Κάπου υπάρχει ένα νησί...

Κάπου υπάρχει ένα νησί...
Κάπου υπάρχει ένα νησί....

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Κάποιος να μας προστατέψει απ’ τα «ενημερωτικά» δελτία!

Έχω τα νεύρα μου. Τα ‘χω πάρει χοντρά. Παρακολουθώντας τις μεσημεριανές ειδήσεις στο ΜΕΓΑ, έπεσα πάνω στον κομψευάμενο, μουλωχτό παρουσιαστή κύριο Αντώνη Λιάρο. Παρουσίαζε τα επεισόδια που έγιναν το πρωί στο Υπουργείο Υγείας με τους γιατρούς που θέλησαν να εισβάλλουν στο Υπουργείο για να δουν τον Λοβέρδο.
«Πώς τολμούν επιστήμονες άνθρωποι να εισβάλουν έτσι σ’ ένα Υπουργείο, σα κοινοί λωποδύτες, γιατροί που ασκούν λειτούργημα και σώζουν ανθρώπινες ζωές, τι εικόνα είναι αυτή, σα δε ντρέπονται…» Αυτά πάνω κάτω ήταν τα λόγια του θιγμένου δημοσιογράφου. Έναν από τους πολλούς που μας βομβαρδίζουν νυχθημερόν με τον αποτροπιασμό τους εναντίον οποιουδήποτε σ’ αυτή τη χώρα τολμήσει να διεκδικήσει κάτι. Τώρα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όχι πριν από 2 χρόνια. Έχουν μετατραπεί σε εισαγγελείς και εκτελεστές όλων των κοινωνικών τάξεων. Του συνόλου σχεδόν του ελληνικού πληθυσμού.

Ειλικρινά θα ‘θελα να ξέρω πότε οι κύριοι αυτοί που εκτελούν το ιερό λειτούργημα της δημοσιογραφίας, της ενημέρωσης δηλαδή του κοινού, του ελέγχου της εξουσίας, της αποκάλυψης κάθε αδικίας και παρανομίας των εξουσιαστών, πότε οι κύριοι αυτοί κατανόησαν και είπαν μια καλή κουβέντα για έναν, έστω έναν κλάδο, μια ομάδα Ελλήνων εργαζομένων, τους τελευταίους 9 μήνες.
Βρείτε μου ένα παράδειγμα επαγγελματικού κλάδου που απεργεί ή εξεγείρεται που να έδειξαν συμπάθεια ή έστω αντικειμενικότητα στην προβολή των αιτημάτων τους.
Οι φορτηγατζήδες ήταν πάμπλουτοι μαφιόζοι, οι καθηγητές αχρείοι (τέτοιους δασκάλους έχουν τα παιδιά μας!), οι φαρμακοποιοί αναίσθητοι και παραδόπιστοι που ταλαιπωρούν τους φτωχούς αρρώστους,  οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αργόσχολοι  και τεμπέληδες που αμείβονται με εκατομμύρια, οι εργαζόμενοι στην Ακρόπολη ανθέλληνες που ντροπιάζουν τη χώρα μας κι όλοι μαζί αντάμα ταλαιπωρούν και δυσκολεύουν το βίο του δύστυχου κοσμάκη.
Ακόμα και οι καπνιστές είναι για τους δημοσιογραφικούς λειτουργούς συνειδητοί, κινητοί φορείς καρκίνου προς τους αθώους συμπολίτες μας.

Δεν πάει άλλο αυτή η άθλια μορφή προπαγάνδας που εκτοξεύεται κατά ριπάς από κρατικά και ιδιωτικά δίκτυα. Απευθύνονται στις διάφορες κοινωνικές ομάδες της χώρας λες και είναι Τούρκοι, εχθροί του έθνους, εισβολείς από άλλο πλανήτη κι όχι συμπολίτες τους, συνέλληνες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας συγγενείς και φίλοι. Εχθροί, απλώς εχθροί. Όλοι είμαστε εχθροί και τίποτε άλλο.
Και δεν βρίσκω άλλη εξήγηση στο γιατί συμβαίνει αυτό, από το ότι οι κύριοι αυτοί εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, πληρώνονται χοντρά για να ασκούν το έργο τους. Να σπείρουν τη διχόνοια στον ελληνικό πληθυσμό, να διαστρεβλώσουν, να αποβλακώσουν, να προπαγανδίσουν τις επιλογές των κατοχικών δυνάμεων, να γεμίσουν τα μυαλά μας με ψεύδη. Πληρώνονται. Από ποιους; Από την Κυβέρνηση; Την Τρόικα; Τη Διεθνή Μασσονία; Το Φούφουτο; Μου είναι αδιάφορο.
Το έργο αυτό των ομιλουσών κεφαλών που πυροβολούν από τα δελτία ειδήσεων, πρέπει να σταματήσει.
Ας τους καταγγείλουμε στο εξωτερικό. Ας απευθυνθούμε στη Διεθνή ΄Ενωση των Δημοσιογράφων, για να ζητήσουμε προστασία από δαύτους.
Δεν πάει άλλο.

Εκτός αν η επόμενη κατάληψη οργανωθεί στα στούντιο του ΜΕΓΑ ή του ΑΛΤΕΡ ή του ΣΚΑΙ.

6 σχόλια:

  1. "Βρείτε μου ένα παράδειγμα επαγγελματικού κλάδου που απεργεί ή εξεγείρεται που να έδειξαν συμπάθεια ή έστω αντικειμενικότητα στην προβολή των αιτημάτων τους."

    Έδειξαν. Για την ΕΣΗΕΑ...
    RYaN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aνατολη,στην αρχη τους λεγαμε πληρωμενους και εκτελεστες σχεδιου,αλλα ουτε εμεις που το λεγαμε δεν το πιστευαμε,
    το λεγαμε θυμωμενοι αλλα μεσα μας ελπιζαμε οτι κατι θα γινει και εστω καποιοι δημοσιογραφοι θα αντιταχτουν στον φασισμο.

    Ε λοιπον,αυτη ειναι η αληθεια,αυτη που φωναζαμε αλλα δεν τη πιστευαμε.Ειναι πληρωμεμοι,ειναι επιορκοι,ειναι ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    Κ ως εχθροι του λαου πρεπει να αντιμετωπιζονται.
    Για αυτο και τους φυλασσουν αστυνομικοι.
    Επειδη κ οι ιδιοι το ξερουν οτι αποτελουν απειλη για το λαο κ πρεπει να προστατευθουν απο αυτον.

    Που ξερεις ομως,μπορει συντομα να μη μπορει να τους γλυτωσει ουτε μια μεραρχια απο τον λαο που θα τους βλεπει στον δρομο κ θα θελησει να εκφρασει την ευγνωμοσυνη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε,
    Το σχόλιο σου μόνο ως χιούμορ μπορώ να το εκλάβω.
    Ούτε στους συναδέλφους τους, ναι τους χιλιάδες απλούς συναδέλφους τους, τεχνικούς και συντάκτες, που απολύονται σαν κοτόπουλα, που αμείβονται με εξευτελιστικούς ρυθμούς (210 ευρώ μηνιαίως!), δεν είπαν μια καλή κουβέντα. Τους συναδέλφους τους, το αίμα τους!
    Οι άνθρωποι είναι απλώς επικίνδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ celin,
    Φίλε δεν πρόσεξες την τελευταία παράγραφό μου. Δεν κάνω πλάκα. Πρέπει κάποιος να πάρει την πρωτοβουλία (ευελπιστώ από τους αυτοοργανωμένους πολίτες), να δημοσιοποιήσει το θέμα στο εξωτερικό, να τους καταγγείλει στη Διεθνή Ένωση τους, να ζητήσουμε προστασία τέλος πάντων.
    Να πληροφορηθεί και ο υπόλοιπος κόσμος ότι στην Ελλάδα έχουμε ενημέρωση δικτατορικών καθεστώτων.
    Δεν είναι τόσο αθώα τα πράγματα. Αν κάτσεις και μετρήσεις το ποσοστό του πληθυσμού που ενημερώνεται αποκλειστικά από την τηλεόραση (δηλ. αγρότες, ηλικιωμένοι, λαϊκά στρώματα, που δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ σαν εσένα κι εμένα), το ποσοστό αυτό αγγίζει το 30% του πληθυσμού.
    Καταλαβαίνεις τώρα γιατί τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Μιλάμε για το 30% περίπου των Ελλήνων ψηφοφόρων.
    1,5 εκατομμύρια πολίτες αποβλακωμένοι,από την γκεμπελικοί προπαγάνδα τους, καθοδηγούμενοι σα πρόβατα, θα αποφασίσουν αύριο για το μέλλον αυτού του τόπου. Το μέλλον και το δικό μου και το δικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενα μεγαλο μπραβο για το σχολιο σου....
    φιλε τυχαια διαβασα το blog σου...
    ομως γραφεις οσα πραγματικα συμβαινουν στην αμοιρη αυτη τηλεοραση..
    ΑΥΤΟΙ ΦΙΛΕ ,ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ..ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ..
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ,ΜΕ ΤΑ ΤΖΙΠ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ..
    γιατι μονο αυτοι;;γιατι οι εφημεριδες πεθαναν ,θα κλεινουν η μια πισω απο την αλλη,δεν μπορουν να διαμορφωσουν τη κοινη γνωμη...ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ 8 ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ..ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ..ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ..
    ΑΛΛΑ....δεν ειχαν υπολογισει τα blogs THN MONH EΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ..γι αυτο εχουν θελουν να τα ελεγχουν κι αυτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Φίλε ανώνυμε,
    το ότι οι τηλεδημοσιογράφοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους (καναλαρχών- εκδοτών- εργολάβων- εφοπλιστών), είναι το πιο προφανές.
    Το ΓΙΑΤΙ προπαγανδίζουν με τόση λύσσα τις κυβερνητικές πολιτικές (εγχώριες και εξωχώριες), με προβληματίζει.
    Γιατί στρέφονται με τόσο μένος εναντίον του "εχθρού λαού".
    Και η απάντηση, πρέπει να το καταλάβουμε, είναι μία: ΠΛΗΡΩΝΙΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ.
    Πρέπει να τους ξεσκεπάσουμε και να ζητήσουμε προστασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή