Έχεις δίκιο. Τίποτα δε θα αφήσουν όρθιο. Ο ΛΟΓΟΣ είναι που με προβληματίζει. Το ΓΙΑΤΙ.
    Και αυτό που μου τη δίνει είναι ότι όσοι από εμάς ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε, κρινόμαστε από κάποιους ακατανόμαστους (ξέρεις εσύ!), ως υπερπατριώτες, "εθνικιστές", "λαϊκιστές", ή και τα δυο μαζί.
    Άι σιχτίρ, ευρωλιγούρηδες, όλων των αποχρώσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή